Μπάσκετ γυναικών: Πράσινα πρωτοσέλιδα σήμερα, αδιαφορία στα 5 σερί του Ολυμπιακού!



Μετά από 5 σερί αήττητα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού και 4 σερί νταμπλ (πέρυσι το κύπελλο ακυρώθηκε λόγω πανδημίας), μετά από ένα σερί νικών του Ολυμπιακού με 137-0 στις εγχώριες διοργανώσεις και με ένα ταπεινωτικό 102-29 των Ερυθρόλευκων επί του Τριφυλλιού, ο ΠΑΟ κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών μετά από μία περιπετειώδη σειρά, με μία ακύρωση νίκης του Ολυμπιακού και με ενστάσεις να εκκρεμούν.
Αξίζει όμως να ρίξουμε μία ματιά στο πως αντιμετώπισε ο μη οπαδικός Αθλητικός Τύπος της χώρας τα μυθικά επιτεύγματα του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού και πως αντιμετωπίζει το φετινό πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού...

2016: ΠΡΩΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΝΤΑΜΠΛ

Στις 24/04/2016, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών νικώντας τον Παναθηναϊκό στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" με σκορ 50-38. Κατακτά έτσι αήττητο πρωτάθλημα που μάλιστα συνδυάστηκε με νταμπλ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ 2016

Στα πρωτοσέλιδα του μη οπαδικού Τύπου το 2016 (πρώτο φύλλο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ γυναικών), δεν υπήρχε καμία απολύτως αναφορά στο αήττητο νταμπλ του Ολυμπιακού!

Σαμπάνιες και σέλφι στη Λεωφόρο. Όπως το 99;


2017: ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΑΗΤΤΗΤΟ ΝΤΑΜΠΛ

Στις 29/04/2017, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα που μάλιστα συνδυάστηκε με νταμπλ νικώντας τον Αθηναϊκό με σκορ 58-69 στον Βύρωνα και σκορ σειράς αγώνων 4-0.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 30/04/2017 (ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ)

Στα πρωτοσέλιδα του μη οπαδικού Τύπου στις 30/04/2017, δεν υπήρχε καμία απολύτως αναφορά στη Live Sport για το 2ο αήττητο νταμπλ του Ολυμπιακού. Goal news και Sport day είχαν μία μικρή αναφορά:

LIVE SPORT - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ



GOAL NEWS - ΚΥΚΛΩΜΕΝΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ:

SPORTDAY - ΚΥΚΛΩΜΕΝΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ




2018: ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ ΑΗΤΤΗΤΟ ΝΤΑΜΠΛ

Στις 13/05/2018, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα που μάλιστα συνδυάστηκε με νταμπλ νικώντας τον Φάρο Κερατσινίου με σκορ 59-86 στο Κερατσίνι και σκορ σειράς αγώνων 4-0 φτάνοντας τις 84 σερί νίκες! Η χρονιά σημαδεύτηκε από το σοκαριστικό 102-29 επί του Παναθηναϊκού στις 20/01/2018:


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 21-01-2018 (ΝΙΚΗ 102-29)

Αν σήμερα διαβάζουμε παντού "όπως το 99", στο 102-29 δεν διαβάσαμε "όπως το 96 και το 73-38". Ας δούμε τη σοκαριστική αδιαφορία του Αθλητικού Τύπου:


SPORTDAY - SPORTIME: ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


SPORTDAY: ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ:


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 14/05/2018 (ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ)

LIVESPORTS - SPORTIME: ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!

Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, σκοποβολή, Formula 1, αλλά καμία απολύτως αναφορά στο 3ο συνεχόμενο αήττητο νταμπλ!


SPORTDAY: ΚΥΚΛΩΜΕΝΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ


2019: ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕΡΙ ΑΗΤΤΗΤΟ ΝΤΑΜΠΛ

Στις 08/05/2019, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα που μάλιστα συνδυάστηκε με νταμπλ νικώντας τον ΠΑΟΚ με σκορ 96-39 στο ΔΑΚ Γλυφάδας και σκορ σειράς αγώνων 4-0 φτάνοντας το μυθικό επίτευγμα των 113 σερί νικών!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ 2019

Το τέταρτο σερί αήττητο νταμπλ και το νέο ρεκόρ νικών δεν συγκίνησαν καμία εφημερίδα από τις μη οπαδικές του αθλητικού Τύπου. Γηπεδικό Παναθηναϊκού, μπάσκετ ανδρών, μεταγραφικά ΑΕΚ, Champions league, χάντμπολ... Από όλα είχε ο μπαξές. Καμία αναφορά όμως στην ασύλληπτη δυναστεία του μπάσκετ γυναικών:




2020: ΠΕΜΠΤΟ ΣΕΡΙ ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ

Στις 29/05/2020, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πέμπτο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα ενώ το νταμπλ δεν έγινε γιατί το κύπελλο διακόπηκε εξ αιτίας της πανδημίας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ 2020

Καμία απολύτως αναφορά στον μη οπαδικό αθλητικό Τύπο για το 5ο σερί αήττητο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ γυναικών!


