Κόλκας κατά «Αθλητικής διαπλοκής»: Εξοχικό του ΠΑΟΚ το νέο Καραϊσκάκη

Ας δούμε πως ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας απευθύνθηκε στη σελίδα μας μέσα από το άρθρο του στο SDNA και μας ξεκαθάρισε ότι το νέο γήπεδο Καραϊσκάκη αποτελεί ουσιαστικά το εξοχικό του Δικεφάλου του Βορρά....

Όλα ξεκίνησαν στις 29/09/2021 όταν ο κ. Κόλκας σε άρθρο του στο SDNA με τίτλο Αφού έτσι τη βρίσκουν, με βολεύει ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το γήπεδο Καραϊσκάκη είναι εξοχικό του ΠΑΟΚ και ανέφερε ψευδώς ότι ο Ολυμπιακός «πήρε έτοιμο το γήπεδο». (Αλήθεια αφού το πήρε έτοιμο γιατί λένε ότι χρωστάει δάνεια;)

Μία μέρα μετά, στις 30/09/2021, η Αθλητική διαπλοκή σε θέμα της με τίτλο: Εκτέθηκε τριπλά χθες ο Σταύρος Κόλκας αναφέρθηκε στα περί έτοιμου γηπέδου παραθέτοντας στοιχεία ότι το γήπεδο Καραϊσκάκη το έχτισε ο Ολυμπιακός και δεν το πήρε έτοιμο.

Επίσης σχολιάσαμε την τοποθέτηση του δημοσιογράφου ότι το Καραϊσκάκη είναι εξοχικό του Δικεφάλου του Βορρά. Παραθέσαμε λοιπόν την προϊστορία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 48 ερυθρόλευκες νίκες, 10 ισοπαλίες και 10 δίπλα του Δικεφάλου και τονίσαμε ότι με 48-10-10 δεν χτίζεις εξοχικά.
Έξι μέρες μετά, στις 06/10/2021, ο κ. Κόλκας σε άρθρο του στο SDNA με τίτλο Χορτάτοι με τα ψίχουλα έκανε λόγο για blogspot που έχουν στήσει κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν από χιούμορ και είπε ότι εννοούσε ότι εξοχικό του ΠΑΟΚ δεν είναι το Καραϊσκάκη γενικά αλλά το νέο Καραϊσκάκη συγκεκριμένα, δηλαδή από το 2004 και μετά.
Προφανώς αυτό που είπε αφορούσε την Αθλητική διαπλοκή, όπως προκύπτει από την αναφορά του σε blogspot, από την απάντησή του σε αυτό που είπαμε και από την ημερομηνία (λίγες μέρες μετά το θέμα μας).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Ας δούμε λοιπόν τα στατιστικά στο νέο Καραϊσκάκη:

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1 ήρθε σε συνέχεια των δύο περσινών νικών (3-0 στην κανονική περίοδο και 1-0 στη φιέστα των play off). Οι αριθμοί στο νέο Καραϊσκάκη είναι ξεκάθαροι από το 2004 που χτίστηκε έως σήμερα:

Σε 26 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Ολυμπιακός μετράει 17 νίκες, οι ισοπαλίες είναι 3 και τα διπλά του ΠΑΟΚ μόλις 6. Με 17-3-6 χτίζεις εξοχικά; Προφανώς και όχι.

Υπάρχει βέβαια το αφήγημα ότι ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερα δίπλα στο Καραϊσκάκη από ό ,τι έχουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Μπράβο στον ΠΑΟΚ για αυτή του τη διάκριση. Μπορεί να υπερηφανεύεται πράγματι μπροστά σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι εξοχικό με 17-3-6 δεν χτίζεις...

Φυσικά ο κ. Κόλκας ίσως ισχυριστεί ξανά ότι έκανε χιούμορ, μιλώντας για εξοχικά με τζακούζι, κτλ. Πολλές φορές γυρνάει στην πλάκα τις εκτιμήσεις του. Το είχε κάνει και το 2020 όταν η δημόσια πρόβλεψή του για παύλα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20 δεν δικαιώθηκε.

Σχόλια