Ανακοίνωση Άρη κατά SDNA - Η συλλογή των ανακοινώσεων κατά της ιστοσελίδας


Πριν από λίγη ώρα, η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση εναντίον της ιστοσελίδας SDNA κάνοντας λόγο για στοχοποίηση μελών της οικογένειας του Άρη και μιλώντας συγκεκριμένα για τον διευθυντή της ιστοσελίδας Β. Παπαθεοδώρου κάνει λόγο για πρόθυμο εκτελεστή συμφερόντων των αφεντικών του, για άνθρωπο που δεν έχει ηθικούς φραγμούς, για ύποπτα νυχτοπερπατήματα στη Θεσσαλονίκη, κτλ:

ΑΡΗΣ ΚΑΤΑ SDNA-ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ:


Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης το περιεχόμενο της οποίας δεν υιοθετούμε:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διατηρεί, διαχρονικά, καλές σχέσεις με όλα τα Μ.Μ.Ε. και επιδιώκει η συνεργασία της να είναι αγαστή, κατανοώντας ότι είναι αναγκαίο αυτό, για το συμφέρον, προπάντων, της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Κινούμενη σε αυτά τα πλαίσια, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποδέχεται πάντα την κριτική των Μ.Μ.Ε., όταν αυτή είναι καλόπιστη και γίνετε σύμφωνα με τους κανόνες της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας». Αποδεχόμαστε κάθε κριτική, ακόμη κι αν θεωρούμε ότι αδικεί την ομάδα μας, εφόσον δεν ξεφεύγει από τα όρια της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και δεν μας προσβάλει.

Όλα αυτά, γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και τι κρύβεται πίσω από τους «τίτλους».

Εδώ και μήνες ακόμα και ο πιο αδαής φίλαθλος έχει καταλάβει ότι υπάρχει συγκεκριμένο Μ.Μ.Ε., που προφανώς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι πια ο «φτωχός συγγενής» των παλαιότερων χρόνων. Ενοχλείται που ο ΑΡΗΣ επέστρεψε δυνατός και πρωταγωνιστεί.

Και προσπαθεί σε καθημερινή, σχεδόν, βάσει, με ύποπτα, ύπουλα και καθοδηγούμενα δημοσιεύματα να προκαλέσει τριγμούς στην ομάδα μας. Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, λοιπόν, δεν μπορούμε πια, να μείνουμε απαθείς.

Στο sdna έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντικειμενικής, δίκαιης και έντιμης δημοσιογραφίας απέναντι στον ΑΡΗ. Το συγκεκριμένο site απαξιώνει σκοπίμως και καθημερινά την πορεία της ομάδας μας και στοχοποιεί -σκοπίμως σε μόνιμη βάση- μέλη της οικογένειάς μας.

Φυσικά και γνωρίζουμε τα κίνητρα του συγκεκριμένου site και πολύ περισσότερο του διευθυντή του, Βασίλη Παπαθεοδώρου. Είναι χρόνια δημοσιογράφος ο «κύριος» Παπαθεοδώρου και… «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν καλά το παρελθόν του συγκεκριμένου «κυρίου». Τί σκοπούς εξυπηρετεί και ότι είναι πάντα «πρόθυμος» να εκτελεί τις εντολές των εργοδοτών του.

Γνωρίζουν άπαντες στο χώρο του ποδοσφαίρου πως δεν έχει ηθικούς φραγμούς, αφού φροντίζει η αμοιβή του να είναι παχυλή, ώστε να… αξίζει τον κόπο. Αν είχε ηθικά διλήμματα, δεν θα άλλαζε «αφεντικά» σαν τα πουκάμισα, ώστε να «πουλάει» οπαδιλίκι αναλόγως με το «χρώμα» των Μ.Μ.Ε. που ενίοτε εκπροσωπεί.

Ο Παπαθεοδώρου έχει στοχοποιήσει τον ΑΡΗ και τον κ. Καρυπίδη για λόγους που όλοι στην οικογένεια του ΑΡΗ αντιλαμβανόμαστε. Είναι τόσο προφανείς. Είναι ολοφάνερο ότι του χαλάμε το αφήγημα τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό. Δεν το αντέχει. Τα κίνητρα του είναι, επίσης, γνωστά. Όπως και οι «εντολείς» του. Τα δημοσιεύματα του σε βάρος του ΑΡΗ αναρίθμητα. Όπως και τα ψέματα.

