Φάκελος Ανακριτές Noor1: Ποιοι είναι, γιατί μετανάστευσαν, τι φοβόταν


Τον φάκελο Μάρτυρες Noor 1 τον ανοίξαμε. Είδαμε ποιοι είναι, ποτέ πέθαναν, πώς πέθαναν, αν είχαν καταθέσει και τι είχαν καταθέσει. Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα πάντα.

Σήμερα θα ανοίξουμε το φάκελο Ανακριτές Noor 1. Αυτούς που φοβούνται και παίρνουν μετάθεση ή μεταναστεύουν για να μην τσιμεντωθούν σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Καταρχάς αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι οι μεταθέσεις των δικαστών αποφασίζονται βάσει του άρθρου 90 του Συντάγματος από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Επίσης οι μεταθέσεις των δικαστών είναι εξαιρετικά συχνές. Ο λόγος είναι ότι οι δικαστές δεν πρέπει να συνηθίζουν στις τοπικές κοινωνίες και να δικτυώνονται κοινωνικά προκειμένου να μην τίθεται θέμα ακεραιότητας.

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΚΙΔΟΥ

Όταν ασκήθηκαν οι διώξεις στον Βαγγέλη Μαρινάκη, πρώτη ανακρίτρια ορίστηκε η Ευαγγελία Αλεξακίδου. Λίγους μήνες μετά μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα.

Τα υπονοούμενα έδιναν και έπαιρναν για «την ανακρίτρια η οποία μετατέθηκε χωρίς να προβεί σε καμία ανακριτική πράξη». Και φυσικά πολλοί πίστευαν ότι έφυγε έντρομη «για να μην τσιμεντωθεί»!

Στο ερώτημα γιατί δεν διενήργησε καμία ανακριτική πράξη μέχρι να μετατεθεί, η απάντηση είναι απλή: Οι κατηγορούμενοι είχαν υποβάλει αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας όπως είχαν δικαίωμα και η διαδικασία εκείνη την περίοδο είχε παγώσει.

Γιατί όμως μετατέθηκε η κ. Αλεξακίδου; Μήπως «φοβόταν αν θα τσιμεντωθεί»; Η Αθλητική διαπλοκή αποκαλύπτει σήμερα το ιστορικό των μεταθέσεων της κ. Αλεξακίδου:

2017: ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

2018: ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


2020: ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



2021: ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ



Άρα λοιπόν μέσα σε 4 χρόνια η κ. Αλεξακίδου μετατέθηκε 4 φορές!
  • Σύμφωνα λοιπόν με τις συνωμοσιολογικές θεωρίες τι συνέβη; Φοβόταν και τις 4 φορές κάτι και μετατέθηκε; Τι φοβόταν στην Ροδόπη; Ή στην Αθήνα; Ή στην Καστοριά;
  • Γιατί πήρε τέτοιες διαστάσεις συγκεκριμένα η μετάθεσή της από το Πρωτοδικείο Πειραιά;
  • Γιατί μεταφράστηκε από κάποιους σε φόβο για την υπόθεση Noor1; Και στην Καστοριά το Noor1 χειριζόταν και έφυγε;
  • Η απάντηση είναι ότι οι μεταθέσεις των δικαστών είναι εξαιρετικά συχνές!
  • Η κ. Αλεξακίδου δεν φοβήθηκε τίποτα και οι Έλληνες δικαστές δεν τρομοκρατούνται!

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΝΤΑΚΑ

Την κ. Αλεξακίδου αντικατέστησε στην υπόθεση Noor 1 η κ. Καλλιόπη Μάντακα. Στην περίπτωση της Ανακρίτριας Μάντακα έγινε η μεγαλύτερη σπέκουλα:

Η ίδια παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ και οι σκηνές από το Narcos του Netflix ξύπνησαν σε πολλούς!

Τι συνέβη λοιπόν αναρωτιούνται οι συνωμοσιολόγοι;

Μήπως γύρισε μια μέρα σπίτι της και είδε το γατάκι της κρεμασμένο και δίπλα έναν φάκελο με μία σφαίρα φωτογραφία των παιδιών της οπότε γέμισε μια βαλίτσα με λίγα ρούχα και έφυγε με την πρώτη πτήση για την Αμερική;

Η φαντασία των συνωμοσιολόγων οργιάζει...

Και αν είναι έτσι, γιατί αποφάσισε να πάει στις ΗΠΑ; Αφού ένας μάρτυρας του Noor1 σκοτώθηκε στο Οντάριο του Καναδά και ένας άλλος πέθανε στο Ντουμπάι. Ποιος της είπε λοιπόν ότι είναι ασφαλής στις ΗΠΑ; Το μακρύ χέρι του «Εσκομπάρ» φτάνει παντού σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους! Στη χώρα της DEA, στη χώρα του Ερντογάν, όπου θέλει. Τον κόσμο κυβερνάει!

Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο απλή από όσα λένε οι συνωμοσιολόγοι: Ο σύζυγος της ανακρίτριας Μάντακα εργαζόταν ήδη στις ΗΠΑ κερδίζοντας προφανώς περισσότερα χρήματα από το μισθό του Έλληνα δικαστή και πήγε εκεί για να ζήσει μαζί του. Δεν το λέμε μόνο εμείς, η κ. Μαίρη Μπενέα το έγραψε στο blog της:

Άλλωστε, αν φοβόταν η κ. Μάντακα γιατί δεν έπαιρνε μία απλή μετάθεση για να βγει από την υπόθεση Noor 1 και να ηρεμήσει, αλλά έπρεπε να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα, να χάσει τη δουλειά της από τις σπουδές και τους κόπους μίας ζωής και να πάει στις ΗΠΑ όπου όπως είπαμε και πάλι δεν είναι ούτε εκεί ασφαλής σύμφωνα με τις συνωμοσιολογικές θεωρίες;

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στη συνέχεια ορίστηκε ο Ανακριτής Ιωάννης Πετρόπουλος. Αυτό ήταν. Τέλος!

