ΠΑΟΚ 2017-19:Αφιέρωμα στα απίστευτα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν τον Δικέφαλο!


Η αλήθεια είναι ότι η Aθλητική διαπλοκή αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Πρώτα κάναμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα απίστευτα διαιτητικά λάθη τη χρονιά του πρωταθλήματος της ΑΕΚ το 1993/94 και πολλοί δεν πίστευαν στα μάτια τους γιατί όλα είχαν ξεχαστεί. Διαβάστε το αφιέρωμα εδώ.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και το αφιέρωμα μας την προηγούμενη εβδομάδα στα απανωτά και απίστευτα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν τον Παναθηναϊκό την περίοδο της επταετίας που υποτίθεται ότι είχε παράγκα ο Ολυμπιακός (1996-2003). Διαβάστε το αφιέρωμα εδώ.

Επειδή αφήσαμε αδικημένο τον ΠΑΟΚ σήμερα ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με τις διαιτησίες του δικέφαλου του βορρά την περίοδο Μάιος 2017 - Μάιος 2019. Η περίοδος αυτή θεωρείται η πιο χρυσή στην ιστορία του δικέφαλου του Βορρά, καθώς κατέκτησε τρία κύπελλα και ένα πρωτάθλημα, ενώ ακόμη και σήμερα διαμαρτύρεται για την απώλεια ενός ακόμη πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την διετία δεν υπήρχε var, όπως υπάρχει στην περίοδο που ακολούθησε και στην οποία κυριαρχεί ο Ολυμπιακός.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2017
06/05/2017: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Ο μέσος φίλος του ΠΑΟΚ θεωρεί «ντροπιαστική» την κατάκτηση κυπέλλου του Ολυμπιακού το 2013 στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης για το χέρι του Μανιάτη. Δεν θεωρεί όμως το ίδιο ντροπιαστική την κατάκτηση κυπέλλου του ΠΑΟΚ το 2018 στον Βόλο με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε με γκολ-οφσάιντ στο 81ο λεπτό χωρίς κανένας να μπουκάρει στο γήπεδο, όπως εισέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης ένα χρόνο μετά στο ντέρμπι που είχε διαιτητή και πάλι τον Κομίνη!
Και αν κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού έφυγαν από το ΟΑΚΑ μετά το χέρι του Μανιάτη, οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έφυγαν ποτέ από το Πανθεσσαλικό και πανηγύρισαν έξαλλα το κύπελλο παρότι «δεν έγιναν ΠΑΟΚ για τους τίτλους»...

ΣΕΖΟΝ 2017-2018
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
20/11/2017: ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου
Νίκη με ανατροπή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί του Ατρομήτου για να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας την ΑΕΚ. Το πέναλτι που κέρδισε ο Μακ όμως για την ισοφάριση του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου ήταν ανύπαρκτο.

Ο Στρούγγης διώχνει καθαρά τη μπάλα, αλλά καταλογίζεται η εσχάτη των ποινών

Το βίντεο με τη φάση:


15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
16/12/2017: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ 0-1
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Ο Πλατανιάς προηγήθηκε στο 3' με γκολ του Γκρζέλτσακ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Περιττό να αναφέρουμε ότι αν το γκολ μετρούσε, η εξέλιξη του αγώνα μπορεί να ήταν διαφορετική...

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
28/01/2018: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-1
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
Τρεις πολύτιμοι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Για να έρθουν χρειάστηκε να δοθεί αυστηρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 87' για κράτημα στον Βαρέλα.

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
04/02/2018: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ 1-3
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Ίσως τo πιο καραμπινάτo οφσάιντ γκολ της σεζόν 2017/18 ήταν αυτό με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα στο ένατο λεπτό με σκόρερ τον Δημήτρη Πέλκα (βοηθός διαιτητή που δεν υπέδειξε το οφσάιντ ήταν ο Καλφάκης).

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
04/03/2018: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ 3-2
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ και την παράνομη είσοδο Σαββίδη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τρίπολη τον Αστέρα.

Αίσθηση προκάλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 97' (!) και ενώ έχανε με 2-1. Ο Πρίγιοβιτς κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά ο Αστέρας πήρε τη νίκη στο 98' με 3-2!

Το βίντεο με τη φάση:

ΣΕΖΟΝ 2018-2019
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
25/08/2018: ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Στην πρεμιέρα της σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τη λύση έδωσε το πέναλτι που υπέδειξε ο Κουτσιαύτης. Ο Πρίγιοβιτς είχε ξεκινήσει να πέφτει πριν την υποψία επαφής του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Το βίντεο με τη φάση:

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
15/09/2018: ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
3η αγωνιστική και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Πασχαλάκης έκανε άσεμνες χειρονομίες στους φιλάθλους του ΟΦΗ μόλις ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-2 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με το γκολ του Μάτος, χωρίς να αποβληθεί όπως έπρεπε... Αν ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ημίχρονο, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική...

