Η Επιτροπή Δεοντολογίας ερευνά καταγγελίες για τις εκλογές ΕΠΟ/ΕΠΣ!



Όπως αποκάλυψε χθες το blog του Κυριάκου Θωμαΐδη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ξεκίνησε έρευνες με αφορμή καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Αλέξη Κούγια αναφορικά με τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και των ΕΠΣ.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς έχουν υπάρξει ψίθυροι, αιχμές, αλλά και καταγγελίες για χρηματισμούς τόσο στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων κάποιων Ενώσεων της χώρας (οι εκπρόσωποι των οποίων αναδεικνύουν τη διοίκηση της ΕΠΟ), όσο και στις εκλογές της ίδιας της ομοσπονδίας.

Ερευνητής της υπόθεσης ορίστηκε το μέλος της επιτροπής, κ. Ανδρέας Αθανασίου (τακτικός δικαστής - Πρωτοδίκης), ο οποίος ήδη έχει καλέσει 14 μάρτυρες. Όταν ολοκληρώσει την έρευνά του, ο κ. Αθανασίου θα υποβάλλει την τελική του έκθεση στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής. Ακολούθως, το δικαστικό τμήμα της επιτροπής θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε δικαστική διαδικασία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν σε περίπτωση καταδίκης είναι εξαιρετικά αυστηρές και προβλέπουν για τα φυσικά πρόσωπα ακόμα και δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και βαρύτατα πρόστιμα από 20.000 έως 60.000 ευρώ ανεξάρτητα αν είναι δωροδοκούντες ή δωροδοκούμενοι. Η επιτροπή μπορεί να τιμωρήσει με ισχυρή πιθανολόγηση ενοχής, χωρίς να απαιτείται πλήρης απόδειξη όπως στα ποινικά δικαστήρια. Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να γνωστοποιήσει την υπόθεση στις Εισαγγελικές αρχές διαβιβάζοντας αντίγραφα του φακέλου.

Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν οι καταγγελίες στις οποίες στηρίζεται η έρευνα κάνουν λόγο μόνο για ανθρώπους που χρηματίστηκαν ή και για ανθρώπους που χρημάτισαν και φυσικά τα ονόματα των καταγγελλομένων παραμένουν μέχρι στιγμής απόρρητα, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η έρευνα και η πρόοδός της Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας παραμένει ανεξάρτητη από πιθανή έρευνα της ποινικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης συνάγεται και από τις αντιδράσεις του blog του κ. Θωμαΐδη, ο οποίος θυμίζουμε ότι εργάζεται στο κανάλι OPEN ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Θωμαΐδης, αντί να στηρίζει αβίαστα μία τέτοια έρευνα τακτικών δικαστών για κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου, αφήνει αιχμές για την πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τη δουλειά της στο χώρο της τακτικής δικαιοσύνης:


Η Αθλητική Διαπλοκή θα παραθέσει σύντομα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα, αναφορικά με καταγγελίες για χρηματισμούς σε εκλογές ενώσεων αλλά και της ΕΠΟ. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη του κ. Αθανασίου, συμπληρώνοντας την έρευνά του.

Σχόλια