Φάκελος Ριζούπολη: Αποκαλύπτουμε την ιστορική αλήθεια μετά από 19 χρόνια...

Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου διεξήχθη στις 11/05/2003. Ήταν η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2002/03 και ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος με 67 βαθμούς και ο Ολυμπιακός δεύτερος με 64. Το πρωτάθλημα θα κρινόταν στο μεταξύ τους ντέρμπι. Ήταν ουσιαστικά τελικός πρωταθλήματος στην προτελευταία αγωνιστική του, δεδομένου ότι στην τελευταία αγωνιστική το έργο των αιωνίων ήταν βατό (Ξάνθη-Ολυμπιακός, ΠΑΟ-Ακράτητος). Τα δεδομένα του ντέρμπι ήταν τα εξής:

  • Ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πρωτάθλημα σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας (Χ2).
  • Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού με 1 γκολ διαφορά, θα ακολουθούσε μπαράζ τίτλου.
  • Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη με 2 γκολ διαφορά και άνω για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία πριν το ντέρμπι της Ριζούπολης

Ο Ολυμπιακός διέλυσε αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό με 3-0 και κατέκτησε το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα:

Η νίκη του Ολυμπιακού ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό οργανισμό, καθώς ήρθε εμφατικά, με βαρύ σκορ και οδήγησε στο συμβολικό 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, κόβοντας τα φτερά του αιωνίου αντιπάλου. Η ιστορική αγωνιστική ταπείνωση του Παναθηναϊκού επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί μετά από χρόνια καθώς αποδόθηκε στις συνθήκες «κόλασης» και «τρομοκρατίας» στη Ριζούπολη. Ανοίγουμε το φάκελο της Ριζούπολης παρουσιάζοντας ντοκουμέντα:

(1) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 1:
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην περίφημη συνέντευξή του στο SDNA το 2021, έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας, δήλωσε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μείνει ξεκρέμαστοι και κατέληξε λέγοντας ότι, αν γύριζε το χρόνο πίσω, θα ζητούσε από τους συμπαίκτες του να μην μπουν να αγωνιστούν:
SDNA, 24/03/2021

Ο δε Γιάννης Γκούμας, μιλώντας στο Gazzetta, είπε ότι από τύχη δεν είχαμε νεκρούς στη Ριζούπολη:

Η Αθλητική διαπλοκή φέρνει όμως σήμερα στο φως τις δηλώσεις των ίδιων ανθρώπων, αμέσως μετά τον αγώνα της Ριζούπολης. Αμέσως μετά από αυτή τη φριχτή εμπειρία, προφανώς θα αναφέρθηκαν σε αυτήν και θα απέδωσαν εκεί την ήττα τους, σωστά; ΛΑΘΟΣ! Δείτε τι δήλωσαν Γκούμας και Λυμπερόπουλος, αλλά και ο Ολιζαντέμπε μετά τη λήξη του αγώνα της Ριζούπολης:

ΤΑ ΝΕΑ, 12/05/2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής
Λυμπερόπουλος: «Είναι γραφτό να φτάνουμε στην πηγή και να μην πίνουμε νερό. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις».

Γκούμας: «Είμαστε άξιοι της μοίρας μας... Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

Ολιζαντέμπε: «Προσπαθώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά και ήμασταν τόσο κακοί».

Από τη στιγμή που επικράτησε τέτοια κόλαση και κλίμα τρομοκρατίας, γιατί ούτε ένας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν βγήκε να μιλήσει για την κόλαση την οποία μόλις είχε ζήσει, αλλά τη θυμήθηκαν άπαντες αργότερα;
  • Γιατί ο Ολιζαντέμπε είπε ότι προσπαθεί να καταλάβει τι δεν πήγε καλά; Αφού υποτίθεται ότι μόλις είχε ζήσει την κόλαση, γιατί προσπαθούσε να το καταλάβει;
  • Γιατί ο Γκούμας είπε ότι «είμαστε άξιοι της μοίρας μας»; Αφού οι άνθρωποι μόλις είχαν βιώσει το κλίμα τρομοκρατίας.
  • Γιατί ο Λυμπερόπουλος είπε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στον Παναθηναϊκό και δεν είπε ότι πρέπει να αλλάξει το κλίμα στα γήπεδα;
Μάλιστα οι δηλώσεις Λυμπερόπουλου προκάλεσαν ενόχληση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
ΤΑ ΝΕΑ, 13/05/2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Καραγκούνης, είχε μιλήσει για μπράβους στα αποδυτήρια, σε συνέντευξή του στους Betarades:

