Ιστορίες "εγκληματικής οργάνωσης" : Η γροθιά στον Εντινγκά


Ο Ολυμπιακός κατέκτησε μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα, καθώς 7 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται στο +22 από τον Άρη, στο +25 από τον ΠΑΟΚ, στο +25 από την ΑΕΚ και στο +27 από τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα με διαφορά 18 βαθμών, αλλά και το κύπελλο με μισή ομάδα στον Βόλο, σε μία σεζόν που έδωσαν και 16 ευρωπαϊκούς αγώνες.

Οι επικοινωνιακοί αντίπαλοι των πρωταθλητών λένε ότι αυτά δεν πρέπει να μας κάνουν να λησμονούμε την περίοδο της "εγκληματικής οργάνωσης" του Ολυμπιακού. Το ότι όλες οι σχετικές κατηγορίες κατέπεσαν ομόφωνα σε αθλητικά και ποινικά δικαστήρια προφανώς δεν τους πτοούν.

Ας θυμηθούμε μία ιστορία από την περίοδο της λεγόμενης "εγκληματικής οργάνωσης" του Ολυμπιακού.

Βρισκόμαστε στη σεζόν 2013-14. Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στις 09/03/2014 στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Διαιτητής του αγώνα ο κ. Τάσος Κάκος. Ο αγώνας έληξε με νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 2-1 με γκολ του Αθανασιάδη και του Τζαβέλλα, ενώ για τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Ανδρέας Σάμαρης.

Αλησμόνητη έχει μείνει η φάση του 55ου λεπτού με την γροθιά του Αργεντινού αμυντικού του ΠΑΟΚ Ινσουαράλδε στον μέσο του Ολυμπιακού Ντελβίν Εντιγκά. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αντί να αποβάλει τον παίκτη του ΠΑΟΚ, προτίμησε να του δώσει... κίτρινη κάρτα.

Ήταν η καρδιά της περιόδου που ο υποτιθέμενος "Εσκομπάρ των Βαλκανίων" υποτίθεται ότι ήλεγχε τα πάντα στο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας.

Για την ιστορία, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ελλάδας με 86 βαθμούς έναντι 69 βαθμών του δεύτερου ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια χρονιά ο Ολυμπιακός έφτασε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ό, τι αφορά τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, ο Εντινγκά έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το 2015 οπότε μετακόμισε στη Λοκομοτίβ Μόσχας, ο Ινσουαράλδε το 2015 επέστρεψε στην πατρίδα του την Αργεντινή όπου αγωνίστηκε σε Τσιάπας, Μπόκα Τζούνιορς, Κόλο-Κολο και Ιντεπεντιέντε.

Αναφορικά με τον διαιτητή Τάσο Κάκο, τα χρόνια που ακολούθησαν το όνομά του ενεπλάκη με τα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ σήμερα είναι τηλεκριτικός διαιτησίας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαΐδη λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές 7.000 ευρώ για τον σχολιασμό της διαιτησίας. Ο ίδιος ο κ. Κάκος είχε δηλώσει πάντως ότι παρέχει τις υπηρεσίες του αμισθί.

Ο Τάσος Κάκος μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη στη σουίτα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας


Σχόλια