Οι πραγματικές σχέσεις ΟΣΦΠ-Άρη και όταν ο ΠΑΟ έσωσε τον ΠΑΟΚ με Μελίσση-χορηγίες


Στο στρατόπεδο της συμμαχίας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, αγαπημένο θέμα κυρίως σε επικοινωνιακό/οπαδικό επίπεδο είναι οι σχέσεις Ολυμπιακού-Άρη. Οι μεταγραφές πρώην παικτών του Ολυμπιακού στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης και η συχνή κοινή στάση των δύο ομάδων στα συμβούλια της Super League δίνουν τις αφορμές για θεωρίες και υπονοούμενα.




Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

Όταν ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν, τα επικοινωνιακά στηρίγματα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΠΑΟ άφηναν υπονοούμενα ότι ο Ολυμπιακός «θα δώσει» στον Άρη τον αγώνα των play off στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα δημοσιεύματα έδιναν έμφαση στις στοιχηματικές αποδόσεις και τις αλλαγές βασικών παικτών του Ολυμπιακού:


Ο Άρης με νίκη γινόταν φαβορί για την δεύτερη θέση στη Super League και όμως ο Ολυμπιακός παρότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορος πήρε την εκτός έδρας ισοπαλία προκαλώντας αμηχανία σε όσους προεξοφλούσαν άνετη νίκη του Άρη...
Τα σχόλια των trolls ήταν απολαυστικά σε κάθε στάδιο εκείνης της ημέρας...

Πριν την έναρξη του αγώνα:


Μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού



Μετά τη λήξη του αγώνα



ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ-ΣΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τα υπονοούμενα και οι ευθείες κατηγορίες για αμαρτωλές τριγωνικές σχέσεις Ολυμπιακού-Νότιγχαμ-Άρη, για μεταγραφικές διευκολύνσεις, οικονομικές δοσοληψίες και εξαρτήσεις δίνουν και παίρνουν.  Αξίζει όμως να θυμηθούμε την εποχή που πράγματι συνέβαιναν αυτά...

Σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι οικονομικά ισχυρός λόγω Σαββίδη και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην αφάνεια. Το 2008 όμως τα δεδομένα ήταν αντίστροφα: Ο Παναθηναϊκός είχε χρήμα με ουρά λόγω πολυμετοχικότητας και ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Εκείνη την εποχή λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έδωσε 2.200.000 ευρώ για να αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ τον αμυντικό Χρήστο Μελίσση ο οποίος τελικά αγωνίστηκε μόλις 607 αγωνιστικά λεπτά στον Παναθηναϊκό!
Επίσης ο Παναθηναϊκός απέκτησε από τον ΠΑΟΚ την ίδια περίοδο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο έναντι 2.000.000 ευρώ.
Συνολικά για τις 2 μεταγραφές, τα ταμεία του ΠΑΟΚ ενισχύθηκαν με 4.200.000 ευρώ παίρνοντας τεράστια ανάσα σε μία πολύ δύσκολη εποχή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πουλούσε «πακέτο» τους 2 ποδοσφαιριστές έναντι 3.000.000 ευρώ αλλά ο Παναθηναϊκός απέκτησε πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον πληρώνοντας όπως είδαμε συνολικά 4.200.000 ευρώ!


Σαν να μην έφτανε αυτό, το καλοκαίρι του 2008, εταιρεία ιδιοκτησίας του τότε μετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Ανδρέα Βγενόπουλου στήριξε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με χορηγία. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία τροφίμων «VIVARTIA Α.Ε.Β.Ε.» υπέγραψε συμφωνία προβολής του κρουασάν Molto έναντι 5.500.000 ευρώ! Κάπως έτσι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός έσωσε από το οικονομικό αδιέξοδο τον ΠΑΟΚ σε μία πολύ δύσκολη εποχή.
Ας φανταστούμε σήμερα ότι κάποια εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη δίνει επίσημα χορηγία στην ΠΑΕ Άρης, τι θα είχε γίνει άραγε...

Οι μεταγραφές τύπου Μελίσση και Χριστοδουλόπουλου και οι χορηγίες στον ΠΑΟΚ γιατί δεν προκαλούσαν υποψίες και σχόλια για τριγωνικές συναλλαγές, ύποπτες δοσοληψίες και πιθανές εξαρτήσεις;

ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ

Στα 3 χρόνια που ακολούθησαν επί πολυμετοχικότητας, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό μόνο μία φορά στην Τούμπα με σκορ 2-1 τη σεζόν 2009/10 όταν το Τριφύλλι βρισκόταν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και υπήρξε μία ισοπαλία στην Τούμπα 0-0 τη σεζόν 2008/09.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ 4 φορές:

Σεζόν 2008/09: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0
Σεζόν 2009/10: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1
Σεζόν 2010/11: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0
Σεζόν 2010/11: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-1


Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Στη σημερινή εποχή, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η πολυμετοχικότητα ανήκει στο παρελθόν. Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει όραμα. Ο καταχρεωμένος ΠΑΟΚ έχει γίνει οικονομικά ισχυρός λόγω Σαββίδη.

Συμμαχία ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού υπάρχει. Όπως υπάρχει και συμμαχία Ολυμπιακού-Άρη. Μία συμμαχία μπορεί να έχει προεκτάσεις μεταγραφικές και στήριξης σε συμβούλια της Σούπερ Λιγκ και όχι όπως ο μέσος Έλληνας νομίζει μέσω χειραγωγημένων αγώνων.

Παράρτημα δεν μπορεί να γίνει μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Άρης, γιατί είναι ομάδες με κόσμο και ιστορία. Παραρτήματα μπορούν να γίνουν μόνο οι ομάδες-σφραγίδες, χωρίς τίτλους, χωρίς κόσμο, χωρίς ιστορία.

Σχόλια