Οι 5 κορυφαίοι πολυαθλητικοί σύλλογοι της Ευρώπης και οι διεθνείς τους τίτλοι!

 

Στο θέμα που ακολουθεί θα δούμε τους 5 κορυφαίους πολυαθλητικούς οργανισμούς της Ευρώπης με ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους σε διαφορετικά τμήματα και αθλήματα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη Ρωσία, οι ισπανικές Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός από τη χώρα μας και ο Ερυθρός Αστέρας από τη Σερβία έχουν σίγουρα την πιο εντυπωσιακή παρουσία ως πολυαθλητικοί οργανισμοί. Ας δούμε τους διεθνείς τίτλους που έχουν κατακτήσει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Δεν συμπεριλάβαμε στο θέμα μας περιφερειακές επιτυχίες σε επίπεδο Βαλκανίων, κεντρικής Ευρώπης, κτλ.

(Κλικ στους πίνακες για καλύτερη ανάλυση)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός οργανισμός της Ευρώπης. Η τροπαιοθήκη της είναι πλούσια και περιλαμβάνει 69 ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους σε οκτώ τμήματα: Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, πόλο, χάντμπολ, ice hockey, μπάσκετ γυναικών και βόλλευ γυναικών. Μάλιστα έχει κατακτήσει τίτλο σε επίπεδο πρωταθλητριών (Τσάμπιονς λιγκ/Ευρωλίγκα) σε όλα τα τμήματα πλην ποδοσφαίρου όπου κατέκτησε το Europa League του 2005. Αν φέτος κατακτήσει την Ευρωλίγκα στο Final 4 του Βερολίνου, θα φτάσει τις 9 Ευρωλίγκες και τους 70 διεθνείς τίτλους.



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνολικά 50 ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους σε δύο αθλήματα, ωστόσο πρόκειται για τα δημοφιλέστερα αθλήματα της Ευρώπης, όπου έχει καθολική κυριαρχία ως πολυνίκης σε επίπεδο πρωταθλητριών χωρίς να χάσει αυτή την κυριαρχία εδώ και δεκαετίες.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι Μπλαουγκράνα, εκτός από την εντυπωσιακή τους παράδοση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είναι απόλυτοι κυρίαρχοι στο χάντμπολ.

Update: Η Μπαρτσελόνα στις 16/05/2021 κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο γυναικών.




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναμφίβολα οι Ερυθρόλευκοι είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός οργανισμός της Ελλάδας και από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, έχοντας συνολικά 14 ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους σε 5 διαφορετικά τμήματα. Η αρχή έγινε με το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης στο βόλλευ το 1996 και ο πιο πρόσφατος τίτλος ήταν η Ευρωλίγκα στο πόλο γυναικών πριν από λίγες ημέρες. Οι γυναίκες του ερυθρόλευκου πόλο θα διεκδικήσουν έναν ακόμη διεθνή τίτλο σε λίγους μήνες, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.



ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Οι ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι τίτλοι του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου έχουν κατακτηθεί σε 4 διαφορετικά τμήματα. Το πιο λαμπρό αστέρι είναι φυσικά το κύπελλο πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο που κατακτήθηκε το 1991 στο Μπάρι της Ιταλίας κόντρα στην Μαρσέιγ.


Σχόλια