Φάκελος ΑΕΛ: Καταστρέφονται όσοι "μπλέκουν" με τον Ολυμπιακό; Κατέστρεψε ο Κούγιας την ΑΕΛ; Οι απαντήσεις εδώ!


Από χθες το απόγευμα όταν έγινε γνωστός ο μαθηματικός υποβιβασμός της ΑΕΛ στη Super League 2, δημιουργήθηκε ένα νέο αφήγημα. Επειδή η ΑΕΛ είχε καλή σχέση με τον Ολυμπιακό, συγκεκριμένα μέσα απέδωσαν τον υποβιβασμό της σε αυτή την καλή σχέση. Χωρίς να εξηγούν το γιατί...

TO SDNA ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ... ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ

Για μία ακόμα φορά χτες γίναμε μάρτυρες ενός εντυπωσιακού φαινομένου: Το SDNA να δίνει το ρυθμό και εκατοντάδες χρήστες να τον υιοθετούν τυφλά και να χορεύουν σε αυτόν. Το πορτοκαλί site λοιπόν δημιούργησε νέο αφήγημα χθες ότι όποιος "μπλέκει" με τον Ολυμπιακό εξαφανίζεται:



...και ο χορός από τους σχολιαστές του διαδικτύου ξεκινάει:

Σίγουρα είναι απολαυστικά αστείο να βλέπεις ανθρώπους χωρίς δική τους άποψη να την αποκτούν ξαφνικά παπαγαλίζοντας το άρθρο του αγαπημένου τους site.
Ωστόσο το συγκεκριμένο άρθρο έχει δύο προβλήματα!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1: ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι ομάδες που "μπλέκουν" με τον Ολυμπιακό στηρίζοντας τις ερυθρόλευκες θέσεις στα ΔΣ της Super League και παίρνοντας δανεικούς από τον Ολυμπιακό εν τέλει αφανίζονται!

Τα δεδομένα όμως είναι τα εξής:

  • Η ΑΕΛ πήρε δανεικούς από τον ΠΑΟΚ: Θυμίζουμε ότι δύο από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΛ πέρυσι ήταν ο Ουάρντα και ο Κάτσε, συνεπώς δεν ισχύει ότι η ΑΕΛ στα χρόνια της Super League 1 ενεπλάκη σε δανεισμούς αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό!


  • Ο Κούγιας δεν λυπήθηκε ούτε τον Ολυμπιακό στις ανακοινώσεις του:



  • Η Ξάνθη που υποβιβάστηκε πέρυσι δεν ενεπλάκη με τον Ολυμπιακό: Θυμίζουμε ότι η Ξάνθη που υποβιβάστηκε πέρυσι στη Β εθνική δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή με τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό υπήρχε πόλεμος. Η Ξάνθη υποβιβάστηκε με βάση δικαστικές αποφάσεις για τις σχέσεις της με τον ΠΑΟΚ τις οποίες δεν προσέβαλλε στο CAS όπως έκανε ο ΠΑΟΚ.

  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα που υποβιβάστηκε πρόπερσι δεν ενεπλάκη με τον Ολυμπιακό: Δεν γνωρίζουμε αν ευσταθούν οι καταγγελίες Κούγια στην Ε.Ε.Α. ότι ο Σαββίδης κάνει κουμάντο στον ΠΑΣ Γιάννινα με παρένθετο πρόσωπο εδώ και χρόνια, πάντως σίγουρα ο ΠΑΣ δεν είχε καμία συμμαχία με τον Ολυμπιακό το 2018.

    16/01/2019: Ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΣ εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ Γ. Χριστοβασίλη με υπονοούμενα για... Θεό ρωσικής προέλευσης. Την ίδια σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε στη Β εθνική!

  • Ο "αφανισμένος" Πλατανιάς είχε καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και όχι φυσικά με τον Ολυμπιακό...


    05/11/2017: Οι καλές σχέσεις Ολυμπιακού-Πλατανιά... Στο τέλος της σεζόν ο Πλατανιάς τερμάτισε τελευταίος και υποβιβάστηκε...

  • Ο Παναιτωλικός που συχνά ψηφίζει αντίστοιχα με τον ΠΑΟΚ στα ΔΣ της Super League, θα δώσει φέτος μπαράζ παραμονής...


    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός μιλάει για τον Ιβάν Σαββίδη. Η ομάδα του φέτος θα δώσει μπαράζ παραμονής...


ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2: ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΤΟ "ΜΠΛΕΞΙΜΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ:

Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν αναφέρεται ότι οι σχέσεις των ομάδων με τον Ολυμπιακό ήταν αυτοί που οδήγησαν στους υποβιβασμούς τους!

