Η αλήθεια για τον Ντράζεν Πέτροβιτς

Διαβάσαμε χθες ξανά ότι ο Κροάτης σούπερ σταρ του μπάσκετ Ντράζεν Πέτροβιτς θα συνέχιζε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό εφόσον δεν έχανε τη ζωή του με τραγικό τρόπο σε τροχαίο δυστύχημα στο Μόναχο τον Ιούνιο του 1993.

Η αφορμή ήταν τα όσα γράφτηκαν σε βιβλίο που κυκλοφόρησε αφιερωμένο στη μνήμη του Ισπανού μπασκετμπολίστα Φερνάντο Μαρτίν ο οποίος έχασε τη ζωή του επίσης σε τροχαίο, το 1989.
Φυσικά δεν ήταν το βιβλίο του Φερνάντο Μαρτίν όπως έγραψε χθες το SDNA γιατί ο άνθρωπος δεν βρίσκεται στη ζωή από το 1989. Πρόκειται για ένα βιβλίο αφιερωμένο στη μνήμη του.

Όπως αναφέρει το SDNA, η μία μαρτυρία ότι ο Ντράζεν θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό ήταν "του ατζέντη του που ήταν ο Χοσέ Αντόνιο Αριθάγκα", όμως στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει ότι δεν ήταν ατζέντης του αλλά ο Ντράζεν του είπε ότι θα ήθελε να ξαναγίνει!

Επίσης, στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Αριθάγκα σκεφτόταν να πάει στον Ντράζεν την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Δηλαδή έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήταν καν ατζέντης του Ντράζεν Πέτροβιτς και απλώς σκεφτόταν να του πάει πρόταση του Παναθηναϊκού για να την εξετάσει. Όλο αυτό παρουσιάστηκε ως απόδειξη ότι ο Ντράζεν Πέτροβιτς θα συνέχιζε την καριέρα του στο Τριφύλλι αν δεν σκοτωνόταν.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Η Αθλητική Διαπλοκή φέρνει στο φως από το αρχείο της το ρεπορτάζ από την επόμενη μέρα του θανάτου του Ντράζεν το 1993.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ατζέντης του Ντράζεν δεν ήταν κανένας Αριθάγκα όπως διαβάσαμε χθες, αλλά ο Γουόρεν Λεγκάριε. Το ρεπορτάζ μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν 2.600.000 δολάρια και η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν 2.950.000 δολάρια. Συνεπώς η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν σαφώς καλύτερη και όπως αναφέρεται ο Ολυμπιακός ήταν πιο κοντά σε συμφωνία.

ΤΑ ΝΕΑ 09-06-1993
(Κλικ για μεγέθυνση)
Φημες λοιπόν υπήρχαν πολλές. Η αλήθεια είναι ότι ο Ντράζεν δεν είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Ίσως δεν είχε αποφασίσει ο ίδιος ο Κροάτης τη μέρα του θανάτου του τι θα έκανε. Τα ενδεχόμενα ήταν τρία: NBA, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός. Το τι θα γινόταν δεν θα μάθουμε ποτέ και δεν έχει πλέον καμία σημασία...

Σχόλια