Η κλήρωση και το πρόγραμμα των play off της Super League 1 και τα στατιστικά της κανονικής περιόδου!

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των play off της Super League 1 με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω τηλεδιάσκεψης. Στα play off θα συμμετέχουν οι 6 πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης).

Πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο με Ολυμπιακός-Άρης, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ και ακολουθεί διακοπή για αγωνιστική δράση στα προκριματικά του Μουντιάλ και στη συνέχεια η 2η αγωνιστική των play off με ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και Άρης-Αστέρας Τρίπολης. Η τελευταία αγωνιστική φέρνει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και τον Άρη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα.

Το πρόγραμμα έχει αναλυτικά ως εξής:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PLAY OFF SUPER LEAGUE 1

(κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)


Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Θυμίζουμε την βαθμολογική κατάταξη της Super League 1 μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος:



ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

  • Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος έχοντας τις 6 ομάδες των play off στο +16 τον Άρη, στο +19 την ΑΕΚ, στο +20 τον ΠΑΟΚ και στο +22 τον Παναθηναΐκό και στο +25 τον Αστέρα Τρίπολης.

  • Την καλύτερη επίθεση στην κανονική περίοδο είχε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με 64 γκολ ενεργητικό και ακολουθεί ο τέταρτος ΠΑΟΚ με 49 γκολ.

  • Την καλύτερη άμυνα στην κανονική περίοδο είχε ο Ολυμπιακός με 13 γκολ παθητικό και ακολουθεί ο 2ος Άρης με 16 γκολ παθητικό.

  • Πρωτοπόρος στα πέναλτι ήταν ο ΠΑΟΚ που κέρδισε 8 πέναλτι παρότι τερμάτισε τέταρτος και μάλιστα τα 4 αυτά τα κέρδισε στις καθυστερήσεις αγώνων (με Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και με Άρη στην Τούμπα) και ακολουθούν Άρης και Ατρόμητος με 6 πέναλτι έκαστος. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κέρδισε μόλις 3 πέναλτι στην κανονική περίοδο.

Στα ντέρμπι των 5 πρώτων (Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), τα στατιστικά έχουν ως εξής:
  • Ο Ολυμπιακός στους 8 αγώνες είχε 4 νίκες (εντός έδρας με ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με Άρη), 3 ισοπαλίες (εντός έδρας με Άρη και εκτός έδρας με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και 1 ήττα (εκτός έδρας με ΠΑΟ).

  •  Ο Άρης στους 8 αγώνες είχε 3 νίκες (εντός έδρας με ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με ΑΕΚ, ΠΑΟ), 2 ισοπαλίες (εντός έδρας με ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με Ολυμπιακό) και 3 ήττες (εντός έδρας από Ολυμπιακό και εκτός έδρας από ΑΕΚ, ΠΑΟ).

  • Η ΑΕΚ στους 8 αγώνες είχε 1 νίκη (εκτός έδρας με Άρη), 4 ισοπαλίες (εντός έδρας με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, εκτός έδρας με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) και 3 ήττες (εντός έδρας από Άρη, ΠΑΟ και εκτός έδρας από Ολυμπιακό).

  • Ο Παναθηναϊκός στους 8 αγώνες είχε 4 νίκες (εντός έδρας με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με ΑΕΚ, Άρη), 1 ισοπαλία (εντός έδρας με ΑΕΚ) και 3 ήττες (εντός έδρας από Άρη και εκτός έδρας από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ).

  • Ο ΠΑΟΚ στους 8 αγώνες είχε 1 νίκη (εντός έδρας  με ΠΑΟ), 4 ισοπαλίες (εντός έδρας με Ολυμπιακό, Άρη, ΑΕΚ και εκτός έδρας με ΑΕΚ) και 3 ήττες (εκτός έδρας από Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟ).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Οι ομάδες μεταφέρουν αυτούσια τη βαθμολογία τους στα play off. Πρωταθλήτρια όπως και πέρυσι αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση και της διαδικασίας των play off.

  • Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του UEFA Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου έχοντας να περάσει 4 προκριματικούς γύρους για να βρεθεί στους ομίλους (τον Α προκριματικό γύρο, τον Β προκριματικό γύρο, τον Γ προκριματικό γύρο και τα play off). Ωστόσο, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα κερδίσει έναν γύρο και θα ξεκινήσει από τον Β προκριματικό, αρκεί η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League φέτος να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League και μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της. Αυτό είναι το πιθανότερο να συμβεί εκτός αν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ η Λίβερπουλ.

  • Καμία Ελληνική ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Οι άλλες 3 Ελληνικές ομάδες που θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκά εισιτήρια θα συμμετάσχουν στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, το Europa Conference League και αυτές θα είναι ο 2ος και ο 3ος του πρωταθλήματος, καθώς και ο κυπελλούχος.

  • Αν ο κυπελλούχος Ελλάδας τερματίσει και στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση των play off, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο του κυπελλούχου θα δοθεί στον 4ο της βαθμολογίας.

  • Οι 3 Ελληνικές ομάδες θα ξεκινούν από τον Β προκριματικό γύρο του Conference League και θα πρέπει να περάσουν συνολικά 3 προκριματικούς γύρους για να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης (Β προκριματικό γύρο, Γ προκριματικό γύρο, play off), αλλά με αρκετά βατούς αντιπάλους.

Σχόλια