Εκτός SL2 θέτει η ΕΕΑ τη Δόξα-Ο συσχετισμός με την πολυιδιοκτησία


Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να μην χορηγήσει στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας το πιστοποιητικό του Αθλητικού Νόμου, το οποίο απαιτείται για να συμμετέχει μία ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας.

Ο λόγος είναι ότι στη διοίκηση της ομάδας ενεπλάκη ο κ. Απόστολος Πετράκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων Αθηνών για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009 και έχει εκτίσει την ποινή του, καθώς το άρθρο 3 του Αθλητικού Νόμου απαγορεύει σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακουργηματικές πράξεις να συμμετέχουν στη διοίκηση αθλητικών ομάδων.

Ειδικά στην περίπτωση Πετράκη, υπήρχαν και φόβοι ότι μπορεί να ξεπλυθούν μέσω της Δόξας Δράμας χρήματα από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου. Θυμίζουμε ότι ένα ποσό της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει βρεθεί ακόμα και ο κ. Πετράκης ήταν από τους οργανωτές της απαγωγής, συνεπώς φημολογείται ότι ένα τμήμα από αυτό το ποσό ενδέχεται να βρίσκεται στα χέρια του, κάτι που η Αθλητική Διαπλοκή δεν υιοθετεί.

Εφημερίδα Real News 25-12-2009


Χωρίς το πιστοποιητικό της ΕΕΑ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή της Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η ομάδα προσέφυγε εναντίον της απόφασης της ΕΕΑ στα διοικητικά δικαστήρια ωστόσο μέχρι να εκδοθεί απόφαση από τα διοικητικά δικαστήρια η Δόξα δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα και οι αγώνες της θα αναβάλλονται. Απόφαση δεν αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, δεδομένου ότι τα διοικητικά δικαστήρια αρνήθηκαν να χορηγήσουν προσωρινή διαταγή που να ακυρώνει προσωρινά την απόφαση της ΕΕΑ να μην χορηγήσει πιστοποιητικό στη Δόξα Δράμας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι ο Απόστολος Πετράκης δεν συμμετέχει εμφανώς στο ΔΣ της ΠΑΕ Δόξας Δράμας, ούτε έχει στα χέρια του μετοχές της ομάδας. Δήλωνε απλώς σύμβουλος του ΔΣ σε μια προσπάθεια να αποφύγει το κώλυμα του Αθλητικού Νόμου.

Ωστόσο η ΕΕΑ λαμβάνοντας υπόψη της συνεντεύξεις, δηλώσεις, αλλά και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Πετράκη, κατέληξε ότι αυτός είναι το πραγματικό αφεντικό της ομάδας.

29/09/2020: Αθλητική ιστοσελίδα της Δράμας χαρακτηρίζει διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ Δόξα Δράμας τον Απόστολο Πετράκη σε ρεπορτάζ για συνέντευξη Τύπου στην οποία ο ίδιος ανέλυσε το πλάνο του για την ομάδα.

Αυτή είναι μία ακόμα απάντηση στα επιχειρήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα του δικηγόρου Τάκη Μπαλτάκου. Όταν εισήλθε στο νομικό επιτελείο του Δικεφάλου του Βορρά, ο κ. Μπαλτάκος είχε δηλώσει ότι από τη στιγμή που ο κύριος Σαββίδης δεν είναι πρόεδρος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθης και δεν έχει στα χέρια του μετοχές της ομάδας, τότε δεν συντρέχει περίπτωση πολυιδιοκτησίας.

10/02/2020: Ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στο SDNA τονίζει ότι αφού ο Σαββίδης ή ο Γκακάτσης δεν έχουν στο όνομά τους μετοχές της Ξάνθης και δεν συμμετέχουν προσωπικά στο ΔΣ της ομάδας, δεν υφίσταται πολυιδιοκτησία.

Ωστόσο, καθήκον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι να εξετάζει την ουσία και όχι τους τύπους. Αυτός ήταν ο λόγος που κρίθηκε ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της Ξάνθης ήταν ο Σαββίδης αφού εξετάστηκαν τα οικονομικά δεδομένα με τις offshore εταιρείες, την εμπλοκή του ανιψιού του και τα δεδομένα για το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης.

Δεν ήταν χαζός ο Σαββίδης να δηλωθεί Πρόεδρος του ΔΣ της Ξάνθης ούτε να πάρει μετοχές της ομάδας στο όνομά του, όπως αντίστοιχα δεν ήταν χαζός ο Πετράκης να δηλωθεί Πρόεδρος του ΔΣ της Δόξας Δράμας ή να πάρει μετοχές της ομάδας στο όνομά του. Σημασία όμως έχει ο πραγματικός ιδιοκτήτης, όχι ο δηλωθείς.

Σχόλια