Καιρός, λοιπόν, να τον ενημερώσει κάποιος, ότι κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Εδώ και πολύ καιρό… Πως άλλωστε, να τον πάρει στα σοβαρά όταν παρουσίασε σε βίντεο τον πρόεδρο μας σε άλλη πτήση από αυτή που βρισκόταν (η ΕΣΗΕΑ θα επέμβει ποτέ;), μόνο και μόνο για να τον πλήξει και να δημιουργήσει εντυπώσεις προς χάριν των «αφεντικών» του.

Αλήθεια, όμως, θα μας μιλήσει ποτέ για τα «αφεντικά» του; Αλλά πως να μιλήσει, όταν όσοι εργοδότες συνεργάστηκαν μαζί του, τον έδιωχναν κακήν κακώς. Γιατί άραγε;

Αλήθεια, θα γράψει ποτέ στο «έγκριτο» site του για τα δρομολόγια των παικτών της ομάδας για την οποία τώρα κόπτεται ότι νοιάζεται; (γιατί ξέρει όλος ο κόσμος τις αληθινές του οπαδικές πεποιθήσεις και φυσικά δεν συνάδουν με τα χρώματα καμίας ομάδας της Θεσσαλονίκης).

Αν δεν θέλει να γράψει για τα δρομολόγια των παικτών της «δικής» του ομάδας, ας μας αποκαλύψει τα δικά του δρομολόγια Αθήνα–Θεσσαλονίκη. Στην προ covid εποχή. Για τα νυχτοπερπατήματά του και με ποιους διασκέδαζε τα βράδια πρώτο τραπέζι πίστα; Εμείς ξέρουμε… Όλη η Θεσσαλονίκη ξέρει… Του συνιστούμε, λοιπόν, να είναι πιο διακριτικός όταν ανοίξουν ξανά τα νυχτερινά μαγαζιά και ανέβει στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, για εκείνο το περίφημο γκάλοπ θα μας γράψει ποτέ την αλήθεια; Δεν νομίζουμε… Αν τυχόν, βρει ποτέ το θάρρος και την τόλμη για να γράψει κάτι από όλα τα παραπάνω, να το γράψει επωνύμως. Όχι με… ψευδώνυμο, όπως είναι η προσφιλή του τακτική. Χρόνια τώρα σε όλα τα Μ.Μ.Ε. που εργάστηκε.

Μπορούμε να γράψουμε κι άλλες αλήθειες για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Δεν έχει νόημα όμως. Γιατί δεν θα τις αντέξει (θα το κάνουμε προσεχώς εφόσον χρειαστεί, πάντως).

Σημασία έχει να καταλάβει επιτέλους, ο τύπος αυτός, ότι η οικογένεια του ΑΡΗ, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο, δεν ασχολείται με κατακάθια της δημοσιογραφίας (δανεισμένος ο όρος από δικό του άρθρο για τον ΑΡΗ). Κανείς δεν μπορεί ούτε να μας εκφοβίσει, ούτε να μας εκβιάσει.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να καταλάβει, όμως, είναι ότι η οικογένεια του ΑΡΗ είναι περισσότερο συσπειρωμένη από ΠΟΤΕ, απέναντι σε «δημοσιογράφους» σαν αυτόν και site σαν το δικό του. Δεν μας αγγίζουν τα ψεύδη του, ούτε μας πιάνει η λάσπη του.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι ο «κύριος» Παπαθεοδώρου θα συνεχίσει την «εργολαβία» που ανέλαβε κατά του ΑΡΗ. Του δίνουμε όμως την εξής υπόσχεση: Όσο αυτός θα συνεχίζει να σπιλώνει στελέχη της οικογένειας του ΑΡΗ, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εφιάλτης του. Θα μας βλέπει κάθε βράδυ στα όνειρά του..."


ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΤΑ SDNA

Στις 05-01-2021, ο δικηγόρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο SDNA, έκανε λόγο για το πιο βρόμικο σάιτ με τους πιο βρόμικους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι έχουν κάνει τη δημοσιογραφία συνώνυμο των σκουπιδιών και θύμισε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε στείλει στο νοσοκομείο τον Β. Παπαθεοδώρου:


Αναλυτικά η αναφορά Κούγια στο SDNA την οποία δεν υιοθετούμε:

ο πιο βρώμικο site που εμφανίστηκε ποτέ στον αθλητικό χώρο, με τους πιο βρώμικους δημοσιογράφους, κατά την δική μου κρίση, που έχουν κάνει τις λέξεις δημοσιογράφος και δημοσιογραφία συνώνυμο των σκουπιδιών το SDNA, που επικεφαλής του είναι ο Παπαθεοδώρου, αυτόν που τον έστειλε στο νοσοκομείο το πρώην αφεντικό του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δικαίως, εδώ και λίγη ώρα έχει αναρτήσει παραβαίνοντας την ποινική νομοθεσία, πράξη για την οποία θα τον κλείσω στην φυλακή, την είδηση ότι δήθεν ο Μελισσανίδης, βγάζει στον πλειστηριασμό ένα από τα 28 ακίνητα των οποίων είμαι ιδιοκτήτης σε όλη την Ελλάδα και τα οποία όλα είναι στο όνομα μου και όχι, είτε σε ελληνικές, είτε σε ξένες εταιρείες, όπως είναι τα ακίνητα του Μελισσανίδη που δεν έχει ούτε ένα στο όνομα του".


