ΠΑΟ-Γιουβέντους 3-1 ΟΣΦΠ Γιουβέντους 1-0: Ποιο ήταν το πραγματικό έπος;

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ με 3-1 στις 8/11/2000 για την Α φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις στη συνείδηση του μέσου Έλληνα φιλάθλου. Διαρκή αφιερώματα και σχόλια του τύπου: «Μια βραδιά δική μας ολόκληρη η ζωή σας».

Αντιθέτως, ο πραγματικός θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της πανίσχυρης Γιουβέντους στις 22/10/2014 με σκορ 1-0 επίσης για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, παραμένει χωρίς ιδιαίτερη προβολή και χωρίς ιδιαίτερα αφιερώματα από τα αθλητικά ΜΜΕ.

Η σελίδα της Αθλητικής διαπλοκής αναλύει σήμερα μία ακόμα μεγάλη αντίφαση...



Η ιστοσελίδα Gazzeta.gr αφιέρωσε πέρυσι ένα μεγάλο βίντεο διάρκειας 20 λεπτών για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γιουβέντους το 2000 με τίτλο «Μία νύχτα μαγική και ονειρεμένη». Συνεντεύξεις, δηλώσεις, στιγμιότυπα, επιβλητική μουσική υπόκρουση... Πότε είδατε αντίστοιχο βίντεο για το Ολυμπιακός-Γιουβέντους; Το θέμα φυσικά δεν είναι το gazzetta που κατά τη γνώμη μας είναι αντικειμενικό αθλητικό site, αλλά το σύνολο των αθλητικών ΜΜΕ...


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ:

Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΟΥ 2000/01


Βίντεο: ΠΑΟ-Γιουβέντους 3-1

  • Στο Παναθηναϊκός-Γιουβέντους η Μεγάλη Κυρία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες! Αποβλήθηκαν ο τερματοφύλακας Φαν Ντερ Σαρ στο 56' και ο επιθετικός Κοβάσεβιτς στο 68'!

  • Η Γιουβέντους εκείνη τη μέρα αγωνιζόταν χωρίς Ζιντάν και Ντάβιντς!

  • Η Γιουβέντους τερμάτισε τελευταία στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε!

  • Επίσης δεν κατέκτησε εκείνη τη σεζόν στην Ιταλία, ούτε το πρωτάθλημα (τερμάτισε 2η), ούτε το κύπελλο (αποκλείστηκε στους «16» από την Μπρέσια!)

Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΟΥ 2014/15
Βίντεο: Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0

  • Η πανίσχυρη Γιουβέντους του 2014/15 ήταν dream team με παίκτες όπως Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιδάλ, Πογκμπά, Τέβεζ, Μοράτα!

  • Έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου έχασε από την Μπαρτσελόνα.

  • Κατέκτησε πρωτάθλημα στην Ιταλία με 17 βαθμούς διαφορά από τη 2η Ρόμα!

  • Κατέκτησε το κύπελλο πετυχαίνοντας νταμπλ!

Σε ό,τι αφορά τις Ελληνικές ομάδες τη χρονιά των αγώνων με τη Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός του 2014/15 αντιμετώπισε στον όμιλο εκτός από την πανίσχυρη Γιουβέντους, τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης (την οποία επίσης νίκησε) και συγκέντρωσε 9 βαθμούς!

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός του 2000/01 σε πιο βατό όμιλο (Γιουβέντους, Λα Κορούνια, Αμβούργο) συγκέντρωσε 8 βαθμούς! Παρόλα αυτά προκρίθηκε στην επόμενη φάση των ομίλων όπου τερμάτισε τελευταίος με 2 βαθμούς και αποκλείστηκε χωρίς νίκη... Εκεί ηττήθηκε μέχρι και από την Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ. Αυτές ήταν οι νύχτες του «μια βραδιά δική μας ολόκληρη η ζωή σας»...

Και όμως σήμερα ακούμε διαρκώς για τις πράσινες ευρωπαϊκές βραδιές που μας έκαναν περήφανους ως χώρα, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στις μαγικές ερυθρόλευκες βραδιές όταν ήρθαν οι πραγματικά μεγάλες νίκες...

Γιατί όμως; Ίσως η αλήθεια να είναι ότι η μία ομάδα δεν έχει ανάγκη τις αναμνήσεις, αλλά η άλλη έχει πια μόνο αναμνήσεις και τίποτε άλλο...

Σχόλια