Αποκάλυψη: Τα ψέματα Γκαρσία για τις κλοπές της 12ετίας!

 

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που βρήκε τον Δικέφαλο του Βορρά νικητή και κυπελλούχο με σκορ 2-1, ο Ουρουγουανός προπονητής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου:

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Σε όσους είναι αλλά και σε όσους δεν είναι εδώ μαζί μας. Είναι μια τεράστια χαρά για μένα, 12 χρόνια είμαι εδώ και έχω νιώσει την αδικία στο πετσί μου, που ένιωσα ότι μου έχουν κλέψει πάρα πολλά πράγματα και σήμερα καταφέραμε και πήραμε πίσω κάποια από αυτά».

Ας δούμε δύο αποκαλυπτικούς πίνακες. Ο ένας είναι ο πίνακας με τις βαθμολογικές διαφορές των 2 ομάδων φέτος και τις προηγούμενες 12 σεζόν και ο άλλος είναι ο πίνακας με τα πέναλτι που κέρδισαν οι 2 ομάδες φέτος και τις προηγούμενες 12 σεζόν:


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ:

Από το 2008-09 που αναφέρθηκε ο Γκαρσία μέχρι σήμερα, οι βαθμολογικές διαφορές είναι εντυπωσιακές υπέρ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ τις 11 από τις 13 χρονιές. Ξεχωρίζει φυσικά η σεζόν 2015-16 με διαφορά 40 βαθμών, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα η διαφορά ήταν 26 βαθμοί!
Στον πίνακα που ακολουθεί, η κάθε σεζόν χρωματίζεται ανάλογα με την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα.



ΜΟΛΙΣ 6 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 

Οι καταγγελίες για κλοπές οδηγούν πάντα στην ίδια συζήτηση για τη διαιτησία με περισσότερο συζητημένο θεμα, αυτό των πέναλτι που σφυρίχθηκαν υπέρ της κάθε ομάδας.

Εντυπωσιακά είναι λοιπόν τα στοιχεία και από τον σχετικό πίνακα των στατιστικών. Η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είναι μόλις 13 πέναλτι, εντυπωσιακά μικρή αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός είχε κάθε χρονιά πολύ καλύτερη επίθεση από τον ΠΑΟΚ (ακόμα και τη χρονιά του ασπρόμαυρου νταμπλ) και φυσικά όποιος επιτίθεται περισσότερο, παίρνει και συχνότερα πέναλτι (βλ. 1η στήλη του πίνακα που ακολουθεί)

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτές τις σεζόν 668 γκολ στο πρωτάθλημα και κέρδισε 79 πέναλτι από τα οποία ευστόχησε στα 62 πέναλτι.

Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός πέτυχε 889 γκολ και κέρδισε 92 πέναλτι από τα οποία ευστόχησε στα 68 πέναλτι.

Με λίγα λόγια, φέτος και στις προηγούμενες 12 σεζόν ο Ολυμπιακός παρότι είχε πάντα καλύτερη επίθεση από τον ΠΑΟΚ, εν τούτοις κέρδισε μόλις 13 πέναλτι παραπάνω από τον ΠΑΟΚ, ενώ πέτυχε μόλις έξι περισσότερα γκολ με τον ΠΑΟΚ από την άσπρη βούλα!

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η στατιστική ανάλυση για την 12ετία των "κλοπών" στις οποίες αναφέρθηκε ο Γκαρσία μας οδηγεί στο εξής ενδιαφέρον αποτέλεσμα: Το 9,28% των γκολ του ΠΑΟΚ σημειώθηκε με πέναλτι και μόλις το 7,64% των γκολ του Ολυμπιακού σημειώθηκε με πέναλτι. Συνοπτικά τα πέναλτι ήταν αυτά που βοήθησαν περισσότερο τον ΠΑΟΚ σε σχέση Ολυμπιακό! Και όμως σε αυτά τα 13 χρόνια Ολυμπιακός πήρε 10 πρωταθλήματα και ο ΠΑΟΚ μόλις ένα...



Το αποκορύφωμα ήταν φυσικά η φετινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται πρωταθλητής στα πέναλτι ρίχνοντας... δεκάρα στους Ερυθρόλευκους με 10-4 αλλά παρόλα αυτά έχασε το πρωτάθλημα με τεράστια διαφορά 26 βαθμών.

ΑΠΟΨΗ: ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ;

Ο τελικός του Σαββάτου ολοκλήρωσε μία διετία ερυθρόλευκων επιτυχιών και ασπρόμαυρων αποτυχιών σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη αφήνοντας μία απατηλή γεύση.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι ο ο Δικέφαλος έχει μεγαλώσει. Όμως η τρανή απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει μεγαλώσει και μάλιστα καθόλου, ούτε έχει αλλάξει επίπεδο, επισφραγίστηκε με τις αντιδράσεις μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και πιο συγκεκριμένα από τα εξής:
  • Τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον Γκαρσία να κάνει χειρονομίες και να βρίζει σαν κοινός χούλιγκαν δίνοντας παράδειγμα σε νέα παιδιά, φιλάθλους και ποδοσφαιριστές:


  • Τα ρεπορτάζ από το SDNA που λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο κυρίαρχος της περιόδου 2016-2021 (με μόλις ένα πρωτάθλημα!) :

  • Tα έκτακτα δελτία του OPEN στις 4 τα ξημερώματα (ακόμα και στο Euro 2004 τα έκτακτα δελτία είχαν τελειώσει εκείνη την ώρα τη βραδιά του τελικού και είχαν δώσει τη θέση τους στο telemarketing).

Φυσικά κάθε ομάδα θα πανηγύριζε την κατάκτηση ενός κυπέλλου, ακόμα και ο χορτάτος Ολυμπιακός, όμως σίγουρα χρειαζόταν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση στο κλείσιμο μίας σεζόν που περιλάμβανε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την Κρασνοντάρ, μία τραγική πορεία με αποκλεισμό σε όμιλο με την Ομόνοια στο Europa League, μία βαριά τριάρα στο Καραϊσκάκη και ένα χαμένο πρωτάθλημα με 26 βαθμούς διαφορά...

Κλείνοντας θα αναρωτηθούμε: Αλήθεια θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τον Μαρτίνς να βρίζει και να κάνει χειρονομίες σαν κάφρος χούλιγκαν; Μαρτίνς και Γκαρσία είναι οι πραγματικές εικόνες της διαφοράς νοοτροπίας των δύο κλαμπ...

Σχόλια