ΑΕΚ ΚΑΤΑ SDNA

Βέβαια δεν είναι μόνο ο Άρης και η ΑΕΛ που επιτίθενται εναντίον της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Θυμίζουμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 02-09-2018 όπου άφηνε χαρακτήριζε την ιστοσελίδα "όργανο προπαγάνδας του ΠΑΟΚ", μιλούσε για ψέματα, παραβιάσεις δεοντολογίας, αφεντικά, ρωσικές μεθοδεύσεις και προπαγάνδα, καλώντας τους φιλάθλους της ΑΕΚ να μην διαβάζουν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα:


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ το 2018 το περιεχόμενο της οποίας δεν υιοθετούμε:

"Την παραμικρή έκπληξη δεν μας δημιουργεί πλέον η πλήρης όσο και απότομη μεταστροφή του αθλητικού σάιτ SDNA σε όργανο προπαγάνδας υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά και η μεθοδευμένη, συστηματική και βάναυση πολεμική εναντίον της ομάδας μας με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα κατά την οποία έσπευσε πρώτα να υποδαυλίσει την όποια αντίδραση των φιλάθλων μας για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς κίνηση ενίσχυσης της τελευταίας στιγμής, και στη συνέχεια να αμφισβητήσει με πολεμική αρθρογραφία την πεντακάθαρη νίκη μας στην Τρίπολη.

Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι και το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σάιτ, αλλά και οι σκοπιμότητες, που εξυπηρετεί, λειτουργώντας πλέον ξεκάθαρα ως άτυπο γραφείο προώθησης των θέσεων και των συμφερόντων του ΠΑΟΚ υπό το μανδύα του δήθεν αντικειμενικού σάιτ, όπως τουλάχιστον ξεκίνησε τη λειτουργία του. Αποδεικνύεται, όμως, ότι επρόκειτο για εικονική πραγματικότητα!

Έχουμε ανεχθεί εδώ και πολύ καιρό τις απανωτές προσβλητικές αναφορές στην ομάδα μας, στους οπαδούς μας και στην ιστορία μας από το συγκεκριμένο site και από συγκεκριμένους υπάλληλους – αρθρογράφους, που απλώς αναπαράγουν το μένος του αφεντικού τους για την ΑΕΚ και τις επιτυχίες της σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάσαμε πρόσφατα στο SDNA μέχρι και να χαρακτηρίζεται «γήπεδο με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου» το όνειρο των φιλάθλων μας για το «σπίτι» μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το μοναδικό που πραγματοποιείται με ιδιωτικά κεφάλαια. Μέχρι και το ότι το υπό ανέγερση γήπεδό μας... ευθύνεται για την τραγωδία στο Μάτι! Πόσα ακόμα ψέματα να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα;

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την κριτική, δεν διαθέτει δικά της media, δεν έχει ποτέ αποπειραθεί να ποδηγετήσει την ενημέρωση, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμείνει απαθής στα συνεχόμενα στημένα δημοσιεύματα, από ένα αθλητικό σάιτ που παρουσιάστηκε ως αντικειμενικό και εξελίχθηκε σε κατάφωρα οπαδικό παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία και με το οποίο κανείς, πλέον, από την οικογένεια της ΑΕΚ δεν θέλει να έχει την παραμικρή σχέση, ούτε ως απλός αναγνώστης. Έως εδώ!

Θέλουμε απλώς να γνωρίζουν οι φίλαθλοί μας τους εμπνευστές τέτοιων δημοσιευμάτων και τον βρώμικο πόλεμο από μέσα ενημέρωσης συγκεκριμένης ιδιοκτησίας με ξεκάθαρη σκοπιμότητα. Ας μείνουν μακριά! Αυτός άλλωστε είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκαν: για να υμνούν το αφεντικό τους, για να προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και κυρίως να υποτιμούν και στη συνέχεια να απειλούν τους αντιπάλους τους. Παλαιομοδίτικες ρωσικές μεθοδεύσεις...

Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν. Μας είναι αδιάφορα. Τα έχουμε συνηθίσει. Η πορεία της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια και η απόλυτη δικαίωση της στρατηγικής της αποδεικνύουν στην πράξη κατά πόσο μας έχουν επηρεάσει.

Συνεχίστε το παιχνίδι που σας υπαγορεύουν τα αφεντικά σας!

Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε την παραμικρή σχέση με εσάς και την προπαγάνδα σας!

Την ΑΕΚ δεν μπορείτε ούτε να την αγγίξετε!"


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση του Βαγγέλη Μαρινάκη, απόφαση εναντίον της οποίας ο δημοσιογράφος έχει ασκήσει έφεση:


ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ:

Θυμίζουμε ότι στα χρόνια προ της δημιουργίας του SDNA, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου εργαζόταν στην εφημερίδα Η ΠΡΑΣΙΝΗ. Είχε αποχωρήσει από εκεί αφήνοντας μάλλον κακές εντυπώσεις (είχαν δημοσιευθεί κείμενα εναντίον του με απειλές για εξώδικα, κτλ), ενώ όπως είδαμε παραπάνω ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος τον είχε στείλει στο νοσοκομείο. Ακολούθως, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρέθηκε στην εφημερίδα Gazzetta από όπου απολύθηκε στις 04-03-2014. Μετά την απόλυσή του, δημοσιεύθηκε στις 06-03-2014 αυτό το άρθρο στην ΠΡΑΣΙΝΗ με τίτλο "Ρούφα τώρα" χωρίς όμως ονομαστική αναφορά στον κ. Παπαθεοδώρου:


ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ SDNA ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Β. Παπαθεοδώρου δημιούργησε το SDNA στα τέλη του 2014. Κατά την άποψη της σελίδας μας, η κίνησή του ήταν από έξυπνη έως πρωτοποριακή και για το λόγο αυτό αρχικά επιτυχημένη. Ακολουθώντας το σκεπτικό ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο δυνάμεις, οι Ολυμπιακοί και οι αντιολυμπιακοί, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο μέσο ενημέρωσης στην ιστορία που θα συσπείρωνε τον αντιολυμπιακό κόσμο της Ελλάδας αλλά με στόχο να παραμείνει σχετικά ουδέτερος ανάμεσα στον ανταγωνισμό των αντιολυμπιακών δυνάμεων.

Επιλέγοντας μάλιστα τον πορτοκαλί χρωματισμό της ιστοσελίδας του (αντί για πράσινο, ασπρόμαυρο ή κίτρινο), απέφυγε την ταύτιση με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και έγινε πιο προσιτό στον αντιολυμπιακό κόσμο ανεξαρτήτως ομάδας. Ταυτόχρονα, δημιούργησε μία dream team δημοσιογράφων με... κριτική διάθεση προς τον Ολυμπιακό που σήμερα περιλαμβάνει από τον Σταύρο Κόλκα και τον διευθυντή της Ώρας Τάσο Τσατάλη μέχρι τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να κρατήσει κανείς 3 καρπούζια (ένα πράσινο, ένα ασπρόμαυρο και ένα κίτρινο) κάτω από την ίδια πορτοκαλί αντιολυμπιακή μασχάλη. Η σύγκρουση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018 δεν άφησε περιθώρια ουδετερότητας στην ιστοσελίδα, που αναγκάστηκε ουσιαστικά να πάρει θέση, κάτι που όπως είδαμε προκάλεσε την οργή της Ένωσης, ενώ το 2019 η ιστοσελίδα To10.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ για χρηματοδότηση της ιστοσελίδας από offshore εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη με αποτέλεσμα το πορτοκαλί χρώμα να ξεθωριάσει και να μετατραπεί ουσιαστικά σε ασπρόμαυρο.

Σήμερα, η οριστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις δικαστικές του εκκρεμότητες στις οποίες είχε επενδύσει ο αντιολυμπιακός κόσμος τη χώρας, σε συνδυασμό με την καθολική επικράτηση του Ολυμπιακού στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δημιουργεί περαιτέρω δυσκολίες στην ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν υιοθετούμε τους εναντίον του SDNA και του Β. Παπαθεοδώρου χαρακτηρισμούς, αλλά εκφράζουμε την απορία πώς είναι δυνατόν τόσοι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι (ακόμα και αντίπαλοι του Ολυμπιακού) να έχουν καταφερθεί εναντίον της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ή του διευθυντή της με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς. Εάν φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν είναι υποχρέωση του κ. Παπαθεοδώρου να προστατεύσει την τιμή της προσωπικότητάς του στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Σχόλια