Η κατάρρευση του Ισπανικού ποδοσφαίρου...


Μετά το χθεσινό κάζο της Ρεάλ στην έδρα της από την Μολδαβική Σερίφ Τίρασπολ, σήμερα η Μπαρτσελόνα έχασε από την Μπενφίκα με 3-0 (3' , 79' Ντάργουιν Νούνιες , 69' Ραφαέλ Φερέιρα Σίλβα), ενώ θυμίζουμε ότι οι Καταλανοί έχασαν με το ίδιο βαρύ σκορ στην πρεμιέρα από την Μπάγερν μέσα στη Βαρκελώνη.

Με τα δεδομένα αυτά η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι θα δώσει μάχη για την 3η θέση του ομίλου προκειμένου να συνεχίσει στο Europa League!

Πόσο μακρινά φαντάζουν τα χρόνια που Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σάρωναν το ένα Τσάμπιονς Λιγκ μετά το άλλο;

Για θυμηθείτε:

2014: Ρεάλ Μαδρίτης (σε εμφύλιο τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης)
2015: Μπαρτσελόνα
2016: Ρεάλ Μαδρίτης (σε εμφύλιο τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης)
2017: Ρεάλ Μαδρίτης
2018: Ρεάλ Μαδρίτης

Είχαμε ξεχάσει πως είναι να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ ομάδα που δεν είναι η Ισπανική. Ήταν τότε που κάποιοι πίστεψαν ότι το Ισπανικό ποδόσφαιρο ξεπέρασε το Αγγλικό. Έκαναν λάθος.

Ακόμα και στα χρόνια της κυριαρχίας της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, η Premier League παρέμενε το δημοφιλέστερο και ακριβότερο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Πόσο μάλλον τώρα που τα δεδομένα άλλαξαν.

Η εποχή Κριστιάνο και Μέσι στην Ισπανία παρήλθε και η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν μετατραπεί σε κομπάρσους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κλείνοντας ας φανταστούμε τι θα έλεγαν οι Έλληνες οπαδοί αν μία Ελληνική ομάδα δεχόταν 8 από την Μπάγερν όπως η Μπαρτσελόνα...

...ή αν μία Ελληνική ομάδα έχανε στην έδρα της από την Σερίφ Τιρασπόλ όπως η Ρεάλ...

...ή αν μία Ελληνική ομάδα ξεκινούσε τον όμιλο με δύο τριάρες στην πλάτη όπως η Μπαρτσελόνα...

Πόσα «Κλείστε στα σύνορα» θα διαβάζαμε άραγε;

Σχόλια