Ξεκίνησε η εισαγγελική αγόρευση Λακαφώση-Οι πρώτες ενδείξεις για την πρότασή του

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Λακαφώση στην οποία διατυπώνει την πρότασή του για την ενοχή ή την αθωώτητα των κατηγορουμένων στην περίφημη Δίκη των 28 του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τα πρώτα στοιχεία είναι ότι η πρόταση θα είναι απαλλακτική.

Ο Εισαγγελέας Λακαφώσης ήδη αποδόμησε με την έναρξη της αγόρευσής του δύο στοιχεία του βουλεύματος, δηλαδή την αναφορά στους δανεικούς ποδοσφαιριστές και στην επιλογή Σαρρή για την προεδρία της ΕΠΟ, αναφέροντας πρώτον ότι ο δανεισμός παικτών από μόνος του δεν συνιστά παράνομη πρακτική και δεν αποτελεί μόνο προνόμιο του Ολυμπιακού και δεύτερον ότι η επιλογή Σαρρή δεν αποτέλεσε προϊόν πραξικοπήματος αλλά εκλογών και ότι δεν έγινε εν κρυπτώ και κατέληξε ότι ο δανεισμός παικτών και η επιλογή Σαρρή από μόνα τους δεν αρκούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα ότι χειραγωγήθηκαν αγώνες.

Για τους περιβόητους πίνακες διαιτησίας αναφέρει ότι για να προκύψει ζήτημα παράνομης τοποθέτησης διαιτητών, πρέπει να προκύψουν κριτήρια που παραβιάστηκαν, όπως η βαθμολογία των παρατηρητών. Η τοποθέτηση των διαιτητών καθεαυτή δεν αποδεικνύει ότι οι πίνακες καταρτίστηκαν παράνομα, ενώ δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι φρόντισαν να οριστούν οι διαιτητές από κάποια εξωθεσμική δράση και ότι τους χειραγωγούσαν.

Πλέον ο κ. Λακαφώσης αναμένεται να αναφερθεί σε έναν προς έναν τους αγώνες για τους οποίους υπάρχει κατηγορία χειραγώγησης.

Σχόλια