Αναλύουμε πως η Ελλάδα έφτασε 6η στο ranking της UEFA και πως κατέληξε 20η

Η Αθλητική Διαπλοκή ανοίγει τον φάκελο του Ευρωπαϊκού ranking και αναλύει το επιχείρημα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ότι οι πορείες του Τριφυλλιού είχαν οδηγήσει τη χώρα μας στην 6η θέση της UEFA έχοντας μάλιστα μια χρονιά τρεις εκπροσώπους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάγια θέση της Παναθηναϊκής μυθολογίας είναι ότι όταν έπαιζε ο ΠΑΟ στην Ευρώπη, η Ελλάδα είχε φτάσει μέχρι την 6η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ χάρη στις πορείες του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντίθετα, στην παρούσα φάση, το Τριφύλλι δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη και για αυτό δεν επαναλαμβάνει τους άθλους του παρελθόντος, κάτι που έχει οδηγήσει τη χώρα μας να κατρακυλήσει στην 20η θέση της κατάταξης. Αν δηλαδή έπαιζε ο τωρινός Παναθηναϊκός, θα ζούσε στιγμές δόξας, απλά δεν τον αφήνουν να παίξει...

Το SDNA ανέλαβε φυσικά το επικοινωνιακό κομμάτι υποστήριξης αυτής της θεωρίας επιχειρώντας να δώσει παρηγοριά και επιχειρήματα στους πικραμένους ευρωπαϊκά φιλάθλους του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων.

Αντιγράφουμε από το SDNA:
«Το limit up της Ελλάδας μέχρι την εξάδα, ήταν απόρροια της πορείας των πρασίνων ως τα προημιτελικά του Champions League το 2002...»

Η πραγματικότητα είναι όταν η Ελλάδα πήρε την ανιούσα και έφτασε 6η στο ranking της UEFA, είχαν συμβεί τα εξής:

1997/98: Πορεία της ΑΕΚ στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.

1998/99: Πορεία του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (Αποκλεισμός της Ανόρθωσης με 2 νίκες στα καλοκαιρινά προκριματικά, 10 βαθμοί σε όμιλο με Άγιαξ, Πόρτο, Κροάσια Ζάγκρεμπ και ισοπαλία με Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ στους "8").

1998/99: Πορεία του Πανιωνίου στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.

2000/01: Συγκομιδή 9 βαθμών του Ολυμπιακού σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ και συγκομιδή 8 βαθμών του Παναθηναϊκού με πρόκριση στον επόμενο γύρο ομίλων της διοργάνωσης.

2001/02: Πορεία του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

2002/03: Πορεία του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

2004/05: Συγκομιδή 10 βαθμών του Ολυμπιακού σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με Λίβερπουλ, Μονακό, Λα Κορούνια και ακολούθως πορεία στους "16" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με πρόκριση επί της Σοσό.

Η έκτη θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ευρωπαϊκό ranking ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας όλων των ελληνικών ομάδων και όχι μόνο του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να μηδενίζουν αυτή τη συνεισφορά.

Το ότι οι πορείες του Παναθηναϊκού έφτασαν την Ελλάδα στην 6η θέση του ευρωπαϊκού ranking είναι ένα καθαρό 100% ψέμα!

Ήταν η εποχή που ακόμα και ο Πανιώνιος έφτασε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ στην εποχή μας ευρωπαϊκά χωριά κάνουν πλάκα στους ελληνικούς συλλόγους.

ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Αντιγράφουμε από το SDNA:

«Η τελευταία φορά που η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη 12αδα ήταν το 2010, απόρροια από τις πορείες του Τριφυλλιού στους "16" του Champions League και του Europa League».

Φυσικά, η ιστοσελίδα «ξεχνάει» επιδεικτικά να αναφέρει ότι τη σεζόν 2007/08 αλλά και τη σεζόν 2009/10 ο Ολυμπιακός έφτασε στους "16" του Champions League. 

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2007/08 ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 11 βαθμούς σε όμιλο με Ρεάλ ΜαδρίτηςΛάτσιο και Βέρντερ Βρέμης, ενώ τη σεζόν 2009/10 πέτυχε 2 προκρίσεις με 4 νίκες στα προκριματικά του καλοκαιριού και ακολούθως συγκέντρωσε 10 βαθμούς στον όμιλο με ΆρσεναλΆλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης και πέρασε στους «16».

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ 90s ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ 00s

Παναθηναϊκός: Ανυπαρξία από την Ευρώπη και πριν από την ανυπαρξία ήττες και αποκλεισμοί από ομάδες όπως Οντένσε, Κοπεγχάγη, Εστορίλ, Καμπάλα.

ΠΑΟΚ: Συνολικά 0/7 ποσοστό σε προκριματικά Τσάμπιονς λιγκ. Τα τελευταία χρόνια ήττες και αποκλεισμοί από ομάδες όπως Έστερσουντ, Σλόβαν, Βιντεότον, Κρασνοντάρ.

ΑΕΚ: Μηδέν βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ το 2018 και τα επόμενα χρόνια ήττες και αποκλεισμοί από ομάδες όπως Ζόρια, Βέλεζ.

Άρης: Αποκλεισμοί από Κόλος Κοβαλίβκα, Αστάνα.

Όταν λοιπόν οι Ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να φτάσουν ούτε στα προκριματικά του Αυγούστου στο Conference League πως περιμένει κανείς να συγκριθεί η εποχή αυτή με την εποχή που ο Πανιώνιος έδινε αγώνες για πρόκριση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Φυσικά ο Ολυμπιακός συνέχισε να πριμοδοτεί μόνος του το Ελληνικό ποδόσφαιρο:

2011-12: 9 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με Άρσεναλ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ και στη συνέχεια πορεία στους «16» του Europa League.

