ΠΑΟ(1996), ΟΣΦΠ(1997, 2012, 2013) ΑΕΚ(2018): Οι πιο τυχεροί οπαδοί στην Ελλάδα


Η Αθλητική διαπλοκή γυρίζει το χρόνο πίσω, στους πιο έντονους μήνες παροξυσμού και έκστασης που έζησαν οι 3 μεγαλύτερες ομάδες του Ελληνικού αθλητισμού, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ...

Όπως το καλοκαίρι του 2004 ήσουν τυχερός από κάθε άποψη αν ήσουν Έλληνας, έτσι υπήρξαν κάποιοι μήνες που ήσουν τυχερός αν ήσουν Ολυμπιακός, ΠΑΟ ή ΑΕΚ.

Ήταν ο πράσινος Απρίλης του 1996, η κόκκινη Άνοιξη του 1997, του 2012 και του 2013 και ο κιτρινόμαυρος Μάιος του 2017...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1996
Ο μυθικός Απρίλιος του 1996 έχει μείνει χαραγμένος ανεξίτηλα στις μνήμες των οπαδών του Τριφυλλιού που είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν.

Στις 3 Απριλίου ο Παναθηναϊκός νίκησε τον πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ στα ημιτελικά του Champions League με το γκολ του Βαζέχα και το όνειρο του τελικού της Ρώμης συγκλόνισε όλη την Ευρώπη!
Στις 11 Απριλίου, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την Ευρωλίγκα του μπάσκετ στο final four στο Παρίσι νικώντας την Μπαρτσελόνα με 67-66. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του συλλόγου και η πρώτη ευρωλίγκα για το Ελληνικό μπάσκετ.

Από τις 11/04 - 17/04 υπήρξε μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας ο ΠΑΟ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ και φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Champions League της Ρώμης στο ποδόσφαιρο.

Στις 17 Απριλίου το όνειρο έσβησε νωρίς με την ήττα με 0-3 από τον χαλαρό Άγιαξ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Στις 28 Απριλίου ο μήνας έκλεισε με νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0.

Η σεζόν βρήκε επίσης τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο, κυπελλούχο στο μπάσκετ και πρωταθλητή στο βόλεϊ και με μόνη πικρή ανάμνηση τον διασυρμό στο ΣΕΦ με 73-38 από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α1 που βάφτηκε ξανά ερυθρόλευκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1997

Η απόλυτη έκσταση σε κάθε επίπεδο ήρθε για τον Ολυμπιακό τη μαγική Άνοιξη του 1997...

Στις 24 Απριλίου 1997 ο μπασκετικός Ολυμπιακός έφτασε στην Ιθάκη. Η πρώτη Ελληνική ομάδα που έπαιξε ποτέ σε τελικό ευρωλίγκας και μάλιστα δύο φορές (1994, 1995) κατέκτησε εμφατικά το πολύτιμο τρόπαιο και την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Χωρίς καμία σκιά και με κόντρα διαιτησία, ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Μπαρτσελόνα με 73-58 στον τελικό του final four της Ρώμης πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη ως τότε διαφορά σε τελικό της διοργάνωσης.
Το όνειρο συνδυάστηκε με νταμπλ στην Ελλάδα. Η ιστορία έγραψε ότι ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ που πέτυχε τρεμπλ.

Στις 25 Μαΐου 1997 ήρθε η Ιθάκη και για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό που επέστρεψε στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 10 πέτρινα χρόνια. Ήταν η βραδιά της μαγικής φιέστας στο 6-0 της τελευταίας αγωνιστικής επί της Καβάλας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2012
Ήταν 13 Μαΐου 2012 όταν ο μπασκετικός Ολυμπιακός πέτυχε το έπος της Πόλης. Κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας του τεράστιου μπάτζετ, πέτυχε την επικότερη ανατροπή στη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ επιστρέφοντας από το -19 και παίρνοντας τη νίκη με το μυθικό buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη από ασίστ του Βασίλη Σπανούλη στο 0.7'' πριν το τέλος.

Στις 2 Ιουνίου 2012 ήρθε η δικαίωση και στην Ελλάδα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 15 πέτρινα χρόνια με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1 στο ΣΕΦ με 82-76.

Η μυθική Άνοιξη του 2012 συνοδεύτηκε με νταμπλ στο ποδόσφαιρο από τον κυρίαρχο Ολυμπιακό του Μαρινάκη και του Βαλβέρδε. Πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και κύπελλο με νίκη στην παράταση επί του Ατρομήτου.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2013
Το ρεκόρ το κερδίζει αναμφίβολα ο Ολυμπιακός του Μαΐου του 2013... Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να είσαι Ολυμπιακός εκείνη την Άνοιξη... Και σίγουρα οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν κοντέινερ για να μεταφέρουν τις κούπες τους.
Κορυφαία στιγμή φυσικά στις 12 Μαΐου 2013 όταν ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη και μοναδική Ελληνική ομάδα που κατέκτησε back to back Ευρωλίγκα στο μπάσκετ διασύροντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με κατοστάρα (100-88) στον τελικό του final four του Λονδίνου! Λίγους μήνες μετά κατέκτησε και το διηπειρωτικό κύπελλο...
Και σαν να μην έφτανε αυτό, εκείνη η Άνοιξη είχε και όλα αυτά:
  • Νταμπλ στο ποδόσφαιρο
  • Νταμπλ στο βόλεϊ
  • Νταμπλ στο βόλεϊ γυναικών
  • Νταμπλ στο πόλο
  • Πρωτάθλημα στο πόλο γυναικών (δεν διοργανώθηκε κύπελλο).

ΑΕΚ 2018

Το μαγικό Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαϊου 2018 θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στις μνήμες των φίλων της ΑΕΚ. Το Σάββατο η Ένωση που 5 χρόνια πριν βρισκόταν στη Γ εθνική σήκωσε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ελλάδας μετά από 24 πέτρινα χρόνια...

Την Κυριακή στο κλειστό του ΟΑΚΑ η Ένωση κατέκτησε το νεοσύστατο θεσμό της FIBA Basketball Champions League προσθέτοντας τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο στην τροπαιοθήκη της μετά το κύπελλο κυπελλούχων του 1968 και το κύπελλο Σαπόρτα του 2000.

Σχόλια