Ο κ. Πετρόπουλος ούτε μετατέθηκε, ούτε μετανάστευσε. Χειρίστηκε κανονικά την ανάκριση του Noor 1. Κατέθεσε το πόρισμά του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και μάλιστα με σκεπτικό 100 σελίδων!


Αφού ολοκλήρωσε το ρόλο του στην υπόθεση, στη συνέχεια μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Πρέπει να μείνει αιώνια στον Πειραιά;

Να αναφερθούμε βέβαια και στον Εισαγγελέα Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ο οποίος επίσης ολοκλήρωσε το χειρισμό της υπόθεσης προτείνοντας μάλιστα εις βάρος του κ. Μαρινάκη να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα και να μην αρχειοθετηθεί.
Στη συνέχεια μετατέθηκε στη Σύρο. Αφού πρώτα ολοκλήρωσε τη δουλειά του στην υπόθεση Noor 1. Αυτό βέβαια δεν πτόησε τον μέσο συνωμοσιολόγο:

Και εδώ βλέπουμε ότι ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δηλώνει σοκαρισμένος που εισαγγελέας και ο ανακριτής μετατέθηκαν:


Ας μας απαντήσει κάποιος που είναι το περίεργο και το κακό να μετατεθούν ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας του Noor 1 αφότου περαίωσαν τον φάκελο!

Πλέον από τη στιγμή που το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να διενεργηθούν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις, όρισε ως όφειλε νέο ανακριτή και πιο συγκεκριμένα τον κ. Ελευθέριο Καλτάκη, ο οποίος ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, λαμβάνοντας καταθέσεις, κτλ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΛΤΑΚΗΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ, ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΘΗΚΑΝ

Φυσικά ακούμε μόνο για την ανακρίτρια που μετατέθηκε και την ανακρίτρια που μετανάστευσε. Δεν ακούμε για τους υπόλοιπους λειτουργούς που παραμένουν στη θέση τους και στο χειρισμό της υπόθεσης.

Στην εξέλιξη της υπόθεσης Noor 1, η Εισαγγελέας Βασιλική Παπαδοπούλου πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο τη διενέργεια περαιτέρω ανακριτικών πράξεων κατά του κ. Μαρινάκη.

Ούτε μετατέθηκε, ούτε μετανάστευσε, ούτε «τσιμεντώθηκε».


Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών και μάλιστα του Πειραιά αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της έρευνας κατά του κ. Μαρινάκη.
Ούτε μετατέθηκαν, ούτε μετανάστευσαν, ούτε «τσιμεντώθηκαν» οι τρεις δικαστές του συμβουλίου.

Ο νέος ανακριτής που ερευνά την υπόθεση (ο κ. Καλτάκης) διενεργεί κανονικά ανακριτικές πράξεις.
Ούτε μετατέθηκε, ούτε μετανάστευσε, ούτε «τσιμεντώθηκε».

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
(ΑΡΧΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ)
Έχουμε αλλοιώσει τα πρόσωπα των θυμάτων για ευνόητους λόγους

Όσοι μιλάνε για Κολομβία, μάλλον ξεχνάνε πότε ήταν πραγματικά Κολομβία η χώρα μας. Όταν μέσα σε 18 μέρες δέχτηκαν ένοπλες επιθέσεις τρεις εισαγγελείς (και έχασαν τη ζωή τους οι δύο).

10/01/1989: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ


18/01/1989: ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑΡΑΣΟΥΛΕΑ


28/01/1989: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ

Τότε ήταν Κολομβία η Ελλάδα. Όχι τώρα που μία δικαστής πηγαίνει στον σύζυγό της στις ΗΠΑ. Τότε υπήρχε πραγματικός τρόμος. Όχι τώρα που βγαίνουν κάποιοι στον Θωμαΐδη και λένε ότι φοβούνται για τη ζωή τους επειδή είναι μάρτυρες του Noor1. Αν φοβόντουσαν δεν θα έβγαιναν δημόσια.
Ο πραγματικός τρόμος ήταν τα 45αρια της τρομοκρατίας και όχι οι παρεμβάσεις της Σάσας Σταμάτη.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;

  • Είδε κανένας τους ανακριτές και τους Εισαγγελείς της υπόθεσης 17Ν να τσιμεντώνονται όταν χειρίστηκαν την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης; Όχι παρότι η τρομοκρατία είχε δολοφονήσει τόσους δικαστές.
  • Είδε κανείς τους ανακριτές και τους Εισαγγελείς ή αργότερα τους δικαστές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής να τσιμεντώνονται όταν χειρίστηκαν την υπόθεση;

  • Είδε κανείς τους ανακριτές και τους Εισαγγελείς του σκανδάλου Κοσκωτά να τσιμεντώνονται όταν χειρίστηκαν την υπόθεση;

  • Είδε κανείς τους ανακριτές και τους Εισαγγελείς του σκανδάλου των εξοπλιστικών να τσιμεντώνονται όταν χειρίστηκαν την υπόθεση;
Η απάντηση σε όλα είναι όχι: Οι Εισαγγελείς και οι ανακριτές δεν φοβούνται, δεν εκβιάζονται και δεν λυγίζουν από κανέναν. Ειδικά όταν ερευνούν σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Όλα τα άλλα είναι υπονοούμενα και θεωρίες συνωμοσίας που απευθύνονται σε ψεκασμένους εγκεφάλους που πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να δικαιολογήσουν τις διαχρονικές αποτυχίες των ποδοσφαιρικών τους ομάδων.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Σχόλια