Αναφέρεται πχ: "Ο παλιός ΟΦΗ πλήρωσε με υποβιβασμό την αμαρτωλή περίοδο της στενής σχέσης με την ομάδα του Πειραιά"

Δεν εξηγεί ωστόσο το άρθρο τι εννοεί...

  • Μήπως εννοεί ότι υπήρξε κακή συμμαχία; Δηλαδή συμμάχησαν οι ομάδες με τον Ολυμπιακό που δεν ελέγχει τη διαιτησία, άρα είχαν κακές διαιτησίες και υποβιβάστηκαν;
  • Μήπως εννοεί ότι έπαιρναν δανεικούς ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό οι οποίοι δεν ήταν καλοί άρα δεν είχαν καλή ομάδα και υποβιβάστηκαν;
  • Ή μήπως εννοεί ότι απλά ο Ολυμπιακός συμβολίζει κάτι διαβολικό, άρα σαν Θεία Δίκη ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τις ομάδες αυτές, αντί να βοηθήσει την ανθρωπότητα στη μάχη με την πανδημία;

  • Υπάρχει και τέταρτη εκδοχή! "Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται πια τον Κούγια και τον πέταξε". Αν ισχύει αυτό, τότε φανταζόμαστε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποια σχέση με την πιθανή αναδιάρθρωση Αυγενάκη που ενδεχομένως να αυξήσει τις ομάδες της Super League 1 σε 16 χωρίς να υποβιβαστεί τελικά η ΑΕΛ!

Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ;
Από τη στιγμή που αναφέρονται διαρκώς στις καλές σχέσεις Άρη-Ολυμπιακού γιατί ο Άρης δεν εξαφανίζεται όπως όλοι όσοι έμπλεξαν με τους Ερυθρόλευκους;


Από τα ρεπορτάζ και τα άρθρα του SDNA προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός έχει καλές σχέσεις με τον Άρη. Αφού υπάρχουν αυτές οι καλές σχέσεις γιατί ο Άρης δεν αφανίστηκε αλλά διεκδικεί την πρόκριση στην Ευρώπη για δεύτερη σερί χρονιά;


ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΤΗΝ ΑΕΛ;

Ένα άλλο αφήγημα που παρατηρούμε από χθες στα social media είναι ότι ο Κούγιας κατέστρεψε την ΑΕΛ και ότι "είναι κρίμα για αυτή την ιστορική ομάδα που έμπλεξε με έναν τέτοιο πρόεδρο".

Ναι, γιατί οι άλλοι πρόεδροι των ομάδων της Super League 1 είναι απεσταλμένοι του Θεού στη γη και πορεύονται με το σταυρό στο χέρι!




Η μόνη διαφορά του Κούγια με τους υπόλοιπους είναι ότι λόγω επαγγέλματος εκτίθεται στα ΜΜΕ. Τα πλοία του Μαρινάκη και του Αλαφούζου, τα τσιγάρα και τα ξενοδοχεία του Σαββίδη, τα πετρέλαια του Σπανού και οι τυρόπιτες του Μονεμβασιώτη δεν προκαλούν αντιδράσεις. Ο Κούγιας μοιραία λόγω επαγγέλματος εκτίθεται, καθώς η κοινή γνώμη δεν βλέπει με συμπάθεια τον δικηγόρο του δολοφόνου ενός 15χρονου παιδιού ή ενός κατηγορουμένου για παιδεραστία! Ωστόσο, ζούμε στον 21ο αιώνα και κάθε εγκληματίας δικαιούται υπεράσπισης.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Η ΑΕΛ βρισκόταν για 5 χρόνια στη Β και τη Γ εθνική. Ο Κούγιας ανέλαβε τις τύχες των Βυσσινί το καλοκαίρι του 2015 και οδήγησε την ΑΕΛ στη Super League από την πρώτη χρονιά κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα της Β εθνικής.

Στη Super League παρέμεινε 5 συνεχόμενα χρόνια χωρίς υποβιβασμό. Μάλιστα τη σεζόν 2017-18 έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από τον τελικό, στο 96' της ρεβάνς του ημιτελικού του ΟΑΚΑ με την πρωταθλήτρια εκείνης της χρονιάς ΑΕΚ από γκολ του Χριστοδουλόπουλου σε νεκρό χρόνο.

Το συμπέρασμα είναι ότι η περίοδος προ Κούγια (2011-2015) με την ΑΕΛ στη Β και τη Γ εθνική ήταν πολύ χειρότερη από την έως σήμερα περίοδο Κούγια (2015-2021) με την ΑΕΛ στη Super League και στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Σχόλια