Για κακή του τύχη όμως, τα όσα είπε έχουν διαψευστεί από τον τότε παίκτη του Παναθηναϊκού Γιαν Μικάελσεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Olaprasina1908»:

(2) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 2:
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σέρχιο Μαρκαριάν δεν ανέφερε το παραμικρό για την κόλαση και την τρομοκρατία, όπως θα συνέβαινε με κάθε άνθρωπο που θα την είχε βιώσει. Αντιθέτως δήλωσε ξεκάθαρα ότι η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη!

(3) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 3:
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Φεύγουμε από τους παίκτες και τον προπονητή και πηγαίνουμε στους οπαδούς. Με βάση την έρευνα της Αθλητικής διαπλοκής, στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με τον Ακράτητο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάρτησαν το περίφημο πανό: «Κότες και φταίχτες, διοίκηση και παίχτες». Τότε δεν υπήρχε η δικαιολογία της «τρομοκρατίας» της Ριζούπολης. Αυτή ανακαλύφθηκε αργότερα...

ΤΑ ΝΕΑ, 26-05-2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

Φυσικά αλησμόνητη έχει μείνει η εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού στην Παιανία. Δύο μέρες μετά το ντέρμπι έζησαν οι παίκτες του ΠΑΟ τις πραγματικές συνθήκες κόλασης στην Παιανία και όχι στην Ριζούπολη...
Γιατί οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού ήταν εξαγριωμένοι με τους παίκτες τους, αφού σήμερα οι ίδιοι οπαδοί λένε ότι δεν υπήρχαν συνθήκες να παιχτεί ποδόσφαιρο και το ντέρμπι δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ;

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-05-2003

Θυμίζουμε ότι οι εξοργισμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού ξυλοκόπησαν ακόμα και τον Κριστόφ Βαζέχα! Τα ντοκουμέντα μιλάνε μόνα τους:
ΤΑ ΝΕΑ, 14&15/05/2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

  • Ο Βαζέχα γρονθοκοπήθηκε από οπαδούς του ΠΑΟ στην Παιανία.
  • Επίσης οι οπαδοί χαστούκισαν τον Μαρκαριάν, προπηλάκισαν άλλους παίκτες, ενώ τραυμάτισαν τον φύλακα της Παιανίας, έναν φωτορεπόρτερ και έναν δημοσιογράφο.
  • Τέλος έσπασαν τα αμάξια των παικτών της ομάδας.
  • Αφού η αιτία του διασυρμού ήταν η «κόλαση» γιατί συνέβησαν όλα αυτά και μάλιστα γρονθοκόπησαν την ίδια τη «σημαία» της ομάδας;
  • Μήπως τελικά η κόλαση ήταν η Παιανία και όχι η Ριζούπολη;

