Η άγνωστη απόπειρα Καλογρίτσα να αγοράσει τον Πανιώνιο το 1988

 

Πρόσωπο της επικαιρότητας είναι για μία ακόμα φορά ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας καθώς χθες η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του πρώην Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς κατηγορείται ότι σχεδίαζε η μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες της χώρας να δοθεί στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κανάλι που θα προωθεί απόλυτα τα πολιτικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πορεία ο νόμος Παππά για τις 4 άδειες ακυρώθηκε από το ΣτΕ και τη διαδικασία ανέλαβε το ΕΣΡ σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις προκηρύσσοντας διαγωνισμό για 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και μέχρι στιγμής έχουν δοθεί οι έξι (ΣΚΑΙ-Αλαφούζος, ALPHA-Motor Oil, STAR-Βαρδινογιάννης, ΑΝΤ1-Κυριακού, MEGA-Μαρινάκης, OPEN-Σαββίδης).

Στην παραπομπή Παππά συνέβαλε και ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας με τις αποκαλυπτικές καταθέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σήμερα η Αθλητική Διαπλοκή φέρνει στο φως την ξεχασμένη προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να αγοράσει την ΠΑΕ Πανιώνιος το 1988.

ΤΑ ΝΕΑ 11-01-1988

(Κλικ για καλύτερη ανάγνωση)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής λοιπόν, ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος τότε ήταν 45 ετών και εκδότης της αριστερής εφημερίδας ΠΡΩΤΗ, είχε ζητήσει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ από τον εφοπλιστή Γεράσιμο Βεντούρη. Ωστόσο η εμπλοκή του εν τέλει δεν προχώρησε.

22 χρόνια αργότερα, το 2010, η οικογένεια Καλογρίτσα αποπειράθηκε ξανά να εμπλακεί με την ΠΑΕ μέσω του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα κ. Γιάννη-Βλαδίμιρου Καλογρίτσα, ο οποίος πήρε το όνομα Βλαδίμιρος προς τιμήν του Λένιν! Σε αυτή τη δεύτερη απόπειρα είχε κάνει αφιέρωμα η ιστοσελίδα Gazzetta.

Σχόλια