Σφυγμός των ΕΠΣ (11/04/2021)


  • Κινητικότητα στην Ε.Π.Σ. Χίου καθώς ανακοινώθηκε νέα υποψηφιότητα απέναντι στη νυν διοίκηση Κώστα Νικολαΐδη. Επικεφαλής του νέου συνδυασμού θα είναι ο γιατρός και πρόεδρος του σωματείου Θύελλα Χαλκειου Στέλιος Βασιλάκης και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τοπικό site της Χίου Chios Press ως υποψηφιότητες για το Δ.Σ. ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Κοτσώνη, της Χριστίνας Σεράφη, του Γ. Τζιώτη, του Ι. Λορέντζου και του Νίκου Κλαδιά.

    Από αυτούς σύμφωνα με πληροφορίες της Αθλητικής Διαπλοκής, ο Νίκος Κοτσώνης προέρχεται από το νυν Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. αλλά έχει έρθει αρκετές φορές σε διαφωνία και ρήξη, ο Νίκος Κλαδιάς υπήρξε παλαιότερα παράγοντας του σωματείου Άτλας Νεοχωρίου ενώ είχε και επιτυχημένη θητεία στην πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χίου και η Χριστίνα Σεράφη προέρχεται από το Σωματείο Π.Α.Σ. Κλασσικό και μίνι και είχε επιτυχημένη θητεία στο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. πριν από την τωρινή θητεία.

  • Σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ματαιώθηκαν και επίσημα τα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων για τη σεζόν 2020-21, κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω της πανδημίας. Η διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων ήρθε ως φυσική συνέπεια του κυβερνητικού λουκέτου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της πανδημίας Covid19. Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ:

    Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
    -Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/06/2021 και ώρα 10:00, στο ξενοδοχείο Grand Hayat, Συγγρού 115.
    -Ενέκρινε τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με τη Νορβηγία στο Όσλο, στις 6/6.
    -Ματαίωσε όλα τα πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) της σεζόν 2020-21.
    -Επικύρωσε τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και Α΄ Κατηγορίας Γυναικών με το επικαιροποιημένο υγεινομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ. Με την ίδια απόφαση ανατίθεται στους παρατηρητές των αγώνων η αρμοδιότητα για τη διενέργεια του ελέγχου, όσον αφορά στην υποβολή των μελών των αποστολών των ομάδων σε test Covid-19 και στην παραλαβή των αποτελεσμάτων της εξέτασης ενός εκάστου.
    -Όρισε τους προέδρους και τα μέλη όλων των διαρκών και ειδικών Επιτροπών της Ομοσπονδίας, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 42 του καταστατικού της.

  • Παρόλα αυτά η Ε.Π.Σ. Σάμου με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι αν η κυβέρνηση αποφασίσει το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το τοπικό της πρωτάθλημα χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ ως προτροπή, δεδομένου ότι οι τοπικές διοργανώσεις είναι ευθύνη των διοργανωτριών, δηλαδή των Ε.Π.Σ. και όχι της ΕΠΟ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Σάμου:

    Η ανακοίνωση της ΕΠΟ περί διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων, μόνο ως προτροπή μπορεί να εκληφθεί. Το Δ/Σ της ΕΠΣ Σάμου και απ’ την στιγμή που θα επιτραπεί το «άνοιγμα» του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού , θα συσκεφθεί και αφού πάρει την άποψη των σωματείων της θα πράξει αναλόγως. Οι τοπικές διοργανώσεις είναι ευθύνη των διοργανωτριών. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι κατά τόπους ΕΠΣ κ κανείς άλλος.

Σχόλια