ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ!Quadruple&back to back τρεμπλ ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών! (πίνακες)

Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν τον μύθο! Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: Το πιο επιτυχημένο τμήμα όλων των εποχών στον ομαδικό αθλητισμό της Ελλάδας, είναι το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού!

Αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός φέτος είναι ασύγκριτο! Quadruple (4ple) με τέσσερις τίτλους σε μία σεζόν! Αήττητο πρωτάθλημα, αήττητο κύπελλο, ευρωλίγκα και σούπερ καπ Ευρώπης! Το θρυλικό επίτευγμα ολοκληρώθηκε σήμερα με την κατάκτηση του 9ου σερί πρωταθλήματος της Α1 επί της Γλυφάδας την οποία νίκησε με 14-9 και με σκορ σειράς αγώνων 3-0.

Μάλιστα ο μύθος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός καθώς η ομάδα πέτυχε back to back τρεμπλ, αφού και πέρυσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωλίγκα, ενώ σε λίγους μήνες θα διεκδικήσει ξανά το σούπερ καπ Ευρώπης ως κάτοχος της Ευρωλίγκα!

Το πιο πολύτιμο πολυαθλητικό θησαυροφυλάκιο τίτλων του Ελληνικού αθλητισμού είναι το ερυθρόλευκο και τροφοδοτείται από κούπες-ατόφιο χρυσάφι όπως αυτές του πόλο γυναικών που έχει στήσει δυναστεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Φυσικά κανένας άλλος Ελληνικός σύλλογος δεν έχει πετύχει ποτέ 4ple, όπως κανένας άλλος Ελληνικός σύλλογος δεν έχει πετύχει ποτέ back to back τρεμπλ σε κανένα άθλημα!

Στη χώρα μας έχουμε πανηγυρίσει πλέον ένα quadruple (του Ολυμπιακού) και συνολικά εννέα τρεμπλ (τα 6 από τον Ολυμπιακό, τα 2 από τον Παναθηναϊκό και το 1 από την ΑΕΚ).

ΟΛΑ ΤΑ TREMBLE  ΚΑΙ ΤΟ QUADRUPLE ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Quadruple είχε πετύχει ο Ολυμπιακός ουσιαστικά και το 2002 στο πόλο ανδρών όταν κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League και σούπερ καπ Ευρώπης μέσα στην ίδια χρονιά (2002), ωστόσο δεν ήταν μέσα στην ίδια σεζόν, γιατί το τρεμπλ ήταν τη σεζόν 2001/02 και το σούπερ καπ Ευρώπης στη σεζόν 2002/03.

Φέτος ο Ολυμπιακός κατέκτησε και τα 4 τρόπαια στην ίδια σεζόν (το σούπερ καπ Ευρώπης το κατέκτησε ως περσινός πρωταθλητής Ευρώπης).

ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΑΗΤΤΗΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό λοιπόν για δύο σερί χρονιές για τον Ολυμπιακό στο πόλο γυναικών! Και μάλιστα μιλάμε για το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο, την Ευρωλίγκα.

Όλο αυτό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν λάβουμε υπόψη μας ότι πρωτάθλημα και κύπελλο ήρθαν και τις δύο σερί χρονιές αήττητα με το απόλυτο χωρίς καν ισοπαλία!

  • Πέρυσι (σεζόν 2020-21), ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος και χωρίς ισοπαλία, δηλαδή με το απόλυτο, με ρεκόρ 18-0-0 στην κανονική περίοδο με γκολ 344-77! Στα play off επίσης ήταν αήττητος με το απόλυτο, καθώς νίκησε με σκορ σειράς 3-0 την Γλυφάδα στα ημιτελικά και με σκορ σειράς επίσης 3-0 την Βουλιαγμένη στους τελικούς.
  • Επίσης πέρυσι, ο ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το κύπελλο αήττητος και χωρίς ισοπαλία με ρεκόρ 2-0 (διεξήχθη σε μορφή final 4).
  • Φέτος (σεζόν 2021-22), ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος και χωρίς ισοπαλία, δηλαδή με το απόλυτο, με ρεκόρ 22-0-0 στην κανονική περίοδο με γκολ 426-123! Στα play off επίσης ήταν αήττητος με το απόλυτο, καθώς νίκησε με σκορ σειράς 2-0 τον Εθνικό στα ημιτελικά και με σκορ σειράς 3-0 την Γλυφάδα στους τελικούς.
  • Επίσης πέρυσι, ο ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το κύπελλο αήττητος και χωρίς ισοπαλία με ρεκόρ 4-0 (διπλοί προημιτελικοί αγώνες και final 4).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ;

Για να αναλογιστούμε το μέγεθος του επιτεύγματος, πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο πόλο γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα αγωνίζεται ο Εθνικός που φέτος κατέκτησε το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο (LEN cup). Σαν να λέμε ότι 2 ομάδες από την ίδια χώρα κατακτούν στο ποδόσφαιρο Champions League και Europa League την ίδια χρονιά (πχ Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη το 2016).

Επίσης στο πρωτάθλημα αγωνίζονται άλλες δύο ομάδες με ευρωπαϊκούς τίτλους στην ιστορία τους (η Βουλιαγμένη που έχει 5 ευρωπαϊκά και η Γλυφάδα που έχει 2 Ευρωπαϊκά).

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός θερίζει τις κούπες αήττητος και παντοδύναμος.

Μάλιστα σε λίγους μήνες ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής Ευρώπης, θα διεκδικήσει ξανά το super cup Ευρώπης αυτή τη φορά σε εμφύλια αναμέτρηση κόντρα στον κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Πρέπει να σημειώσουμε ότι η dream team του Ολυμπιακού στο πόλο γυναικών στήθηκε επί εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, καθώς μέχρι το 2011 που ανέλαβαν τα ηνία, το τμήμα δεν είχε ευρωπαϊκούς τίτλους και σήμερα έχει 6, τους περισσότερους από κάθε άλλη Ελληνική ομάδα!

Ας ελπίσουμε, ο αυτοκράτορας του πόλο σε άνδρες και γυναίκες, σε Ελλάδα και Ευρώπη να αποκτήσει κάποτε το δικό του κολυμβητήριο σε μία εποχή που «βρέχει» γήπεδα για όλους...


Έτσι η χρονιά κλείνει πανηγυρικά για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα (μπάσκετ γυναικών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, χάντμπολ ανδρών), 3 κύπελλα (μπάσκετ γυναικών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών) και 2 ευρωπαϊκούς τίτλους (ευρωλίγκα πόλο γυναικών, σούπερ καπ Ευρώπης πόλο γυναικών).

Επίσης πέραν των ομαδικών αθλημάτων που είναι δημοφιλέστερα, ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε και στα ατομικά αθλήματα, κατακτώντας διασυλλογικούς τίτλους (πχ πρωτάθλημα πινκ πονγκ ανδρών, κύπελλο πινγκ πονγκ ανδρών, πρωτάθλημα πινγκ πονγκ γυναικών, κτλ).

Ακολουθούν το πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και οι διοργανώσεις της κολύμβησης στα οποία ο Ολυμπιακός έχει υψηλές φιλοδοξίες.

Σχόλια