(4) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 4:
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Μετά τους παίκτες και τους οπαδούς, σειρά έχει η διοίκηση. Η διοίκηση μπορεί να έριξε την ευθύνη στους παίκτες, αλλά οι παίκτες ήταν δικές της επιλογές, είχε λοιπόν μέρος της ευθύνης. Παρότι θα είχε κάθε συμφέρον να μιλήσει για συνθήκες κόλασης, τρομοκρατίας και πολέμου, δεν το έκανε... Γιατί όμως;
Μιλώντας στους παίκτες της ομάδας, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Άγγελος Φιλιππίδης τους αποκάλεσε «φλώρους» κάνοντας λόγο για δικαίωση Κόκκαλη λέγοντας ότι παίζουν σαν κοιμισμένοι.
ΤΑ ΝΕΑ, 14-05-2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, 14/05/2003
Εκείνη ήταν η μέρα που μετά τον προπηλακισμό από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και την φραστική επίθεση από τον Φιλιππίδη, οι παίκτες της ομάδας ψέλλισαν για πρώτη φορά τα περί... ζούγκλας της Ριζούπολης για να εισπράξουν πληρωμένη απάντηση από τον πρόεδρό τους: «Μήπως περιμένατε να σας υποδεχθούν με λουλούδια;»

(5) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 5:
Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
Το περίφημο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Derby Sports την επομένη του αγώνα της Ριζούπολης τα λέει όλα. Αποδίδει ευθύνες στους παίκτες, καταλήγοντας «Το ήθελε και το πήρε δίκαια ο Ολυμπιακός». Θυμίζουμε ότι η Derby στήριζε απόλυτα τις θέσεις του Παναθηναϊκού.

(6) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 6:
Ο ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Αξίζει να δούμε πως αντιμετωπίστηκαν τα δρώμενα ης Ριζούπολης στο πρωτοσέλιδο μίας ουδέτερης πολιτικής εφημερίδας σε αντιπαραβολή με τα όσα είχαν συμβεί στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο δέκα μήνες πριν.

Δείτε αριστερά το πρωτοσέλιδο μετά τα έκτροπα της Λεωφόρου δέκα μήνες πριν (2002). Δεξιά το πρωτοσέλιδο μετά τη Ριζούπολη (2003):

ΤΑ ΝΕΑ, 26/03/2002 - 12/05/2003

Το αποτύπωμα στον ουδέτερο πολιτικό Τύπο της εποχής είναι σαφέστατο:
Αριστερά στο πρωτοσέλιδο της επομένης της κόλασης της Λεωφόρου (24/03/2002) τα επεισόδια είναι πρώτο θέμα στην εφημερίδα. Ο διαιτητής του αγώνα έτρεχε αιμόφυρτος, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε μαχαιρωθεί, ένα μέλος του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί και η Ελλάδα είχε γίνει ρεζίλι διεθνώς. (Το αφιέρωμα για τα 20 χρόνια της Λεωφόρου εδώ).

Δεξιά βλέπουμε ότι το πρωτοσέλιδο της επομένης του ντέρμπι της Ριζούπολης (11/05/2003). Το πρώτο θέμα αφορά την ακρίβεια και καταγράφεται ο θρίαμβος του Ολυμπιακού. Καμία αναφορά σε επεισόδια. Όπως άλλωστε και στην Derby sports.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφημερίδα Τα Νέα ανήκε τότε στον Χρήστο Λαμπράκη ο οποίος δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα ήταν συνεταίρος με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο Mega.

Η μοναδική αναφορά είναι αυτή στο εσωτερικό της εφημερίδας: «Θερμή υποδοχή» και «πύρινο πάθος». Καμία σχέση με κόλαση, πόλεμο και συνθήκες τρομοκρατίας:

Εφημερίδα Φίλαθλος:
«Τον έβαλε στο μίξερ - Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό - Τρομερός ο Ολυμπιακός, έπαιξε για πλάκα τον ΠΑΟ και τον έλιωσε - Άθλια εμφάνιση ο ΠΑΟ στο ματς της χρονιάς»

Εφημερίδα Sportime:
«ΑΘΑΝΑΤΟΙ - Πάρτι τίτλου ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη έδειξε στον ΠΑΟ την καρδιά του πρωταθλητή»

Εφημερίδα Απογευματινή:
«Με τέτοιον ΠΑΟ θα τα εκατοστίσει - Πανάξια, εύκολα, γρήγορα ο θρύλος εκμηδένισε τον αιώνιο αντίπαλό του»

