Αποκάλυψη: Ήταν σωστή η απόφαση επανέναρξης στην Τούμπα;


Μετά τα σοκαριστικά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης (0-1), ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με πρόστιμο και κλείσιμο της έδρας του.

Ωστόσο ο κίνδυνος της αφαίρεσης βαθμών δεν υπάρχει για τον Δικέφαλο του Βορρά γιατί ο ξένος διαιτητής αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα μετά την προσωρινή διακοπή.

Το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι κατά πόσον ο Σκωτσέζος διαιτητής Robert Madden αποφάσισε ορθά την επανέναρξη του αγώνα ο οποίος διακόπηκε προσωρινά λόγω ρίψης φωτοβολίδων και αντικειμένων και εισβολής οπαδών.

Αλλού διαβάζουμε ότι ήταν σκάνδαλο, αλλού διαβάζουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τον κανονισμό. Τι ισχύει;

Ο πειθαρχικός κώδικας είναι ξεκάθαρος και αναφέρει στο άρθρο 15 παρ. 4γ ότι ο αγώνας διακόπτεται οριστικά όταν υπάρξει εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και συνοδευθεί από βιαιοπραγίες κατά προσώπων.
Αν λοιπόν δεν υπάρξουν βιαιοπραγίες, ο αγώνας μπορεί να ξεκινήσει ξανά. Γιατί υπάρχει αυτή η πρόβλεψη; Είναι απλό!

Η πρόβλεψη αυτή υπάρχει για την περίπτωση εισόδου οπαδών λίγο πριν τη λήξη ενός αγώνα για πανηγυρισμούς (π.χ. φιέστα). Ο νομοθέτης έχει προβλέψει λοιπόν σε μία τέτοια περίπτωση ότι μπορεί ο αγώνας να ξεκινήσει ξανά χωρίς να αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα σε περίπτωση φιέστας.

Σήμερα όμως, από τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες και μάχες με τα ΜΑΤ, ενώ οι εικόνες ήταν σοκαριστικές και κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου. Υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα και τραυματισμοί!

Ο κώδικας δεν ορίζει αν οι βιαιοπραγίες πρέπει να είναι εναντίον ποδοσφαιριστών αξιωματούχων του αγώνα. Μπορεί να αφορούν αστυνομικούς, φιλάθλους, δημοσιογράφους ή οποιονδήποτε.

Αυτή η εικόνα δεν είχε σύνδεση με βιαιοπραγίες κατά προσώπων; Ήταν βιαιοπραγία κατά του χόρτου του γηπέδου;


Στην εικόνα αυτή δεν υπήρξε βιαιοπραγία συνδεόμενη με την είσοδο των οπαδών;

Εδώ δεν βλέπουμε εικόνες βιαιοπραγιών;

Εδώ δεν βλέπουμε εικόνες βιαιοπραγιών;

Εδώ δεν έχουμε βιαιοπραγίες;

Ούτε εδώ έχουμε βιαιοπραγίες;


Με βάση αυτά τα δεδομένα η απόφαση επανέναρξη του αγώνα ήταν λανθασμένη έως σκανδαλώδης. Την έλαβε μόνος του ο διαιτητής; Η έλαβε εντολή από κάποιον;

Πλέον όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει Με πρόστιμο 50.000 έως 250.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας του από 2 έως 4 αγωνιστικές και απέφυγε τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών.

Σχόλια