Ο δικαστικός και μιντιακός απολογισμός της εβδομάδας που πέρασε

 

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Υπόθεση Άρης-ΠΑΟΚ: Η Δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες απόπειρας δωροδοκίας, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Κατέθεσαν ήδη Σιαμπάνης, Καραπαπάς, Μ. Γκαγκάτσης, Κυριάκος, ενώ έχει κληθεί και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης: Την Τετάρτη 16/12 κατατέθηκαν τα υπομνήματα των διαδίκων μία εβδομάδα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και πλέον αναμένεται η έκδοση της απόφασης από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για το αν θα επικυρώσει το πόρισμα της ΕΕΑ ή όχι και ποια ποινή θα επιβάλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε περίπτωση επικύρωσης.

Δίκη των 28: Ο Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Χαράλαμπος Λακαφώσης στην 4ωρη αγόρευση του πρότεινε την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες για τους στημένους αγώνες, ενώ πρότεινε την καταδίκη μόλις 5 από τους 28 κατηγορουμένους. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 28 κατηγορουμένων και στη συνέχεια η έκδοση της απόφασης.

ΜΙΝΤΙΑΚΑ

Τηλεοπτικά ΟΥΕΦΑ: Η Cosmote TV ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του Europa League και του Conference League της τριετίας 2021-2024 στη μάχη που έδωσε με τη Nova. Επίσης επιστρέφει και η ελεύθερη τηλεόραση στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, καθώς το κανάλι που έφερε πρώτο το Τσάμπιονς Λιγκ στις οθόνες μας τις προηγούμενες δεκαετίες, το Mega, θα μεταδίδει έναν αγώνα επιλογής του από το Champions League κάθε Τετάρτη, συνοδευόμενο από pre game show και post game show (Σούπερ Μπάλα) καθώς και τους τελικούς Champions League, Europa League, Conference League και Σούπερ Καπ Ευρώπης της προσεχούς τριετίας. Οι αγώνες που θα μεταδίδονται από το Mega, θα μεταδίδονται και από την Cosmote TV.

Τηλεοπτικά Bundesliga: Μετά τη La Liga, η Nova κέρδισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και του Γερμανικού πρωταθλήματος από τη νέα σεζόν (2021-22).

Σχόλια