Αρχείο Αθλητικής Διαπλοκής: Σαν σήμερα

6 Σεπτεμβρίου σήμερα και πραγματοποιούμε αναδρομή σε επιλεγμένα ρεπορτάζ του παρελθόντος από το αρχείο της Αθλητικής Διαπλοκής.

(Κλικ στις φωτογραφίες για καλύτερη ανάγνωση)

1997: Η ΔΟΕ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ 2004

Στις 05/09/1997 η σύγχρονη μεγάλη ιδέα του Ελληνισμού γίνεται πράξη. Η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή αναθέτει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Η Αθήνα επικρατεί Ρώμης, του Μπουένος Άιρες και του Κέιπ Τάουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν και σε όλη τη χώρα επικρατεί ενθουσιασμός. Στις 06/09/1997 το κλίμα στα ρεπορτάζ της εποχής είναι πανηγυρικό:

ΤΑ ΝΕΑ, 06/09/1997

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πέρασε από 40 κύματα και η χώρα μας κινδύνευσε ακόμα και να τους χάσει. Τελικά όλα πήγαν άψογα: Η χώρα άλλαξε όψη με πολλά μεγάλα έργα (πιο εμβληματικά από όλα η ολοκλήρωση του αεροδρομίου των Σπάτων και του μετρό), κατασκευάστηκαν υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ όλη η διοργάνωση ήταν άψογη, από την τελετή έναρξης μέχρι την τελετή λήξης.


2001: ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2001, στο ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η Φινλανδία διασύρει την εθνική μας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002 με το βαρύ 5-1. Στις 06/09/2001 στα ρεπορτάζ του Τύπου της εποχής, επικρατεί απογοήτευση...

ΤΑ ΝΕΑ 06-09-2001


Διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Χειρότερα δεν γίνεται» και «αυτή ομάδα δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον»...

Ποιος να το έλεγε ότι λιγότερο από 3 χρόνια μετά η εθνική θα κατακτούσε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας...


2016: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος εισηγείται στο συμβούλιο εφετών Αθηνών την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη για 4 κακούργηματα και μάλιστα ζητάει την προφυλάκιση του!

Σε μερίδα των ΜΜΕ στήνεται πάρτι. Ας δούμε πώς ανέδειξαν την είδηση τότε και τι είπαν όταν οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν και μάλιστα ομόφωνα:

LIVE SPORT
Η εφημερίδα Live Sport έγραψε ότι ο Ολυμπιακός είναι στα σχοινιά, ενώ έκανε λόγο για πιθανότητα υποβιβασμού, αποβολής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αφαίρεση τίτλων!

Ωστόσο, όταν οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, η εφημερίδα ανέδειξε το γεγονός με τίτλο: Αθώοι - Απαλλάχθηκαν ομόφωνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι άλλοι 27 που κατηγορούνταν για την υπόθεση «Συμμορίας στο ποδόσφαιρο».



SDNA.GR
Η ιστοσελίδα sdna.gr μιλάει για «βόμβα» και «παγωμάρα», παραθέτει την εκτίμηση της Μαίρης Μπενέα ότι η πρόταση του Εισαγγελέα θα γίνει δεκτή και κάνει λόγο για καταιγιστικές εξελίξεις, ισχυριζόμενη η επιχειρηματολογία περί σκευωρίας οδηγείται στα σκουπίδια.


Εν τέλει η επιχειρηματολογία περί σκευωρίας δεν οδηγήθηκε στα σκουπίδια. Στα σκουπίδια οδηγήθηκε η εισαγγελική πρόταση. Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε και το sdna αρκέστηκε σε μία απλή αναφορά της αθώωσης:



Η ΠΡΑΣΙΝΗ
Η Πράσινη πανηγυρίζει με σύνθημα Εκεί εκεί στη Β Εθνική. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε τι θα έγραφε μετά την αθώωση των κατηγορουμένων γιατί η εφημερίδα έκλεισε. Πώς τα φέρνει η ζωή, να πανηγυρίζει μία εφημερίδα γιατί πιστεύει ότι μία ομάδα θα καταστραφεί και τελικά η ομάδα να αθωώνεται και να καταστρέφεται η εφημερίδα....

Σχόλια