Γιατί η 2ετής αποχή του Ολυμπιακού από την Α1 αποτέλεσε το μεγαλύτερο χαστούκι στους αντιπάλους του


Μετά από δύο χρόνια αποχής από το πρωτάθλημα της Α1, η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε φάκελο συμμετοχής στο πρωτάθλημα Basket League της επόμενης σεζόν. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσον η απόφαση αποχώρησης του Ολυμπιακού από την Α1 πέτυχε ή ήταν μια διετία κενή περιεχομένου.

ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ;

Ήδη ο αντιολυμπιακός επικοινωνιακός μηχανισμός οργιάζει μιλώντας για συντριβές και αναρωτιέται τι πέτυχε ο Ολυμπιακός με την διετή απουσία του από την Α1. Δεν ξέρουμε τι περίμεναν να δουν. Πάντως αυτά που πέτυχε ο Ολυμπιακός είναι πολλά την ώρα που οι αντίπαλοι του έχουν βάλει ταμπελάκι ΠΩΛΕΙΤΑΙ:


ΚΕΡΔΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 1: Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ

Για τους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ο βασικότερος πυλώνας του συστήματος στην ΕΟΚ. Ακόμα και ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος λέει εκείνος «έριξε» τον Ολυμπιακό στην Α2.

Όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε από την Α1, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν δραστήριος και παρών στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Τον Ιούνιο του 2020 ανακοίνωσε ότι πουλάει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και ανέθεσε το μάνατζμεντ της ΚΑΕ στον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Φέτος, στις 24/06, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέμεινε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί ποτέ ξανά με τον Παναθηναϊκό και ότι το δικό του κομμάτι της έμπρακτης στήριξης προς την ομάδα έχει κλείσει:



Με απόντα λοιπόν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αισθάνονται ότι ένα μεγάλο παρασκηνιακό αγκάθι έχει φύγει, γεγονός που ανοίγει το δρόμο της επιστροφής του Ολυμπιακού στην Α1.


ΚΕΡΔΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 2: Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ

Μπορεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να παραμένει προσωρινά πρόεδρος της ΕΟΚ στα πλαίσια της διοίκησης πρωτοδικείου ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές που θα γίνουν. Το ηλικιακό κώλυμα του νέου αθλητικού νόμου θέτει φραγμό στα σχέδιά του να παραμείνει στα διοικητικά του ελληνικού μπάσκετ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν ο βασικότερος στόχος του Ολυμπιακού στα πλαίσια του συτήματος που κατήγγειλε η ερυθρόλευκη ΚΑΕ
Φυσικά δεν αποκλείεται στις εκλογές να αναδειχθεί διοίκηση φιλικά προσκείμενη σε αυτόν. Σε κάθε περίπτωση όμως θα μιλάμε για νέα πρόσωπα και Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να δώσει μία ευκαιρία για να διαπιστώσει αν η κατάσταση θα αλλάξει.


ΚΕΡΔΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 3: ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

20 χρόνια στο ποδόσφαιρο ακούγαμε απειλές από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού ότι θα αποχωρήσουν, ότι θα πάνε να παίξουν σε άλλες χώρες και άλλα πολλά. Και όμως δεν έγινε τίποτα. Έκατσαν υπομονετικά, επικύρωναν βαθμολογίες αναγνωρίζοντας νομικά όλους τους ερυθρόλευκους τίτλους, κτλ.

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ το είπε και το έκανε. Αρνήθηκε να νομιμοποιήσει αυτούς που ισχυρίζεται ότι τον έκλεβαν.


ΚΕΡΔΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 4: Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ

Το πείραμα της αναπτυξιακής ομάδας πέτυχε πλήρως. Ο Ολυμπιακός Β προβιβάστηκε στην Α1 και πλέον οι ομάδες Β θα κάνουν την εμφάνισή τους και στο ποδόσφαιρο με Ολυμπιακό ΠΑΟΚ ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να δηλώνουν συμμετοχή στη Β Εθνική.


ΚΕΡΔΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 5: ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ

Α. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού περίμεναν ότι δεν θα αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από την Α1


ΤΙ ΕΙΠΑΝ:


ΤΙ ΕΓΙΝΕ:



Β. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού περίμεναν ότι η Ευρωλίγκα θα αποβάλλει τους ερυθρόλευκους


ΤΙ ΕΙΠΑΝ



ΤΙ ΕΓΙΝΕ


Γ. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού περίμεναν ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θα προσελκύσουν καλούς παίκτες λόγω της Α2

ΤΙ ΕΙΠΑΝ:


ΤΙ ΕΓΙΝΕ:


Δ. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού περίμεναν ότι το αντίο του Σπανούλη θα γραφτεί στα παρκέ της Α2 όπου φυσικά δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ:

ΤΙ ΕΓΙΝΕ:

5. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού περίμεναν ότι η ονομασία της ομάδας θα είναι Ολυμπιακός και όχι Ολυμπιακός Β.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ:


ΤΙ ΕΓΙΝΕ:
3/4 mainstream αθλητικά sites χρησιμοποιούν τον όρο Ολυμπιακός Β εκτός φυσικά του SDNA


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Λίγους μήνες πριν δούμε τις Β ομάδες στη Β εθνική του ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός Β αποτέλεσε ένα πετυχημένο πρότζεκτ.

Φυσικά η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στην Α1 ή όχι. Η αποχώρηση Γιαννακόπουλου από την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού και η αποχώρηση Βασιλακόπουλου από την ΕΟΚ, ανοίγει το δρόμο να δοθεί μία ευκαιρία. Πολύ περισσότερο αν εκλεγεί κάποιος συνδυασμός ανεξάρτητος από τις παλιές διοικήσεις.

Η ΚΑΕ έχει κάθε δικαίωμα να αποσύρει την ομάδα από την Α1 όποτε το επιθυμεί αν διαπιστώσει ότι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες αλλαγές.

Αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία του μπασκετικού Ολυμπιακού είναι ότι μόνος του τόλμησε και έκανε πράξη αυτό που δεν τόλμησαν μαζί οι αντίπαλοι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Να αποχωρήσουν μαζικά όλοι από τη Super League εφόσον θεωρούσαν ότι αδικούνται και να αφήσουν τον Ολυμπιακό να παίζει με την επαρχία.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο χαστούκι.

Σχόλια