Η κλήρωση του Ολυμπιακού στον Β προκριματικό γύρο του Champions League!

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κλήρωση του Β προκριματικού γύρου του UEFA Champions League στα γραφεία της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού του Α προκριματικού γύρου ανάμεσα στην Γεωργιανή Ντιναμό Τυφλίδας και την Netfci Baku από το Αζερμπαϊτζάν. Συνεπώς, η αποστολή των Ερυθρόλευκων αναμένεται σχετικά βατή. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ στην ίδια φάση αντιμετώπισε την Μπεσίκτας.

Οι πρώτοι αγώνες που θα δώσουν μεταξύ τους οι δύο πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον Α προκριματικό γύρο θα γίνουν στις 6/7 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 13/14 Ιουλίου.

Οι αγώνες του Ολυμπιακού με τον αντίπαλό του στον Β προκριματικό γύρο θα γίνουν στις 20/21 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 27/28 Ιουλίου. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο γήπεδο Καραϊσκάκη και η ρεβάνς εκτός έδρας.


Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα έχει δύο ακόμα εμπόδια, προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους του UEFA Champions League, αυτό του Γ προκριματικού γύρου (πρώτοι αγώνες στις 3/4 Αυγούστου και ρεβάνς στις 10 Αυγούστου) και αυτό των play off (πρώτοι αγώνες στις 17/18 Αυγούστου και ρεβάνς στις 24/25 Αυγούστου).

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου.

  • Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον Β προκριματικό γύρο του Champions League από Ντιναμό Τιφλίδας/Netfci, τότε θα συμμετάσχει στον Γ προκριματικό γύρο του UEFA Europa League.

  • Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στον Γ προκριματικό γύρο του Champions League αλλά αποκλειστεί εκεί, τότε θα συμμετάσχει στα play off του UEFA Europa League.

  • Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στα play off του Champions League αλλά αποκλειστεί εκεί, τότε θα συμμετάσχει εγγυημένα στους ομίλους του UEFA Eurpa League.

Σχόλια