Επική έκκληση φίλου της ΑΕΚ: «Τίγρη πάρε κι εσύ ομάδα στην Αγγλία!»

Ένα επικό σχόλιο διαβάσαμε χθες το απόγευμα μετά τον θρίαμβο της Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη στον τελικό των playoffs της Τσάμπιονσιπ που έδωσε στην ομάδα του Έλληνα εφοπλιστή το εισιτήριο ανόδου για την κορυφαία ποδοσφαιρική λίγκα του κόσμου, την Πρέμιερ λιγκ.....

Ένας φίλος της ΑΕΚ, με σχόλιό του στο SDNA, απευθυνόμενος στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη, τον κάλεσε να αντιγράψει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να αγοράσει κι εκείνος ομάδα στην Αγγλία με σκοπό να διεκδικήσει την άνοδό της και να κερδίσει κι εκείνος τα εκατομμύρια της Πρέμιερ λιγκ μήπως και επωφεληθεί η ΑΕΚ!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

«Πρόκειται για μία εφιαλτική εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς η άνοδος στην Πρεμιερ λιγκ μπορεί να αποφέρει εκατομμύρια στον Μαρινάκη ενώ παράλληλα θα του δώσει τη δυνατότητα να φτιάξει διασυνδέσεις με μανατζερικά γραφεία τα οποία ήταν μη προσεγγίσιμα, προκειμένου να φέρει παίκτες αξίας. Μόνο δια της πλαγίας οδού μπορούν οι Ολυμπιακοί να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα τους και μέσα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αν ο Ολυμπιακός είχε το 3ο-4ο μπάτζετ της κατηγορίας θα βρισκόταν μονίμως σε τροχιά play out, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν να χτίζουν ομάδες, παρά μόνο να αγοράζουν και με πηγές εσόδων οι οποίες μόνο ο σκοτεινές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Δεν ξέρω τι θα κάνετε οι άλλοι αλλά στο στρατόπεδο της ΑΕΚ πρέπει να αντιληφθούν τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε ότι αφορά το άνοιγμα της οικονομικής ψαλίδας και να πράξουν άμεσα.

Ίσως ο Μελισσανίδης θα έπρεπε να ακολουθήσει την ίδια τακτική και να απαντήσει στο ίδιο μοτίβο αγοράζοντας μία ομάδα τύπου Κόβεντρι ή Γουίμπλεντον, προκειμένου να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ, ούτως ώστε να βγάλουμε και εμείς λεφτά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε συνδυασμό με το νέο γήπεδο, θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια έσοδα στον οργανισμό ΑΕΚ και να εξασφαλίσει ένα μπάτζετ εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος όχι μόνο δεν βγάζει από το Καραϊσκάκη αλλά προσπαθεί ακόμα και να αποπληρώσει τα δάνεια από τις τράπεζες, τα οποία θα εξοφληθούν μάλλον από τα λεφτά της πρέμιερ λιγκ.

Αν η ΑΕΚ φτάσει στο σημείο να έχει και εκείνη ομάδα δορυφόρο στην Πρεμιερ Λιγκ, τότε μπορεί σε βάθος χρόνου να έχει ένα μπάτζετ 250 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα της εξασφαλίσει την πολυπόθητη παντοδυναμία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκτώντας χαοτική απόσταση από τους αντιπάλους της και ταυτόχρονα μία σταθερή παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του Τσάμπιονς λιγκ, με προοπτική μέχρι και την οκτάδα. Πρόεδρε πρέπει να δράσεις πριν να είναι αργά».


Τι να πρωτοπούμε για αυτό το επικό σχόλιο...

Πρώτον, ο φίλος νομίζει ότι οι επιτυχίες και οι θρίαμβοι έρχονται άκοπα, ότι επιλέγεις μία ομάδα και μετά περιμένεις να ανέβει κατηγορία. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δαπάνησε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία για να επενδύσει στην Νότιγχαμ Φόρεστ. Τώρα θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια, αλλά τα επένδυσε χωρίς κανένας να του εγγυηθεί οτιδήποτε. Θα επένδυε ο Μελισσανίδης 100 εκατομμύρια; Δύσκολα...

Δεύτερον, ο φίλος της ΑΕΚ οραματίζεται να αγοράσει ο Τίγρης την Κόβεντρι ή την Γουίμπλεντον. Τις ομάδες τις ρώτησαν αν θέλουν πρόεδρο τον Μελισσανίδη; Για να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΑΕΚ; Να πηγαίνουν από Γιαννίκη σε Οφρυδόπουλο και να μην μπορούν να νικήσουν σε ντέρμπι; Ο Μαρινάκης πρώτα πέτυχε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά πήγε στο εξωτερικό. Ο Μελισσανίδης πέτυχε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Τριτον, όλες οι Κόβεντρι και οι Γουίμπλεντον μαζί δεν φτάνουν την ιστορία της Φόρεστ που έχει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια στο παλμαρέ της μαζί με ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Αγγλίας. Η δυναμική του κόσμου της θα δώσει έξτρα ενδιαφέρον στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τέταρτον, διαβάσαμε ένα κακοπροαίρετο σχόλιο-απάντηση το οποίο δεν υιοθετούμε, ότι ποτέ οι ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας δεν θα ενέκριναν μία τέτοια αγορά λόγω ποινικού μητρώου του Μελισσανίδη, ο οποίος ήδη πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών κατόπιν μήνυσης του κ. Κούγια για επικίνδυνες σωματικές βλάβες εναντίον του. Ο κ. Κούγιας μάλιστα μετά την απόφαση αυτή, αναφέρθηκε στο ειδικό ποινικό μητρώο του κ. Μελισσανίδη κάνοντας λόγο για σωρεία από καταδίκες του κ. Μελισσανίδη από το 1980. Αντίθετα ο κ. Μαρινάκης έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Πέμπτον, ο σχολιαστής είχε το θράσος να οραματιστεί οκτάδα Τσάμπιονς λιγκ. Δεν πέρασε στα προημιτελικά φέτος η Παρί του Μέσι, του Μπαπέ και του Νεϊμάρ και θα περάσει η ΑΕΚ που έχασε σερί αγώνες στο ΟΑΚΑ από ΟΦΗ, Βόλο, Παναιτωλικό...

Ας περάσει πρώτα η ΑΕΚ στο Conference League, τα επόμενα χρόνια ας διεκδικήσει να περάσει στο Τσάμπιονς λιγκ, στη συνέχεια αν τα καταφέρει και κουνήσει σεντόνι ας καταφέρει να μην τερματίσει με μηδέν βαθμούς όπως την άλλη φορά (2018/19) και βέβαια ας περάσει κάποτε τον όμιλο (που δεν το έχει πετύχει ποτέ από το 1994) και μετά ας οραματιστεί και προημιτελικά. 

Έκτον, αν ήταν η ζήλεια ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα...

Σχόλια