24 χρόνια από το έπος της Ρώμης! Η χρονιά του τρεμπλ και των Μπουλς του Τζόρνταν!


24 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ.
Ήταν 24 Απριλίου 1997 όταν η αρμάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς με μεγάλο σταρ τον Ντέιβιντ Ρίβερς και αρχηγό τον Γιώργο Σιγάλα ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης στο final four της Ρώμης με τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα με 73-58. Είχε προηγηθεί η νίκη στον ημιτελικό επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 74-65.

Εκείνη η ιστορική χρόνια μπορεί να είχε ξεκινήσει με ήττα από τον ΒΑΟ στην πρεμιέρα της Α1, αλλά έκλεισε με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το απόλυτο, την κατάκτηση κυπέλλου, ευρωλίγκας και πρωτάθληματος. Ήταν το πρώτο triple crown στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Στον τελικό του κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον Απόλλωνα Πατρών στις 13/04/1997 με 80-78 (έχοντας αποκλείσει την ΑΕΚ στον ημιτελικό) και στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 είχε νικήσει την ΑΕΚ με σκορ της σειράς των τελικών 3-1.

Μία πολύ μεγάλη ομάδα, ο κορμός της οποίας είχε παίξει σε δύο ακόμα ευρωπαϊκούς τελικούς (το 1994 και το 1995) έβρισκε τη λύτρωση της πετυχαίνοντας το απόλυτο!


Ως πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ολυμπιακός συμμετείχε λίγους μήνες αργότερα στο McDonald's open όπου αντιμετώπισε στις 18/10/1997 τους θρυλικούς πρωταθλητές του NBA Σικάγο Μπουλς του Michael Jordan.








Σχόλια