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
03/12/2018: ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ 0-1
Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας
Ίσως το πιο εμφατικό στιγμιότυπο διαιτητικού λάθους στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το χέρι του Βιερίνια και το πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ στη Λαμία...

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
30/01/2019: ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1
Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης
Δύο πέναλτι δόθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και αν το δεύτερο ήταν αυστηρό, το πρώτο ήταν εντελώς ανύπαρκτο με ανατροπή εκτός περιοχής. Τότε βέβαια δεν αντέδρασαν όσοι έκαναν φέτος κηρύγματα ηθικής στον αγώνα της Κ15.

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
03/02/2019: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1
Διαιτητής: Μάικλ Τίγκααρντ - Δανία
Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, o Σάκχοφ απομάκρυνε τη μπάλα στο 21' με το χέρι εντός μεγάλης περιοχής. Δεν δόθηκε πέναλτι, ούτε αποβλήθηκε ο Σάκχοφ που είχε ήδη κίτρινη κάρτα...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (επαναληπτικός αγώνας)
27/02/2019: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-2 (κανονική διάρκεια: 2-1)
Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς
Ο ΠΑΟΚ του υποτίθεται αήττητου νταμπλ, ηττήθηκε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με σκορ 2-1 στον πρώτο προημιτελικό. Στη ρεβάνς της Τούμπας ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε με το ίδιο σκορ και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 2-2 και πλέον ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν δυο γκολ για την πρόκριση. Το πρώτο από τα δύο γκολ πέτυχε ο Άκπομ στο 114', ωστόσο είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου Κότνικ. Δεν δόθηκε ποτέ...

Ακολούθησε το 4-2 με πέναλτι στο 119' για χέρι του Μανθάτη ο οποίος μάλισα αποβλήθηκε. Ωστόσο η μπάλα είχε βρει στα πλευρά του...

Εν τέλει οι παίκτες του Πανιωνίου αρνήθηκαν να κάνουν σέντρα και ο διαιτητής Σκουλάς σφύριξε τη λήξη ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης! Αν το σκορ εξακολουθούσε να εξυπηρετεί τον Πανιώνιο και δεν έκαναν σέντρα οι Κυανέρυθροι, θα έκανε το ίδιο;

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (πρώτος αγώνας)
03/04/2019: ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0
Διαιτητής: Κουμπαράκης
Στο ξεκίνημα της φάσης του 1ου γκολ του ΠΑΟΚ που πέτυχε ο Μάτος, υπήρξε επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ και ο σκόρερ βρέθηκε σε θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο βοηθός Ευθυμιάδης!

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (επαναληπτικός αγώνας)
25/04/2019: ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ 0-0
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Στον επαναληπτικό αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Βαρέλα στο 43', αλλά το καραμπινάτο διαιτητικό λάθος έγινε στο 48' όταν σκόραρε ο Τσιλιανίδης για τον Αστέρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για εντελώς ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Ίνγκασον. Κάπως έτσι, ο Αστέρας δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό και ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο.

Το βίντεο της πρώτης φάσης:

Το βίντεο της δεύτερης φάσης:

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
  • Το πρωτάθλημα της σεζόν 2018/19 ο ΠΑΟΚ το κατέκτησε με μόλις 5 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό ο οποίος μάλιστα είχε καλύτερη επίθεση.
  • Τα διαιτητικά λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν τότε. Υπήρξαν πολλά και την τριετία που ακολούθησε (2019 - σήμερα). Θυμίζουμε χαρακτηριστικά φέτος την ακύρωση του 0-1 του ΟΦΗ στην Τούμπα για να γυρίσει η φάση πίσω και να δοθεί ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και κάπως έτσι το 0-1 έγινε 1-0.
  • Εμείς επιλέξαμε όμως την «χρυσή» περίοδο του Δικεφάλου από πλευράς τίτλων (2017-2019), δεδομένου ότι τα επόμενα πρωταθλήματα χάθηκαν με 18 και 26 βαθμούς διαφορά. Ήμασταν όμως στην εποχή var και ξένων διαιτητών ταυτόχρονα...
  • Οι φίλοι του ΠΑΟΚ αισθάνονται μάλιστα και... αδικημένοι για την περίοδο 2017-19 θυμίζοντας το γκολ του Βαρέλα που ακύρωσε ο Κομίνης στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το 2017/18, μία φάση που διαιτητικά ήταν δύσκολη και καθαρά υποκειμενική.
  • Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο σε έναν από τους αγώνες που είδαμε σε αυτό το αφιέρωμα είχε σφυρίξει ξένος διαιτητής.
  • Η μόνιμη επωδός των φίλων ΠΑΟΚ είναι ότι «έχετε να λέτε για ένα χέρι του Βιερίνια και τίποτα άλλο». Σήμερα είδαμε ότι δεν ήταν μόνο το χέρι του Βιερίνια. Αυτό ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα...

Σχόλια