Οι αλήθειες για την καταδίκη του διευθυντή του SDNA για συκοφαντική δυσφήμιση

Με χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ο διευθυντής του SDNA Βασίλης Παπαθεοδώρου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω της ιστοσελίδας www.sdna.gr. Φυσικά η ποινή είναι με αναστολή αλλά προφανώς καταχωρείται κανονικά στο ποινικό μητρώο του και συνοδεύει «το site της αλήθειας» ως ρετσινιά.

Πρόκειται για εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση του κ. Παπαθεοδώρου. Συνεπώς πλέον η απόφαση είναι τελεσίδικη! Δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο υπάρχει, αλλά για συγκεκριμένους νομικούς λόγους και όχι επί της ουσίας και δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα γίνει.

Πριν από λίγες εβδομάδες, το SDNA πανηγύριζε για την αθώωση του Β. Παπαθεοδώρου σε άλλη μήνυση του κ. Μαρινάκη (αφορούσε τη δημοσίευση από το SDNA καταθέσεων που αφορούσαν τον Β. Μαρινάκη από τη δικογραφία για τα στημένα όπου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε). Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση κατά της απόφασης που αθώωσε τον Β. Παπαθεοδώρου και η υπόθεση θα δικαστεί ξανά από την αρχή...

Όμως στο SDNA πανηγύρισαν... Ο κ. Παπαθεοδώρου με δημόσια ανάρτηση του στο Facebook έστελνε φιλάκια ισχυριζόμενος ότι έχει καρδιά:

Τότε οι ανεξάρτητοι τακτικοί δικαστές τιμούσαν τον όρκο τους:

Σήμερα; Διαβάσατε τίποτα στο site της αλήθειας για τους ανεξάρτητους τακτικούς δικαστές που τίμησαν τον όρκο τους καταδικάζοντας τον Παπαθεοδώρου σε 6 μήνες; Σιωπή...


Επίσης, πριν από μία εβδομάδα, έγινε δεκτή μία αγωγή του στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μ. Γκαγκάτση κατά κάποιων ΜΜΕ.

Διαβάσαμε λοιπόν στο site της αλήθειας ότι η Δικαιοσύνη δικαιώνει αυτούς που έχουν δίκιο...

Σήμερα; Διαβάσατε κάτι στο site της αλήθειας για δικαίωση αυτών που έχουν δίκιο με την καταδίκη Παπαθεοδώρου; Σιωπή...

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ;
Το βασικότερο που διαβάσαμε πριν από μία εβδομάδα είναι ότι τα χαστούκια απ' τη δικαιοσύνη θα ζαλίζουν όσους ζουν για να προπαγανδίζουν και να λασπολογούν με τρόπο εμετικά χυδαίο...

Σήμερα; Διαβάσατε κάτι για χαστούκια από τη Δικαιοσύνη με την καταδίκη Παπαθεοδώρου σε 6 μήνες; Σιωπή...

Θα πει κανείς ότι το site της αλήθειας είναι αθλητικό site και δεν ασχολείται με δημοσιογραφικές δικαστικές υποθέσεις. Τότε για ποιο λόγο στις αθωώσεις Παπαθεοδώρου διαβάζουμε ολόκληρα αφιερώματα (ενώ μάλιστα είναι σε πρώτο βαθμό), αλλά στις καταδίκες δεν διαβάζουμε τίποτα, όπως τώρα που ήταν τελεσίδικη; Αν αθωωνόταν χθες ο Παπαθεοδώρου, δεν θα έγραφε τίποτα το SDNA; Δεν θα διαβάζαμε πάλι για δικαστές που τιμούν τον όρκο τους και χαστούκια από τη δικαιοσύνη;

ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Η συγκεκριμένη τελεσίδικη καταδίκη Παπαθεοδώρου είναι ένα κομμάτι των δικαστικών μπλεξιμάτων του διευθυντή του SDNA. Εκκρεμεί να δικαστεί ξανά η υπόθεση για την κατηγορία διαρροής από το SDNA μέρους της δικογραφίας Μαρινάκη για τα στημένα στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε.

Πέραν τούτου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Β. Μαρινάκης είχαν αναφέρει δημόσια ότι θα κυνηγήσουν με μηνύσεις και αγωγές όσους τους συκοφάντησαν στην περίπτωση της υπόθεσης εγκληματικής οργάνωσης/συμμορίας/στημένων αγώνων, αλλά και όσους παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας.

Μεταξύ δεκάδων δημοσιευμάτων, ο κ. Παπαθεοδώρου, με δικό του, ενυπόγραφο άρθρο στο SDNA, είχε αναφέρει μεσούσης της υπόθεσης ότι «Ήταν όλα αλήθεια» για την υπόθεση των στημένων όταν με βούλευμα της Δικαιοσύνης παραπέμφθηκαν οι 28 κατηγορούμενοι για να δικαστούν.

Τελικά δεν ήταν τίποτα αλήθεια γιατί όλοι οι κατηγορούμενοι για τα στημένα δικάστηκαν και αθωώθηκαν ομόφωνα και στα πειθαρχικά και στα ποινικά δικαστήρια. Αν λοιπόν αυτό το άρθρο Παπαθεοδώρου συνιστά παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των κατηγορουμένων, οι νόμοι σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πολύ αυστηροί.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οι μηνύσεις, αλλά και οι αγωγές. Και εκεί είναι που πονάει περισσότερο κάποιος. Όταν καταδικάζεται να πληρώσει, όταν δεσμεύονται οι λογαριασμοί του και δεν μπορεί καν να πληρώσει το προσωπικό του.

Αναμένουμε τη συνέχεια των δικαστικών αποφάσεων...

Σχόλια