Αγγλιστάν και Γαλλιστάν;

Σοκάρουν τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στον αγώνα του Γαλλικού πρωταθλήματος Νις-Μαρσέιγ. Ρίψεις αντικειμένων, «ντου» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και τραυματισμός παικτών που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα!

Λίγες μέρες πριν, στις 14 Αυγούστου, είδαμε στην Αγγλία σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λιντς λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για την πρεμιέρα της Premier League στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ που οδήγησαν σε επέμβαση της Αστυνομίας.


Δεν γίνεται επίσης να ξεχάσουμε τα όσα είχαν συμβεί και τον Νοέμβριο του 2018 στο Κόπα Λιμπερταδόρες (το Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής), όταν ο επαναληπτικός τελικός ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς που ανέμενε όλη η Υφήλιος είχε αναβληθεί, επειδή το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα Τζούνιορς δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Τα περιστατικά βίας και χουλιγκανισμού είναι ζωντανά σε όλο τον κόσμο, από την έκρυθμη Λατινική Αμερική, μέχρι τις πολιτισμένες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μήπως πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε το μονοπώλιο της ξεφτίλας; Μήπως τα περί Ελλαδιστάν είναι πλέον ανακρίβειες;

Σχόλια