Lockdown με αθλητικά γεγονότα αυτή τη φορά!



Στις 18:00 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα παραθέσουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσουν την εξειδίκευση των μέτρων περιορισμού στη διάρκεια του νέου καθολικού lockdown του Νοεμβρίου.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη φωνή της λογικής που ισχύει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με lockdown έτσι δεν θα διακοπεί ο αθλητισμός.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Νοεμβρίου λοιπόν, θα πραγματοποιούνται κατά πάσα πιθανότητα, τα ακόλουθα αθλητικά γεγονότα με τον όρο τήρησης αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, τεστ covid-19 σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και φυσικά κεκλεισμένων των θυρών:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:

  • Πρωτάθλημα Super League 1
  • Πρωτάθλημα Super League 2 (ξεκινάει 15/11)
  • Αγώνες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.
  • Αγώνες Εθνικής Ελλάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ:

  • Πρωτάθλημα Basket League (Α1)
  • Αγώνες Ελληνικών ομάδων σε Ευρωλίγκα και Basketball champions league.

Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η πλήρης καταστροφή του επαγγελματικού αθλητισμού και σίγουρα προσφέρεται επιλογή παρακολούθησης αθλητικών γεγονότων στους πολίτες που μένουν σπίτι τους για έναν ολόκληρο μήνα.

Απομένουν διευκρινίσεις αναφορικά με τις προπονήσεις των επαγγελματικών ομάδων.

* Από τη στιγμή που το lockdown είναι οριζόντιο και γενικό σε όλη τη χώρα και όχι τοπικό στη Θεσσαλονίκη, δεν συντρέχει λόγος οι εντός έδρας αγώνες ΠΑΟΚ και Άρη να διεξάγονται σε άλλη ζώνη εκτός Θεσσαλονίκης. Όλη η χώρα είναι μία ενιαία ζώνη πλέον. Συνεπώς, ο αγώνας Άρη-ΑΕΚ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο Κλεάνθης Βικελίδης (19:30).

Σχόλια