Αθώοι ο γιος και οι συγγενείς του Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση στην ΠΑΕ ΑΕΚ


Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Ε Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών όπου δικάστηκαν οι συγγενείς του Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος, αναφορικά με την υπεξαίρεση 20 εκατομμυρίων ευρώ από ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η έδρα έκρινε αθώους τόσο τον γιο του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρο Ψωμιάδη, όσο και την αδερφή του, την μητέρα του (και χήρα του Μάκη Ψωμιάδη) και τη θεία του (και αδερφή του Μάκη Ψωμιάδη), καθώς και δύο αδέρφια του Μάκη Ψωμιάδη. Η Εισαγγελέας της έδρας, κ. Ευγενία Αυλίδου είχε προτείνει την καταδίκη του γιου του Μ. Ψωμιάδη και την αθώωση των υπόλοιπων συγγενών, αλλά η έδρα τους απάλλαξε άπαντες.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος με πρωτόδικη δικαστική απόφαση το 2014 για την υπεξαίρεση των 20 εκατομμυρίων και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών. Οι συγγενείς του δεν δικάστηκαν για την υπεξαίρεση, αλλά για ξέπλυμα χρήματος που αφορούσε τα υπεξαιρεθέντα. Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ με βάση τις οποίες τα 8 από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που υπεξαίρεσε ο Μάκης Ψωμιάδης κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του γιου του.

Η σημερινή απόφαση ήταν ομόφωνη κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία, συνεπώς πρόκειται για οριστική και τελεσίδικη απόφαση. Θεωρητικά υπάρχει μόνο η οδός της υποβολής αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο από την Εισαγγελία για πολύ συγκεκριμένους νομικούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας, κάτι που φαίνεται πολύ δύσκολο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τα χέρια της ΠΑΕ ΑΕΚ δένονται στο να διεκδικήσει με αγωγές τα υπεξαιρεθέντα χρήματα από τους συγγενείς του Μάκη Ψωμιάδη δεδομένου ότι κρίθηκαν αθώοι.

Θυμίζουμε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε αποφυλακιστεί με όρους τον Αύγουστο του 2015 και έφυγε από της ζωή στις 06/01/2016 από ανακοπή καρδιάς.

Σχόλια