2013-14: 10 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ με Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Άντερλεχτ και πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

2014-15: 9 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάλμε.

2015-16: 9 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με Μπάγερν, Άρσεναλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

2016-17: 8 βαθμοί σε όμιλο Europa league και πορεία στους «16» του Europa League.

2018-19: 10 βαθμοί σε όμιλο Europa League με Μίλαν, Ρεάλ Μπέτις, Ντουντελάνζ.

2019-20: Τρεις προκρίσεις σε καλοκαιρινά προκριματικά, 4 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με Μπάγερν, Τότεναμ, Ερυθρό Αστέρα και στη συνέχεια πορεία στους «16» του Europa League με πρόκριση επί της Άρσεναλ και ταυτόχρονα νταμπλ στην Ελλάδα.

2020-21: Πρόκριση επί της Ομόνοιας, 3 βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλεισμός Αϊντχόφεν στους «32» του Europa League και πορεία στους "16" του Europa League με νίκη στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ.

2016 - 2021: Δέκα σερί προκρίσεις σε καλοκαιρινά προκριματικά επί ομάδων από δέκα διαφορετικές χώρες:

2016: Αρούκα (Πορτογαλία)
2017: Παρτίζαν (Σερβία), Ριέκα (Κροατία)
2018: Λουκέρνη (Ελβετία), Μπέρνλι (Αγγλία)
2019: Πλζεν (Τσεχία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Κρασνοντάρ (Ρωσία)
2020: Ομόνοια (Κύπρος)
2021: Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν).

Και όμως κάποιοι κατηγορούν τον Ολυμπιακό για την πτώση της Ελλάδας στην 20η θέση παρότι είναι η μοναδική ομάδα που φέρνει βαθμούς στη χώρα!

Η μοναδική κακή χρονιά του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια ήταν η σεζόν 2017-18 με μόλις έναν βαθμό σε όμιλο μεγαθηρίων με Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους-Σπόρτινγκ Λισαβόνας που όμως ο Ολυμπιακός είχε πετύχει 2 προκρίσεις σε καλοκαιρινά προκριματικά με Παρτιζάν Βελιγραδίου και Ριέκα.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

Ακόμα και χθες, το SDNA προσπάθησε με νέο άρθρο να αναπτερώσει το ηθικό των οπαδών του τριφυλλιού επιχειρώντας να μετατρέψει την τραγωδία της ευρωπαϊκής ανυπαρξίας σε επιχείρημα υπέρ του Παναθηναϊκού.
Παρόλα αυτά οι σχολιαστές φίλοι του Παναθηναϊκού δεν φάνηκαν να πείθονται:


Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ
Αντιγράφουμε από το SDNA:

"Η σταδιακή οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού και η για πολλά χρόνια πτωτική πορεία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ λόγω της ισοπέδωσης του ανταγωνισμού από τον έναν που ήθελε να τα έχει όλα δικά του έφερε αποτελέσματα που δυστυχώς ήταν δεδομένο ότι θα τα βρίσκαμε μπροστά μας..".

Αφού λοιπόν οι ευρωπαϊκές αποτυχίες των αντιπάλων του Ολυμπιακού οφείλονται στον κακό Ολυμπιακό που ήθελε να τα έχει όλα δικά του, τότε πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πέτυχε τις ευρωπαϊκές πορείες για τις οποίες σήμερα οι φίλαθλοί του δηλώνουν περήφανοι;

Όταν το 2001/02 ο Παναθηναϊκός έφτανε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έδινε μάχες με την Μπαρτσελόνα για μια θέση στα ημιτελικά, δεν είχαμε την καρδιά της εποχής Κόκκαλη;

Όταν το 2002/03 ο Παναθηναϊκός έφτανε στα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και έδινε μάχη με την Πόρτο του Μουρίνιο για μια θέση στα ημιτελικά, δεν είχαμε την καρδιά της εποχής Κόκκαλη;

Θυμίζουμε ότι το 2002 ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη κατέκτησε το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 2003 το περίφημο έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι της Ριζούπολης.

Αφού λοιπόν ο Ολυμπιακός τα ήθελε όλα από τότε, γιατί ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να σταθεί αξιοπρεπώς στην Ευρώπη παρά την ισοπέδωση του ανταγωνισμού, ενώ τώρα είναι ανύπαρκτος;

Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Καμία ισοπέδωση του Ολυμπιακού που τα ήθελε όλα δικά του, δεν ευθύνεται για την ευρωπαϊκή ανυπαρξία Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κανένας Μαρινάκης δεν φταίει για τις βραδιές με Καμπάλα και Εστορίλ. Το μόνο που φταίει είναι οι κακές διοικήσεις, οι λάθος επιλογές και φυσικά όσοι αγαπάνε τις ομάδες τους που εφησυχάζουν από τέτοια άρθρα όπως αυτό του SDNA.

Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες: Δεν ευθύνεται καμία ισοπέδωση ανταγωνισμού από τον Ολυμπιακό που ο ΠΑΟΚ βλέπει την πλάτη ευρωπαϊκών χωριών. Ο ΠΑΟΚ είχε άφθονο χρήμα από τις ΑΜΚ του Ιβάν Σαββίδη και το απεριόριστο μπάτζετ για να μπορέσει να υποτάξει θηρία όπως η Έστερσουντ και η Σλόβαν.

Σχόλια