Πως επηρεάζει το νέο lockdown τις αθλητικές δραστηριότητες


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού προστασίας του πολίτη (αρμόδιου για θέματα πολιτικής προστασίας) Νίκου Χαρδαλιά, στα νέα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του Covid-19 που αφορούν τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Αττική και Θεσσαλονίκη, αναστέλλεται η λειτουργία και η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ωστόσο εξαιρούνται της αναστολής οι εξής δραστηριότητες οι οποίες συνεχίζονται κανονικά με τον όρο εβδομαδιαίων αλλά και πριν από κάθε αγώνα εργαστηριακών τεστ Covid-19 στους συμμετέχοντες και φυσικά κεκλεισμένων των θυρών:
  • Ποδόσφαιρο: Αγώνες και προπονήσεις Super League 1 (Α εθνική) και Super League 2 (Β εθνική).

  • Μπάσκετ: Αγώνες και προπονήσεις Basket League (Α1).

  • Βόλλευ: Αγώνες και προπονήσεις Volley League (Α κατηγορία).

  • Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Αγώνες και προπονήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των διεθνών ομοσπονδιών (ΟΥΕΦΑ, FIBA, Euroleague).

  • Ολυμπιακή προετοιμασία: Χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων από αθλητές που περιλαμβάνονται στις ονομαστικές καταστάσεις της ΓΓΑ κατόπιν εισήγησης της ΕΟΕ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αναστέλλεται η δράση των πρωταθλημάτων σε πόλο και χάντμπολ ανδρών και γυναικών, αλλά και των λοιπών κατηγοριών σε ποδόσφαιρο (Football League, κτλ) , μπάσκετ (Α1 γυναικών, Α2 ανδρών, κτλ) και βόλλευ.

Σχόλια