Πρωθυπουργός Μαρινάκης-Στοιχεία για το αν κυβερνά ο εφοπλιστής


Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της κυβέρνησης για τον δραματικό περιορισμό του κόσμου στα γήπεδα λόγω πανδημίας, θα αναλύσουμε σήμερα τη θεωρία βάλει της οποίας ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ουσιαστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι οπαδοι του ΠΑΟ και της ΑΕΚ μπορεί να μην συμπαθούν τον κ. Μαρινάκη, αλλά η θεωρία ότι στη χώρα μας έχουμε κυβέρνηση Μαρινάκη δεν ευδοκιμεί τόσο σε αυτούς.

Η θεωρία ευδοκιμεί κυρίως στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ που είναι πιο επιρρεπείς σε θεωρίες συνωμοσίας λόγω και του τοπικιστικού στοιχείου.

Πράγματι οι πιο φανατικοί οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά θεωρούν ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Μαρινάκης. Πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απλά ένας μισθοδοτούμενος υπάλληλός του, όπως για παράδειγμα ένας γραμματέας του στη ναυτιλιακή εταιρεία Capital.

Η θεωρία αναπτύχθηκε επειδή ο Μαρινάκης είχε κάνει μια δωρεά περίπου 2.000 ευρώ στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στον Πειραιά στη μνήμη του πατέρα του που ήταν βουλευτής του κόμματος και επειδή είχε παντρέψει το 1996 την Ντόρα Μπακογιάννη.

Άρα τελείωσε: Ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί τη ΝΔ και είναι κουμπάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεκριμένα, άρα είναι πρωθυπουργός της χώρας!

Φυσικά από όλο αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η περίφημη φωτογραφία που Μητσοτάκης και Μαρινάκης αγκαλιάζονται. Τώρα ότι αυτά είναι συλλυπητήρια για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού το 2017 είναι αδιάφορο για κάποιους:

Πάμε να δούμε όμως πως κυβερνά την Ελλάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το 2019 μέχρι σήμερα:

1. Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Ξεκινάμε από τον Ιανουάριο του 2020 όταν το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγαλματικού Αθλητισμού διέγνωσε σχέσεις πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Ο αθλητικός νόμος προέβλεπε υποβιβασμό των δύο ομάδων. Το τέλειο σχέδιο του πρωθυπουργού Μαρινάκη! Η μάλλον όχι γιατί λίγες ώρες μετά ήρθε η περίφημη τροπολογία Γεραπετρίτη που μετέτρεψε την προβλεπόμενη ποινή του υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών. Ο πρωθυπουργός Μαρινάκης έδειξε συμπόνοια; Ή μήπως δεν είναι πρωθυπουργός;

2. Η ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ

Την Άνοιξη του 2020, η κυβέρνηση μοίρασε μεγάλα χρηματικά ποσά στα ΜΜΕ της χώρας για τη διαφημιστική προβολή της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Ο όμιλος ΜΜΕ Μαρινάκη («Alter Ego») έλαβε 957.000 ευρώ για την προβολή της καμπάνιας στα μέσα του (Mega, Το Βήμα, Τα Νέα, in.gr και άλλες 4 ιστοσελίδες).
Και όμως με μία εντυπωσιακή κίνηση, η Alter Ego εξέθεσε την κυβέρνηση επιστρέφοντας τα ποσά στην κυβέρνηση εκφράζοντας τη διαφωνία της για τη μέθοδο και τη διανομή των κονδυλίων.

3. ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA
Πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν άλλαξε ούτε στον ανασχημτισμό. Το Mega ως γνωστόν ανήκει στον «πρωθυπουργό» Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αντί άλλων σχολίων, ας δούμε τον κ. Γεωργιάδη τον Νοέμβριο του 2020 να κατηγορεί το Mega για λάσπη προς την κυβέρνηση και να συγκρούεται με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού:


4. Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Τον Φεβρουαριο του 2021, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τον ΠΑΟΚ από την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη παρότι η υπόθεση δεν έχει ανατραπεί στα διοικητικά δικαστήρια. Για μία χώρα με πρωθυπουργό Μαρινάκη είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι ο ΠΑΟΚ απαλλάχθηκε από τους δικαστές. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές εξελέγησαν από τη ΓΣ της ΕΠΟ λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Φυσικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ισχυρίζονται ότι η ομάδα τους αθωώθηκε από το CAS. Πρόκειται για μεγαλύτερο ψέμα από ό,τι τα εμβόλια έχουν τσιπάκι.
Το CAS ζήτησε από τους Έλληνες δικαστές της επιτροπής εφέσεων να δικάσουν την υπόθεση μπαίνοντας στην ουσία και να αποφασίσουν ό, τι επιθυμεί η ψυχούλα τους!
Άρα λοιπόν Έλληνες δικαστές της χώρας με πρωθυπουργό Μαρινάκη απάλλαξαν τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

5. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΕΣΗΣ

Στη χώρα που κυβερνά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για απλό άναμμα καπνογόνων παρότι δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο νομολογιακά και μάλιστα χωρίς να δοθεί δικαίωμα έφεσης στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ! Λίγο παράδοξο μας φαίνεται ο πρωθυπουργός της χώρας να μην έχει δικαιωμα να κάνει μία έφεση! Και φυσικά τα σχόλια στα social media απολαυστικά:

Πριν την τιμωρία του Ολυμπιακού: Σιγά μην τιμωρηθει ο γαύρος με πρωθυπουργο Μαρινάκη!

Μετά την άσκηση έφεσης: «Έκανε έφεση ο γαύρος χωρίς να έχει δικαίωμα, φοβούνται οι δικαστές μην τσιμεντωθούν».

Μετά την απόρριψη της έφεσης (μάλλον έφυγε ο φόβος του τσιμεντώματος) : «Φαααπ!»

Για την ιστορία ο αγώνας Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έγινε όντως κεκλεισμένων των θυρών και ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα.

6. ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ NOOR 1


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως γνωστόν διώκεται για την υπόθεση Noor 1. Μία δίωξη που είχε ξεκινήσει από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι φυσικά περίμεναν ότι επί κυβέρνησης ΝΔ η υπόθεση θα κλείσει. Άλλωστε ο Μαρινάκης είναι πρωθυπουργός, σωστά; Λάθος!
Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση διατάσσοντας τη διενέργεια περεταίρω ανακριτικών πράξεων! Και όλα αυτά επί κυβέρνησης Μαρινάκη φυσικά!

7. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ


Μετωπική κυβέρνησης-Μαρινάκη διαβάζουμε...  Με σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθημα δικαίου... Πολύ σκληρά δεν μιλάει ο πρωθυπουργός Μαρινάκης για την κυβέρνησή του;

8. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7


«Ετοιμαστείτε ξεφίλες ξεκινάμε» ; Πολύ σκληρά δεν μιλάει ο υποτιθέμενος «οπαδικός στρατός Μαρινάκη» για την κυβέρνηση Μαρινάκη;

Μας πέρασε μία σκέψη από το μυαλό:

Μήπως δεν έχουμε κυβέρνηση Μαρινάκη τελικά;

Σχόλια