Οι 48 ώρες του Αυγούστου 2019 που γκρεμίστηκε το μεγαλύτερο αφήγημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου


27 Αυγούστου 2019 - 29 Αυγούστου 2019: Αρκούσαν δύο 24ωρα για να γκρεμιστεί με τον πιο ηχηρό τρόπο το μεγαλύτερο αφήγημα, το μεγαλύτερο ψέμα και το μεγαλύτερο κλισέ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τι έγινε τότε; Ας εξηγήσουμε...

Στις 27/08/2019 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στη Ρωσία την Κρασοντάρ για τον επαναληπτικό των play off του UEFA Champions League. Νίκησε με σκορ 1-2. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς μία βδομάδα πριν είχαν νικήσει και στο γήπεδο Καραϊσκάκη με σκορ 4-0.


Δύο μέρες μετά, στις 29/08/2019 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Νίκησε με σκορ 3-2 αλλά αποκλείστηκε εξ αιτίας του εκτός έδρας γκολ καθώς στη Σλοβακία είχε χάσει με 1-0. Έτσι έμεινε εκτός Ευρώπης.



ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ

Γιατί όμως αναφερόμαστε σε αυτά τα δύο αποτελέσματα;

Το μεγαλύτερο αφήγημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρει ότι «ο Ολυμπιακός ήταν διορισμένος πρωταθλητής για να παίρνει τα λεφτά του Champions League και κάπως έτσι έστηνε παράγκες και πλήρωνε διαιτητές για να φέρνει τα πρωταθλήματα και άρα τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό».

Το ότι για όλα αυτά υπήρξαν ομόφωνες πειθαρχικές και ποινικές αθωώσεις είναι φυσικά ψιλά γράμματα.

Το 2019 λοιπόν το όνειρο είχε γίνει πια πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερος! Ήρθε η ώρα το χρήμα να πάει στον Βορρά. Το θυμάστε όταν έγινε; Όχι; Ίσως γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ αποκλείστηκε πανηγυρικά από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις... Η αρχή έγινε με τον αποκλεισμό του από τον Άγιαξ στο Champions League και τελικά αποκλείστηκε και από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Europa League!

Αντίθετα ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός προκρίθηκε μετά από τρεις διπλούς νοκ-άουτ αγώνες με αντιπάλους την Βικτόρια Πλζεν, την Μπασακσεχίρ και την Κρασνοντάρ και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός εισέπραξε 34 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ και 3,5 εκατομμύρια ευρώ από το Europa League. Συνολικά 37,5 εκατομμύρια ευρώ!


Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ που κατάφερε να σπάσει επιτέλους τη χούντα που έπαιρνε τα πρωταθλήματα και τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ, εισέπραξε 287 χιλιάδες ευρώ για τη συμμετοχή του στα καλοκαιρινά προκριματικά...

Η αμηχανία ήταν έκδηλη στα επικοινωνιακά στηρίγματα της εξυγίανσης εκείνες τις μέρες του Αυγούστου. Τότε ξεγυμνώθηκαν τα αφηγήματα και τα κλισέ.

Τόσα χρόνια «νόθευε» ο Ολυμπιακός τον ανταγωνισμό επειδή έπαιρνε τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ (λες και δεν είχαν χρήματα ο ΠΑΟ της πολυμετοχικότητας και ο ΠΑΟΚ του «απεριόριστου μπάτζετ» του Ιβάν).

Το 2019 που τα κατάφεραν, γιατί δεν πήραν εκείνοι τα χρήματα;

Ο «διορισμένος πρωταθλητής» τα πήρε τα λεφτά και ως δευτεραθλητής. Και ο νέος πρωταθλητής έμεινε ξανά χωρίς σεντόνι!

Ήταν τότε που δόθηκε η μεγαλύτερη σφαλιάρα στο αφήγημα για «τον διορισμένο πρωταθλητή που έπαιρνε τα λεφτά της Ευρώπης».

Και δευτεραθλητής ακόμα, ο Ολυμπιακός πήρε τα λεφτά.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός όσες φορές χρειάστηκε να δώσει προκριματικά για να μπει σε ομίλους τα πήγε περίφημα. 6/9! Έξι προκρίσεις σε εννέα καλοκαίρια που έδωσε προκριματικά. Ο ΠΑΟΚ αντίθετα έχει ποσοστό 0/7! Κατά τα άλλα τα εκατομμύρια τα έπαιρνε ο διορισμένος...

ΕΛΛΙΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ


Προσκεκλημένος του Κυριάκου Θωμαΐδη στη χθεσινοβραδινή ΔΙΚΗ στο Open ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Δημητρίου. Ο κ. Θωμαΐδης επανέλαβε υπό μορφή ερώτησης το μεγάλο κλισέ για τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ που δήθεν παίρνει ο πρωταθλητής.

Θωμαΐδης: Η τοξικότητα πηγάζει από τις αντιλήψεις των μεγάλων ομάδων ή έχει να κάνει με τη βάση του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Δημητρίου: Πιστεύω ότι φταίνε οι αντιλήψεις των μεγάλων ομάδων εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θωμαΐδης: Μήπως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα παίρνει και τα λεφτά;

Δημητρίου: Θα ήταν ό, τι καλύτερο να αλλάξει αυτό το σύστημα και να παίρνει τη μερίδα του λέοντος ο πρωταθλητής, ένα 60% και το υπόλοιπο 40% να μοιράζεται στα υπόλοιπα σωματεία... Αυτό θα εκτόνωνε την κατάσταση και θα ήταν καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ούτε ο κ. Θωμαΐδης ούτε ο κ. Δημητρίου έχουν συνειδητοποιήσει τι έγινε το 2019. Ας το θυμίσουμε.

Το 2019 λοιπόν το πρωτάθλημα το πήρε ο ΠΑΟΚ.

Κάποιοι έχουν μείνει 10 χρόνια πίσω. Ο πρωταθλητής δεν παίρνει εγγυημένα τίποτα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο προεδρεύων της ΕΠΟ κ. Δημητρίου επανέφερε και το παρωχημένο επιχείρημα ότι θα έπρεπε τα χρήματα της Ευρώπης να μοιράζονται κατά 40% στις άλλες ομάδες. Θυμίζουμε ότι αυτό ακριβώς είχε προτείνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης το 2016.

Δύο χρόνια μετά η ομάδα του έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και εισέπραξε 19 εκατομμύρια ευρώ.

Μαντέψτε αν έδωσε ο Τίγρης τα λεφτά στις μικρότερες ομάδες...

Σχόλια