Το «μέχρι τέλους» ήρθε και επισήμως σήμερα!

Η πλήρης δικαίωση της απόφασης της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α1 τα προηγούμενα δύο χρόνια ολοκληρώθηκε σήμερα με τη νίκη της παράταξης Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ.

Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού ήταν οπωσδήποτε η απομάκρυνση του Γιώργου Βασιλακόπουλου από την προεδρία της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, κάτι που επετεύχθη.

Ωστόσο η ουσία είναι ότι δεν έχει σημασία το πρόσωπο όσο η παράταξη. Τυχόν εκλογή της παράταξης Παπανικολάου την οποία στήριζε την πλευρά του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα σήμαινε ότι δεν υπήρξε κάποια αλλαγή ουσίας παρά μόνο προσώπου. Αρα η επιστροφή Ολυμπιακού θα ήταν τρύπα στο νερό.
Ο εκλεκτός του Βασιλακόπουλου ήταν ο Παπανικολάου. Ο Παπανικολάου ηττήθηκε και δεν θα έχει καν εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΕΟΚ.

Η νίκη του συνδυασμού του Βαγγέλη Λιόλιου δικαίωσε πλήρως την πολιτική των αδερφών Αγγελόπουλων γιατί πλέον δεν αλλάζει μόνο το πρόσωπο του Βασιλακόπουλου αλλά σύσσωμη η παράταξη Βασιλακόπουλου που διοικούσε δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ.

Άλλωστε ο Βαγγέλης Λιόλιος που εξελέγη πρόεδρος της ΕΟΚ είναι κόκκινο πανί για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

Εν τέλει η κωλοτούμπα που περίμεναν πολλοί δεν ήρθε ποτέ. Ούτε το 2019 όταν ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να αποχωρήσει. Ούτε φέτος. Γιατί φέτος τα αιτήματα του Ολυμπιακού υλοποιήθηκαν και οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν.

Το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Α1 το 2019 ήταν με διοίκηση Βασιλακόπουλου. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι με διοίκηση Λιόλιου. Με άλλα πρόσωπα, άλλη παράταξη, αλλά δεδομένα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

Σχόλια