Άγνωστα ντοκουμέντα και αποκαλύψεις!20 χρόνια από τη ζούγκλα της Λεωφόρου



Όλοι έχουμε ακούσει για την κόλαση της Ριζούπολης το 2003. «Το ντέρμπι που δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ...» Όχι δεν λένε για το Χίλσμπορο με τους 96 νεκρούς. Λένε για τη Ριζούπολη. Και ομολογούμε ότι κοντεύουμε να το πιστέψουμε κι εμείς. Άνθρωποι είμαστε...

Ένταση στη φυσούνα, φωτοβολίδες, ένας αστυνομικός διευθυντής που ο αστικός θρύλος λέει προσλήφθηκε μετά στον Κόκκαλη και 2-3 φωτογραφίες όπως αυτή:


ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Δέκα μήνες πριν, όλη η Ελλάδα είχε ζήσει την πραγματική ζούγκλα! Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν θυμίζει. Η Αθλητική διαπλοκή είναι εδώ με το αρχείο της για να αναδείξει την αλήθεια. 24/03/2002 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1:

ΤΑ ΝΕΑ 26/03/2002

«Χούλιγκανς υπεράνω Αστυνομίας». Αλλά τότε δεν προσλήφθηκε κάποιος αστυνομικός διευθυντής πουθενά οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα...


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ


ΜΑΧΑΙΡΩΘΗΚΕ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

«Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο Άγγελος Γεωργίου ο οποίος έχει διαμπερές τραύμα στο μάγουλο και υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση...δέχθηκε αιχμηρό αντικείμενο στο αποδυτήρια της Λεωφόρου... Υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση».

Ερώτηση: Στην «κόλαση» της Ριζούπολης ποιος παίκτης του ΠΑΟ μαχαιρώθηκε;
Απάντηση: Κανείς!

ΕΠΕΣΑΝ ΜΠΟΥΝΙΕΣ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
«Για να περάσουμε από τη φυσούνα έγινε μάχη. Έπεσαν μπουνιές. Για να περάσεις έπρεπε να χτυπήσεις και να χτυπηθείς. Η στάση της Αστυνομίας ήταν προκλητικά αδιάφορη. Το ξύλο που έφαγε ο διαιτητής μέσα στο γήπεδο δεν ήταν τίποτα μπροστά στην επίθεση που δέχθηκε μέσα στη φυσούνα».


ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΡΕΜΠΕ: «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΖΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»
«Ο Κριστιάν Καρεμπέ αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». «Λυπάμαι για όλα όσα συνέβησαν σ΄ αυτό το γήπεδο. Πρώτη φορά στην καριερα μου ζω τέτοιες καταστάσεις»

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
«Θλαστικό τραύμα δεξιάς χειρός υπέστη ο εργοφυσιολόγος του Ολυμπιακού Χρήστος Μαυρίκης».

ΠΟΙΟΣ ΤΖΗΛΟΣ; ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ!

Αλησμόνητη έμεινε η επίθεση στον διαιτητή Ευθυμιάδη. Όσοι σήμερα συγκινούνται για την επίθεση στον διαιτητή Τζήλο ξεχνούν ότι ο διαιτητής Ευθυμιάδης έφυγε αιμόφυρτος από τη Λεωφόρο χωρίς να τιμωρηθεί κανένας ποτέ.




ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ
Όπως ήταν φυσικό η ζούγκλα της Λεωφόρου έκανε το γύρο του κόσμου. Μεγάλα διεθνή δίκτυα όπως το Reuters και η Indepedent προέβαλαν το θέμα:

Ερώτηση: Στην «κόλαση» της Ριζούπολης τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ;
Απάντηση: Τίποτα!

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!

Λένε σήμερα ότι ο Μποροβήλος δεν έπρεπε να ξεκινήσει τον αγώνα της Ριζούπολης το 2003. Φυσικά αδιαφορούν στο ότι δεν προέβλεπε πουθενά κάτι τέτοιο ο κανονισμός!

Τι προέβλεπε όμως ο κανονισμός το 2002 στα αίσχη της Λεωφόρου;

ΑΡΘΡΟ 30 ΠΑΡ. 7 ΚΑΠ 2001-02

Το άρθρο 30 παρ. 7 ΚΑΠ θεωρούσε ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση δυσφήμισης του ποδοσφαίρου τον τραυματισμό διαιτητών, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από τις επιβαλλόμενες ποινές στους υπαίτιους από άλλες διατάξεις, επιβάλλεται στο σωματείο ποινή αποβολής από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις (π.χ. πρωτάθλημα, κύπελλο, διεθνείς αγώνες) από 15 ημέρες έως δύο μήνες».