2021: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ

Μετά από 5 συνεχόμενα αήττητα πρωταθλήματα και 4 νταμπλ, οι Ερυθρόλευκες έχασαν χθες 25/05/2021 το φετινό πρωτάθλημα μετά από μια περιπετειώδη σειρά τελικών με ακύρωση ενός αγώνα και ενώ εκκρεμεί η ένσταση του Ολυμπιακού για αντικανονική συμμετοχή της παίκτριας του ΠΑΟ. Το σερί νικών του Ολυμπιακού έφτασε τις 118 νίκες στο Ελληνικό πρωτάθλημα και τις 137 νίκες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 25/05/2021(ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΑΟ)

Ας δούμε τώρα πως ο μη οπαδικός αθλητικός Τύπος της χώρας ανακάλυψε το μπάσκετ γυναικών μετά τα 5 σερί αήττητα νταμπλ του Ολυμπιακού.

LIVESPORT: ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΕΦ - ΟΠΩΣ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΤΟ 2017 ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (66-74) ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΠΑΝΑΞΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (3-2) - ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΛΥΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΡΙΝΤ, ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ
(ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ)


SPORTIME -  ΑΞΙΕΣ! 5ος ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 5ΕΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΛΩΣΕ ΤΟ ΣΕΦ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΥ:


SPORTDAY - ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥΣ! - ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ 74-66 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΣΕΦ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΕΙΣ ΓΙΑ 5η ΦΟΡΑ - ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Όμως αλήθεια, πώς γίνεται αυτό; Πώς γίνεται μία ομάδα να κατακτά 5 σερί αήττητα πρωταθλήματα με 4 νταμπλ και 137 σερί νίκες, να ρίχνει 102-29 στον Παναθηναϊκό και όταν η μονίμως ηττημένη ομάδα σηκώνει κεφάλι και κατακτά πρωτάθλημα να γίνεται πρώτο θέμα παντού; Κατά τη γνώμη μας υπάρχουν τρεις πιθανές εξηγήσεις:

Εξήγηση 1η: Όταν ο Ολυμπιακός κυριαρχεί σε ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη με απανωτά πρωταθλήματα και ευρωπαϊκούς τίτλους, η επιτυχία του δεν συνιστά είδηση αλλά ρουτίνα. Ήδη φέτος οι Ερυθρόλευκοι μετρούν πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, πρωτάθλημα στο βόλλει, νταμπλ στο πόλο ανδρών, ευρωλίγκα και κύπελλο Ελλάδας στο πόλο γυναικών, ενώ εκκρεμούν πρωτάθλημα στο πόλο γυναικών και σε λίγους μήνες τελικός σούπερ καπ Ευρώπης στο ίδιο τμήμα. Συνεπώς όταν ο Ολυμπιακός δεν κατακτήσει κάτι, είναι είδηση και γι αυτό προβάλλεται υπέρμετρα.

Εξήγηση 2η: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ταπεινωμένος ποδοσφαιρικά (2 πρωταθλήματα το τελευταίο 1/4 του αιώνα), αλλά και στον ερασιτέχνη (βόλλει, πόλο, κτλ) συνεπώς πρέπει κάπως να διοχετευθεί μία χαρά προς τους πράσινους αναγνώστες που και αυτοί αποτελούν ένα κομμάτι των φιλάθλων της χώρας και της πληγωμένης αγοράς του Αθλητικού Τύπου. Συνεπώς, οι ελάχιστες επιτυχίες του συλλόγου πρέπει να διογκώνονται. Κάπως έτσι, ο μέσος φίλαθλος του ΠΑΟ αισθάνεται ότι "Όπου έχει Γιαννακόπουλο, ο Ολυμπιακός προσκυνάει", παρότι στο βόλλει πριν ενάμιση μήνα ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Παναθηναϊκό του Γιαννακόπουλου και κατέκτησε το πρωτάθλημα...

Εξήγηση 3η: Οι διοικήσεις του ποδοσφαιρικού, μπασκετικού και ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξακολουθούν να διοικούν ασχολούμενες μόνο με αθλητικά/αγωνιστικά κριτήρια αγνοώντας τελείως το επικοινωνιακό κομμάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός έπασχε, πάσχει και θα εξακολουθήσει να πάσχει.

Τα έκτακτα δελτία μέχρι το άγριο χάραμα στο OPEN του Σαββίδη για το κύπελλο του ΠΑΟΚ σε αντιπαραβολή με τη σχετική αδιαφορία του MEGA του Μαρινάκη για το πρωτάθλημα μπορούν να απαντήσουν σε πολλά...

Το επικοινωνιακό θέμα όμως είναι σοβαρό, άλλωστε όπως έλεγε και ο Γκέμπελς: Πες, πες, πες, κάτι θα μείνει...

Σχόλια