(7) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 7:
ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ
Όποιος νομίζει ότι η Ριζούπολη στιγματίστηκε από επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού κάνει λάθος. Στη Ριζούπολη έδωσαν το παρών 3.000 σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν επεισόδια.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ALPHA, 11-05-2003

Οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούονται με τα ΜΑΤ στις εξέδρες της Ριζούπολης:

Οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάβουν φωτιές στις εξέδρες της Ριζούπολης:

ΤΑ ΝΕΑ, 12-05-2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

Μάλιστα ο Αθλητικός δικαστής είχε καλέσει σε απολογία και τις δύο ΠΑΕ με βαρύ κατηγορητήριο και για τις δύο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσήλθε κανονικά να απολογηθεί, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή επικαλούμενη την αποχή των δικηγόρων:
ΤΑ ΝΕΑ 17-05-2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής


(8) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 8:
ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ακούμε διαρκώς για έλλειψη προστασίας της αποστολής του ΠΑΟ στη Ριζούπολη. Ακούγεται αρκετά ειρωνικό όλο αυτό για έναν αγώνα δέκα μήνες μετά τα αίσχη της Λεωφόρου όπου μαχαιρώθηκε παίκτης του Ολυμπιακού:
ΤΑ ΝΕΑ 26-03-2002
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

Στη Ριζούπολη είναι γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κανένας παίκτης του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, η αποστολή της ομάδας του Τριφυλλιού είχε προστασία όπως θα δούμε:

ΤΑ ΝΕΑ 10-05-2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής
3.000 οπαδοί του ΠΑΟ, 2.000 αστυνομικοί και Εισαγγελέας στην «απροστάτευτη αποστολή»...

(9) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 9:
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ
Ο διαιτητής εκείνης της ιστορικής αναμέτρησης Γιώργος Μποροβήλος χαρακτηρίστηκε άδικα ως «Μποροθρύλος». Ο λόγος ήταν ότι δεν διέκοψε τον αγώνα παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν πουθενά από τον τότε ΚΑΠ! Όσο για τη διαιτησία του; Άπαντες συνομολογούν ότι ήταν άψογη...
ΤΑ ΝΕΑ, 12-05-2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

(10) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 10:
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ
Για να φτάσει όμως ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί το πρωτάθλημα πηγαίνοντας στη Ριζούπολη για δυόμιση αποτελέσματα, ευνοήθηκε από απίστευτα διαιτητικά λάθη που του χάρισαν βαθμούς.

Α. 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
22/09/2002: ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1, Διαιτητής: Πάτρας
Ο Παναθηναϊκός  είχε ξεκινήσει με 3 σερί ήττες και 0 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η πρώτη νίκη ήρθε στη Νίκαια με τον Ιωνικό για την 4η αγωνιστική με ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Καραγκούνη και αποβολή του εντελώς αθώου Κινγκ!
ΤΑ ΝΕΑ, 23/09/2002
(Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής)

Το βίντεο με τη φάση:

Β. 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09/02/2003: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ 2-1, Διαιτητής:  Κύρος Βασσάρας
Την ίδια χρονιά, ακόμα και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με ανύπαρκτο πέναλτι...

ΤΑ ΝΕΑ, 10/02/2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής
Και εδώ βλέπετε το επιθετικό φάουλ που είναι και εκτός περιοχής και το οποίο δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού!


Γ. 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
16/02/2003: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0, Διαιτητής: Τρικάλης
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, τα μάτια μας είδαν τον Παναθηναϊκό να ευνοείται αδιανόητα, καθώς ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ ισοφάρισης του Ιωνικού στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο ΠΑΟ να κερδίσει 2 βαθμούς που δεν έπρεπε!
TA NEA, 17/02/2003
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής
«Ο διαιτητής ακύρωσε κανονικό γκολ του Ιωνικού στις καθυστερήσεις και οι πράσινοι πήραν τους τρεις βαθμούς - Ο Τρικάλης έκλεψε την παράσταση»


Το βίντεο με τη φάση:

Κάτι τέτοια διαιτητικά λάθη συνέβαλαν ώστε ο ΠΑΟ να διεκδικήσει πρωτάθλημα στη Ριζούπολη πηγαίνοντας για... δυόμιση αποτελέσματα για να γνωρίσει τον αγωνιστικό διασυρμό...

