Θωμαΐδης: Τζίφος για Τζήλο, σιωπή για τους εμπρησμούς και την Dimera


Σοκαρισμένη είναι μερίδα των ΜΜΕ επειδή στην υπόθεση Τζήλου, το Συμβούλιο εφετών Λάρισας παρέπεμψε σε δίκη 2 κατηγορουμένους και όχι περισσότερους. Ο κ. Θωμαΐδης αποκάλυψε το παραπεμπτικό βούλευμα κάνοντας λόγο για τζίφος:


Μιλώντας για μαφιόζικες ενέργειες σχετιζόμενες με το ποδόσφαιρο, οφείλουν να μας ενημερώσουν τι απέγινε η δικογραφία για τους εμπρησμούς στα αυτοκίνητα του μάνατζερ ποδοσφαιριστών Γιάννη Ευαγγελόπουλου και του ξαδέλφου του προπονητή Λουτσέσκου στις 30/08/2015. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Θωμαΐδη, η διαμονή των φερόμενων ως εμπρηστών σε ξενοδοχείο της Αθήνας, είχε πληρωθεί με τιμολόγια της offshore εταιρείας Dimera ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη.

Ο μάνατζερ Ευαγγελόπουλος εκπροσωπούσε τον ποδοσφαιριστή Φ. Τζανδάρη που είχε επιλέξει Ολυμπιακό αντί για ΠΑΟΚ και τον ποδοσφαιριστή Κάτσε που είχε αρνηθεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Λουτσέσκου ήταν τότε προπονητής της Ξάνθης και 7 μέρες πριν τους εμπρησμούς είχε κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το τιμολόγιο όπως το έχει δώσει στη δημοσιότητα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει ο Κυριάκος Θωμαΐδης όταν εργαζόταν στον ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας Αλαφούζου και η αποκάλυψη είχε γίνει λίγα 24ωρα μετά από μία διαιτητική σφαγή του ΠΑΟΚ σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

27/04/2017: Ημιτελικός κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και καταγγελίες Αλαφούζου για σφαγή από τον διαιτητή Κύζα:

30/04/2017: 3 μέρες μετά, ο κ. Θωμαΐδης που παρουσίαζε την Δίκη στον ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας Αλαφούζου, θυμάται να αποκαλύψει την έρευνα που γίνεται για εμπρησμούς στα αυτοκίνητα του μάνατζερ ποδοσφαιριστών Γιάννη Ευαγγελόπουλου και του ξαδέλφου του τότε προπονητή της Ξάνθης Λουτσέσκου. Οι αποκαλύψεις παραθέτουν ηχογραφημένες συνομιλίες της ΕΥΠ και έρευνα των ανακριτικών αρχών στο λογιστήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

20/03/2018: Ένα χρόνο μετά και ενώ οι σχέσεις ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού παραμένουν κακές, ο κ. Θωμαΐδης που εξακολουθεί να εργάζεται στο κανάλι του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποκαλύπτει ότι η offshore εταιρεία Dimera του κ. Σαββίδη, είχε πληρώσει το τιμολόγιο διαμονής του κατηγορουμένου για τους εμπρησμούς στο ξενοδοχείο "Athens Habitat" την παραμονή των εμπρησμών που έγιναν στον Διόνυσο Αττικής.

2020: Τα χρόνια πέρασαν, ο κ. Θωμαΐδης εργάζεται πλέον στο Open του κ. Σαββίδη, ένα κανάλι που χρηματοδοτείται από την ίδια εταιρεία που είχε πληρώσει τα τιμολόγια των φερόμενων ως εμπρηστών και ως διά μαγείας ο κ. Θωμαΐδης δεν έχει αναφερθεί στο θέμα ούτε έχει αναφέρει το παραμικρό για κωλυσιεργία των αρχών.

1: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΩΜΑΙΔΗ ΓΙΑ DIMERA:



2: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΩΜΑΙΔΗ-OPEN:



3: ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ OPEN:


Συνοπτικά, όσο ο κ. Θωμαΐδης εργαζόταν στο κανάλι Αλαφούζου έκανε αποκαλύψεις για την πληρωμή των τιμολογίων των φερόμενων ως εμπρηστών από την Dimera. Από τότε όμως που ο κ. Θωμαΐδης εργάζεται στο κανάλι που ανήκει στην ίδια την Dimera σταμάτησε να ασχολείται με την υπόθεση αυτή.

Άρα μιλάει για τζίφος στην υπόθεση Τζήλου, η οποία τουλάχιστον έχει 2 κατηγορούμενους. Στην υπόθεση των εμπρησμών δεν κάνει πλέον καμία αναφορά.

Φαίνεται ότι είναι σοκαριστικό να ξυλοκοπούνται διαιτητές, αλλά δεν είναι σοκαριστικό να καίγονται τα αυτοκίνητα μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Είναι αποτρόπαιο αν μία ΠΑΕ επιδιώκει την τρομοκράτηση των διαιτητών, αλλά όχι των ατζέντηδων. Μόνο ο έλεγχος της διαιτησίας βοηθάει τις ΠΑΕ να πετύχουν τους σκοπούς τους; Όχι ο έλεγχος του μεταγραφικού παζαριού;

Σχόλια