Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής: Σαν σήμερα 10/06


10 Ιουνίου 2021 σήμερα και πραγματοποιούμε αναδρομή σε επιλεγμένα ρεπορτάζ του παρελθόντος σε αυτή την ημερομηνία από το αρχείο της Αθλητικής Διαπλοκής.

(Κλικ στις φωτογραφίες για καλύτερη ανάγνωση)

1987: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 87

  • Στις 10/06/1987 η εθνική Ελλάδος θα νικήσει με 90-78 την Ιταλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 87. Ο μαγικός Ιούνιος συγκλονίζει όλο τον Ελληνισμό. Η εθνική είναι στους "4" της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.
    Το ταξίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα. Οι επόμενες ημέρες επιφύλασσαν μεγαλύτερες συγκινήσεις...
ΤΑ ΝΕΑ 11-06-1987

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ: «Η πιο μεγάλη μέρα του Ελληνικού αθλητισμού. 16.000 φίλαθλοι κι εκατομμύρια τηλεθεατές αποθέωσαν χτες βράδυ την Εθνική Μπάσκετ. Το πέρασμά της στην τετράδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά τον μεγάλο θρίαμβο επί της Ιταλίας (90-78) φέρνει την ελληνική ομάδα κοντά στο μεγαλύτερο τρόπαιο της ιστορίας της: το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς».


1996: Ο ΠΑΟ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΜΑΤΖΙΚ ΤΖΟΝΣΟΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - Ο ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης τα δίνει όλα για να αποκτήσει από τον Πανηλειακό το ανερχόμενο Έλληνα εξτρέμ Στέλιο Γιαννακόπουλο.
    Η εξέλιξη του θρίλερ θα βρει νικητή τον Ολυμπιακό που θα αποκτήσει πακέτο από την ομάδα του Πύργου τον Στέλιο Γιαννακόπουλο μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων του Πειραιά, ο Γιαννακόπουλος θα πανηγυρίσει 7 πρωταθλήματα Ελλάδας και το αποκορύφωμα της καριέρας του θα έρθει το 2004 με τον θρίαμβο του Euro όπου ήταν από τις βασικότερους συντελεστές. Για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ξεκινάει μία μαύρη εποχή καθώς τα επόμενα 25 χρόνια θα πανηγυρίσει μόλις 2 πρωταθλήματα...
ΤΑ ΝΕΑ 11-06-1996


Απόσπασμα από το ρεπορτάζ: «Μέχρι την Πέμπτη θα τα ξαναπούν Γ. Βαρδινογιάννης και Σ. Σταυρόπουλος για τον Στέλιο Γιαννακόπουλο... Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ επιθυμεί να εντάξει τον Γιαννακόπουλο στο δυναμικό του και μάλιστα πιέζεται από τις ημερομηνίες (στις 5 Ιουλίου όλοι οι νεοφερμένοι πρέπει να είναι στην Παιανία) μέχρι το τέλος της εβδομάδας λογικά η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί».

  •  Την ίδια μέρα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διαδέχεται τον Γιάννη Ιωαννίδη στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.
    Ήταν η αυγή μίας εκπληκτικής χρονιάς που θα έβρισκε στο τέλος της τους Ερυθρόλευκους θριαμβευτές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα, στο μυθικό πρώτο τρεμπλ ελληνικής ομάδας στο μπάσκετ.
ΤΑ ΝΕΑ 11-06-1996

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ: «Η τέταρτη ομάδα της καριέρας του στην Ελλάδα, λοιπόν, θα είναι ο Ολυμπιακός για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που βασικά θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο που κυνηγούν οι πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλο από το βαρύτιμο τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών».

  • Την ίδια μέρα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος φέρεται να θέλει να ντύσει στα πράσινα στον Μάτζικ Τζόνσον ένα χρόνο μετά τον πάταγο που προκάλεσε η μεταγραφή του Ντομινίκ Ουίλκινς.
    Το νέο μπαμ δεν έμελλε να γίνει. Την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός θα αρκεστεί σε ρόλο θεατή...
ΤΑ ΝΕΑ 11-06-1996

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έτοιμος να κάνει «κόλπο γκρόσο», βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Έρβινγκ Τζόνσον Τζούνιορ, γνωστότερο ως «Μάτζικ» (μάγος) Τζόνσον των Λος Άντζελες Λέικερς».


2003: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

  • Οι μετασεισμικές δονήσεις από το βατερλώ του 3-0 της Ριζούπολης συνεχίζονται στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Το ξήλωμα της ομάδας της Ριζούπολης προχωράει δυναμικά. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη απομακρύνει τον Άγγελο Φιλιππίδη από την προεδρία της ΠΑΕ. Επίσης την πόρτα της εξόδου βλέπει και ο Τάκης Φύσσας.
    Οι εξελίξεις μαρτυρούν ότι ο Παναθηναΐκός δεν απέδωσε το βατερλώ στην «κόλαση» της Ριζούπολης. Αυτό θα γίνει αρκετά χρόνια αργότερα..
ΤΑ ΝΕΑ 11-06-2004

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ: «Μετά το κάζο της Ριζούπολης, η αποπομπή Φιλιππίδη φαινόταν σχεδόν βέβαιη... Το καλοκαίρι του 2000 η οικογένεια Βαρδινογιάννη επέλεξε το εν λόγω πρόσωπο για την ανάληψη της προεδρίας του συλλόγου... Τα λάθη που ακολούθησαν ήταν πολλά...Μελανότερο σημείο στην τρίχρονη ιστορία του διορισμένου προέδρου, η χουλιγκανική επίθεση στον διαιτητή Ευθυμιάδη, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου...»

«Και ο Φύσσας στην έξοδο - Του πρότειναν εξάμηνο συμβόλαιο! - Την πόρτα της εξόδου με έμμεσο τρόπο έδειξε χθες προς τον Τάκη Φύσσα η διοίκηση του ΠΑΟ.»


2004: Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • Δύο μέρες πριν ξεκινήσει το Euro 2004, ο προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ δηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη λόγω της προσωπικότητας του Ότο Ρεχάγκελ.
    Τις επόμενες ημέρες, η Ελλάδα επρόκειτο να ζήσει στον πυρετό των ιστορικών στιγμών που σημάδεψαν μία ολόκληρη γενιά και όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει άφωνος μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
ΤΑ ΝΕΑ 10-06-2004

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ: «Πιθανότητα διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου δίνει στην εθνική μας ομάδα ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου, ο Γάλλος Αρσέν Βενγκέρ... Για την Ελλάδα ο Βενγκέρ τονίζει πως μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη κυρίως λόγω της προσωπικότητας του στενού του φίλου και προπονητή της ομάδας Ότο Ρεχάγκελ, τον οποίον χαρακτηρίζει γριά αλεπού».

Σχόλια