(11) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 11:
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ
Κλείνουμε με τον Γιάννη Κυράστα. Ο προπονητής-σύμβολο του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχασε ένα πρωτάθλημα επειδή του το έκλεψε ο Ολυμπιακός. Ο «θα πεθάνουμε γι αυτούς τους αλήτες» είχε πάρει θέση για τη Ριζούπολη. Έβγαλε το καπέλο στον Ολυμπιακό και τη δίκαιη νίκη του. Και αυτό το έχουν ξεχάσει πολλοί.
Η εφημερίδα Derby Sports μίλησε τότε για γλείψιμο Κυράστα στον Κόκκαλη και έκανε λόγο για ντροπή...

DERBY SPORTS 26-05-2003

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Θα αρκούσε έστω και μία από τις δέκα αλήθειες που σας παρουσιάσαμε για να γκρεμιστεί ο μύθος της κόλασης της Ριζούπολης και όμως εμείς σας παρουσιάσαμε δέκα!

Αμέσως μετά τη Ριζούπολη, δεν μίλησε κανείς για πόλεμο, κόλαση και τρομοκρατία.
  • Ούτε οι παίκτες του Παναθηναϊκού...
  • Ούτε ο προπονητής του Παναθηναϊκού...
  • Ούτε ο κόσμος του Παναθηναϊκού...
  • Ούτε η διοίκηση του Παναθηναϊκού...
  • Ούτε ο Τύπος του Παναθηναϊκού...
  • Ούτε ο ουδέτερος πολιτικός Τύπος...
  • Δεν το είπε κανείς...
Ε και; Που είναι το πρόβλημα; Ο μύθος γεννήθηκε μετά. Αν έχεις ταλέντο στην προπαγάνδα μπορείς... Και πλέον εν έτει 2022 επικράτησε και το πιστεύουν πολλοί....

Όχι δεν είναι καθόλου ειρωνικό. Η Αθλητική Διαπλοκή αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί όσους μαεστρικά και αριστοτεχνικά δημιούργησαν τον μύθο της Ριζούπολης.

Μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ και όχι μόνο κατάφεραν να δημιουργήσουν από το τίποτα έναν μύθο, προσπαθώντας να αποδομήσουν τον ιστορικό θρίαμβο του Ολυμπιακού και τον ταπεινωτικό διασυρμό του Παναθηναϊκού. Στηρίχθηκαν σε κάποιες φωτοβολίδες που έπεσαν στο γήπεδο και στην ένταση της φυσούνας όπως γινόταν πάντα στα ντέρμπι τότε και ο μύθος γεννήθηκε...

Ένα μπουκάλι νερό «σκάει» στο πρόσωπο του Δημήτρη Μαυρογενίδη στον αγώνα της ίδιας σεζόν στη Λεωφόρο. Ο ΠΑΟ νίκησε με 3-2...

Την ώρα που τα ΜΜΕ του Ολυμπιακού δεν καταφέρνουν να περάσουν στην Ελληνική κοινωνία τις αλήθειες, η άλλη πλευρά καταφέρνει και περνάει τα ψέματα.

Σε μία εποχή που στα ντέρμπι έπεφταν τουλάχιστον τούβλα, έπλασαν τον μύθο σε έναν αγώνα που δεν τραυματίστηκε κανείς. Σε έναν αγώνα που ο Παναθηναϊκός πήγαινε για δυόμιση αποτελέσματα και ταπεινώθηκε αγωνιστικά...

Και ναι είναι αλήθεια ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω ο Λυμπερόπουλος δεν θα έμπαινε στη Ριζούπολη για να παίξει. Όχι όμως για να αποφύγει τις φωτοβολίδες. Αλλά για να αποφύγει το 3-0...

Σχόλια