Όπως βλέπουμε, ο ΚΑΠ προέβλεπε ως υποχρεωτική την επιπρόσθετη ποινή του αποκλεισμού αφού δεν ανέφερε ότι «δύναται να επιβληθεί», αλλά ανέφερε «επιβάλλεται...».

Παρόλα αυτά η "σκληρή παράγκα του Κόκκαλη" που υποτίθεται ότι έλεγχε τα πάντα στο ποδόσφαιρο δεν επέβαλε την υποχρεωτική ποινή στον Παναθηναϊκό που δεν θα είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα για το Champions League!

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Στη Λεωφόρο:
  • Μαχαιρώθηκε στα αποδυτήρια παίκτης του Ολυμπιακού.
  • Τραυματίστηκαν στη φυσούνα δύο παίκτες του Ολυμπιακού
  • Ξυλοκοπήθηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης
  • Η Αστυνομία ήταν προκλητικά αδιάφορη
  • Η χώρα έγινε ρεζίλι διεθνώς
  • Ο Παναθηναϊκός δεν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό όπως προέβλεπε ο ΚΑΠ!

Και όμως είκοσι χρόνια μετά δεν υπήρξε ποτέ Λεωφόρος. Τα πάντα έχουν ξεχαστεί.
Έχουν το θράσος να μιλάνε για Ριζούπολη...
  • Τότε που ο Παναθηναϊκός πήγαινε για δυόμιση αποτελέσματα (ακόμα και για ήττα με ένα γκολ διαφορά)
  • Τότε που δεν τραυματίστηκε κανένας απολύτως παίκτης του Παναθηναϊκού!
  • Τότε που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προκαλούσαν ταραχές στη Ριζούπολη...
  • Τότε που ο Τύπος που στήριζε τον ΠΑΟ αναγνώρισε το άξιο έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα:

  • Τότε που οι οπαδοί του ΠΑΟ ζήτησαν ευθύνες στους παίκτες της ομάδας και σε καμία κόλαση της Ριζούπολης:


ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Οι ευθύνες του Ολυμπιακού είναι διαχρονικές και σοβαρές, καθώς πάντα οι Ερυθρόλευκοι επέτρεπαν στην προπαγάνδα να αλωνίζει αναπάντητα... Ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με αυτό το κομμάτι και επένδυε πάντα σε Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Ριβάλντο, Ελ Αραμπί, Σωκράτη, Μανωλά και Μαρτίνς. Καλά έκανε, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειάζονται και απαντήσεις με γνώμονα την ιστορική αλήθεια.

Την ώρα που στα μέσα της προπαγάνδας φιλοξενούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίκτες του ΠΑΟ και δηλώνουν πόσο τρομοκρατημένοι ήταν στην Λεωφόρο και ότι δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο, τα μέσα του Ολυμπιακού δεν θυμίζουν σχεδόν ποτέ σε δυναμικό επίπεδο τα αντίστοιχα έκτροπα της Λεωφόρου.

Δεν είδαμε ποτέ συνέντευξη του Άγγελου Γεωργίου να μας εξιστορεί πως του τρύπησαν το μάγουλο στη φυσούνα της Λεωφόρου, ούτε του Καρεμπέ, ούτε του Ευθυμιάδη.

Είναι χρέος των μέσων του Ολυμπιακού να το κάνουν φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το ντέρμπι της ντροπής τον Μάρτιο. Αφιερώματα, εκπομπές, συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και πάλι συνεντεύξεις. Μέχρι να κουράσουν!
  • Κάποιοι πετάνε συνέχεια λάσπη και πάλι λάσπη γιατί στο τέλος κάτι θα μείνει όπως έλεγε ο Γκέμπελς.
  • Οφείλετε κι εσείς να πετάξετε αλήθεια, αλήθεια και πάλι αλήθεια. Στο τέλος κάτι θα μείνει.

Η Αθλητική διαπλοκή είναι εδώ και θα συνεχίσει να αποδεικνύει με ντοκουμέντα την αλήθεια.

Σχόλια