Η Αθλητική Διαπλοκή αποδεικνύει το χθεσινό ψέμα του SDNA!

Περίεργες μέρες για τον διευθυντή της ιστοσελίδας SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα μετά από την ήττα του Ολυμπιακού από την Μαρσέιγ. Με άρθρο του, επιτέθηκε εναντίον του Ολυμπιακού, κατηγορώντας την ΠΑΕ για μία σειρά από ενέργειες που επέφεραν την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή αποτυχία, την ώρα που όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στην Ευρώπη.
Ανάμεσα σε άλλα, κατηγορεί τον Ολυμπιακό που δεν έκοψε τα όνειρα ενός 24χρονου παιδιού που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου.

Λίγες ώρες αργότερα, η back to back ταπείνωση της ΑΕΚ με 4άρα στην έδρα της από την Μπράγκα (μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας 3άρα από κάποια Ζόρια) και η ταπείνωση του ΠΑΟΚ από την Ομόνοια στην Κύπρο, τον υποχρέωσαν σε κυβίστηση.

Παρότι συνήθως η αρθρογραφία του είναι σποραδική, με άρθρα ανά εβδομάδα ή ανά μήνα, εν τούτοις, 24 ώρες μετά, επανήλθε με νέο άρθρο επιχειρώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά την ανεπανόρθωτη έκθεση που του επιφύλαξαν τα ευρωπαϊκά χαστούκια των Δικεφάλων, τονίζοντας ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά είναι πλέον αποτυχημένο και άσκησε κριτική σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και όχι μόνο σε Ολυμπιακό.

Ωστόσο, στο νέο άρθρο του, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναφέρει ότι σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Ευρώπη για να τους ασκηθεί και η ανάλογη κριτική, γιατί ο Ολυμπιακός είχε συνολικά έσοδα 450 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία 25ετία ενώ ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν είχαν ούτε το 10%, δηλαδή ούτε 45 εκατομμύρια ευρώ έσοδα.

Καταρχάς, αναφέρεται στα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού και όχι μόνο στα ευρωπαϊκά έσοδα, αφού τα μισά ήταν έσοδα από την ΟΥΕΦΑ.
Ας διαπιστώσουμε λοιπόν αν είναι αλήθεια ότι τα έσοδα του ΠΑΟΚ δεν έφτασαν ούτε το 10% δηλ. τα 45 εκατομμύρια...

- Πριν από λίγους μήνες, η ίδια ιστοσελίδα, το SDNA, μας ενημέρωνε ότι μόνο από τις ΑΜΚ του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, μπήκαν στα ταμεία της ομάδας 150 εκατομμύρια ευρώ!


- Πριν από λίγους μήνες, η ίδια ιστοσελίδα, το SDNA, μας ενημέρωνε ότι η πλατφόρμα του PAOKtv απέφερε πολλά εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ:

- Αν σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου ο Ολυμπιακός μέσα σε 25 χρόνια (δηλαδή 1/4 του αιώνα) κέρδισε 450 εκατομμύρια, η ίδια ιστοσελίδα, το SDNA, μας ενημέρωνε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα σε μόλις 20 μερες (δηλαδή μέσα σε 480 ώρες), εξασφάλισε 25 εκατομμύρια ευρώ από Ευρώπη, τηλεοπτικά και πωλήσεις παικτών. 


- Πριν από δύο χρόνια, η ίδια ιστοσελίδα, το SDNA, μας ενημέρωνε για τη μεταγραφή των ρεκόρ του Πρίγιοβιτς που απέφερε στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ 10 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας λόγο για τον ορισμό του επιτυχημένου deal!


- Όπως βλέπουμε από τις επίσημες εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ, μόνο από τη σεζόν 2018-19 ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε από την ΟΥΕΦΑ 14,5 εκατομμύρια ευρώ (9,2 εκ. από το Europa League και 5 εκατ. από τα play off του Champions League)! Κλικ για μεγέθυνση :




- Ο διευθυντής του SDNA ισχυρίστηκε λοιπόν χθες ότι οι αποτυχίες του ΠΑΟΚ δεν δικαιολογούνται γιατί δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ζύγι με τον Ολυμπιακό οικονομικά. Η ίδια ιστοσελίδα που δικαιολογεί τις αποτυχίες του ΠΑΟΚ γιατί δεν έχει τόσα λεφτά, παρουσίαζε το εντυπωσιακό κόστος της φιέστας του πρωταθλήματος που έφτασε το μισό εκατομμύριο ευρώ:

Μία ομάδα που χαλάει μισό εκατομμύριο για μία γιορτή μίας βραδιάς, δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ζύγι μες τον Ολυμπιακό γιατί υποτίθεται ότι δεν έχει ούτε το 10% των εσόδων του!!!

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα έσοδα του ΠΑΟΚ από τη Nova από το 2013 έως το 2019 που εκτιμώνται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Με βάση την πρόχειρη έρευνά μας, αν αθροίσουμε τα 150 εκατομμύρια των ΑΜΚ, τα φετινά έσοδα Ευρώπης, τηλεοπτικών, πωλήσεων (που ήδη έφτασαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ), τα ευρωπαϊκά έσοδα των προηγούμενων ετών (που μόνο για το 2018-19 έφτασαν τα 15 εκατομμύρια), τις πωλήσεις παικτών των προηγούμενων ετών (που μόνο η πώληση Πρίγιοβιτς έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ), τα έσοδα της Nova των προηγούμενων ετών και τα έσοδα των εισιτηρίων τόσων ετών με τα ρεκόρ στα διαρκείας καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα:

Το επιχείρημα Παπαθεοδώρου ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε το 10% των εσόδων 25ετιας του Ολυμπιακού και γι' αυτό οι ευρωπαϊκές αποτυχίες του μπορούν να δικαιολογηθούν πιο εύκολα, είναι ψευδές! Μόνο στην τελευταία 5ετια έχουν μπει στα ταμεία του ΠΑΟΚ πάνω από τα μισά από τα έσοδα της 25ετίας του Ολυμπιακού, όπως εκείνος τα υπολόγισε.

ΥΓ1: Ας μην ισχυριστεί κανείς ότι τα 450 εκατομμύρια του Ολυμπιακού στα οποία αναφέρθηκε ο Παπαθεοδώρου αφορούν μόνο έσοδα της ΟΥΕΦΑ. Αυτά έχουν υπολογιστεί βάσει στοιχείων από την ίδια την ιστοσελίδα του στα 256 εκατομμύρια

ΥΓ2: Τα λεφτά έχουν το ίδιο χρώμα και την ίδια αξία είτε είναι έσοδα της ΟΥΕΦΑ είτε προέρχονται από ΑΜΚ του Σαββίδη. Συνεπώς η αποτυχία αξιοποίησής τους είναι η ίδια.

Σχόλια