Ο νέος τρόπος σύνδεσης Champions League, Europa League και Conference League!



Από τη νέα σεζόν (2021-22), θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στο σύστημα των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, οι οποίες αμέσως μετά τη φάση των ομίλων θα συνδέονται μεταξύ τους προκειμένου να σχηματιστούν τα νοκ άουτ ζευγάρια!

Πλέον ο 3ος του κάθε ομίλου του Champions League, δεν θα συμμετέχει εγγυημένα στα νοκ άουτ του Εuropa League, αλλά θα δίνει μπαράζ με τον 2ο του ομίλου του Europa League. Επίσης, δεν υπάρχουν «32» στο Europa League αλλά απευθείας φάση «16».

Με βάση αυτό το δεδομένο αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον η πρωτιά στον όμιλο του Europa League καθώς με την πρωτιά αποφεύγονται τα μπαράζ και εξασφαλίζεται η παρουσία απευθείας στους «16» χωρίς τον σκόπελο της φάσης των «32» που υπήρχε μέχρι φέτος.

Αντίστοιχα ο 3ος του Europa League δεν αποχαιρετάει την Ευρώπη αλλά θα δίνει μπαράζ με τον 2ο του ομίλου του Conference League για ένα εισιτήριο στη φάση των «16» του Conference League.


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΣΤΙΣ 3 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Φάση των «16» του Champions League:
  • Θα συμμετέχουν οι δύο πρώτοι των 8 ομίλων του Champions League και θα σχηματίζουν 8 ζευγάρια κατόπιν κλήρωσης ακριβώς όπως συνέβαινε και μέχρι σήμερα.

Φάση των «16» του Europa League:
  • Θα συμμετέχουν εγγυημένα οι νικητές των 8 ομίλων του Europa League.
  • Οι άλλες 8 ομάδες της φάσης των «16» του Europa League, θα προκύπτουν από 8 μπαράζ στα οποία θα αναμετρώνται οι δεύτεροι των 8 ομίλων του Europa League με τους τρίτους των 8 ομίλων του Champions League.

Φάση των «16» του Europa Conference League:
  • Θα συμμετέχουν εγγυημένα οι νικητές των 8 ομίλων του Conference League.
  • Οι άλλες 8 ομάδες της φάσης των «16» του Conference League, θα προκύπτουν από 8 μπαράζ στα οποία θα αναμετρώνται οι δεύτεροι των 8 ομίλων του Conference League με τους τρίτους των 8 ομίλων του Europa League.

Οι παρακάτω πίνακες της Αθλητικής Διαπλοκής θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την ακριβή σύνδεση των 3 διοργανώσεων:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΟΜΙΛΟΣ CHAMPIONS LEAGUE




ΠΙΝΑΚΑΣ 2: ΟΜΙΛΟΣ EUROPA LEAGUE





ΠΙΝΑΚΑΣ 3: ΟΜΙΛΟΣ CONFERENCE LEAGUE


Σχόλια