Οι θεωρίες για την εξαφάνιση του Ιβάν

 

Διάφορες θεωρίες έχουν αναπτυχθεί αναφορικά με την εξαφάνιση του Ιβάν Σαββίδη από τον ελλαδικό χώρο και την καθημερινότητά του ΠΑΟΚ. Μέχρι πριν από λίγους μήνες η παρουσία Σαββίδη ήταν σταθερή με συχνές πτήσεις από το Ροστόφ και μαζώξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος στο Μακεδονία Παλάς. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παραμένει στη Ρωσία, ενώ έχει καθυστερήσει και η ολοκλήρωση του deal της αγοράς του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.


- Η πρώτη και περισσότερο διαδεδομένη θεωρία έχει να κάνει με την προσοχή στις μετακινήσεις του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη όπου εδρεύουν οι περισσότερες εν Ελλάδι επιχειρήσεις του, δέχτηκε βαρύτατο κλίμα από την πανδημία τους τελευταίους μήνες.
- Η δεύτερη θεωρία μιλάει για πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως αντιμετωπίζει (ή από το οποίο αναρρώνει) ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ και τη μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη χωρίς να την υιοθετούμε.
- Η τρίτη θεωρία αναφέρει ότι το γεωπολιτικό κλίμα σε συνδυασμό με την κυβερνητική αλλαγή του 2019, δεν σηκώνει τη Ρωσία στην Ελλάδα γεγονός που θα οδηγήσει σταδιακά στην απεμπλοκή Σαββίδη από την Ελληνική πραγματικότητα καθώς διατηρεί άψογες σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν. Αυτή η θεωρία όμως έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη αύξηση του ποσοστού του στον ΟΛΘ από 13% σε 45%.

Σε κάθε περίπτωση και ψυχολογικά μιλώντας, ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι τόσο παθιασμένος όσο ήταν. Η υλοποίηση του απωθημένου του πρωταθλήματος επέφερε έναν σχετικό κορεσμό. Ο ΠΑΟΚ δεν έχτισε πάνω σε αυτό.
Τη σεζόν του νταμπλ ακολούθησε η αποτυχία του ΠΑΟΚ να εισέλθει στους ομίλους του Champions League και να κατακτήσει έναν τίτλο πέρυσι, κάτι που σε συνδυασμό με την επέλαση του Ολυμπιακού, τη δοκιμασία της πολυιδιοκτησίας, τα προβλήματα με το Financial Fair Play και την εμφάνιση της πανδημίας έχουν παγώσει το κλίμα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.
Οι εποχές του νταμπλ, του απεριόριστου μπάτζετ, των ρεκόρ στα διαρκείας, της χολιγουντιανής φιέστας τίτλου, κτλ έχουν παρέλθει. Αυτό αποδεικνύεται και από το μπαράζ πωλήσεων και αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών.
Μετά την ακμή ακολουθεί συνήθως η παρακμή.

Σχόλια