Ο χάρτης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (Σύγκριση Cosmote TV - Nova)

Ο συνδυασμός του χειμώνα και του lockdown καθιστούν ελκυστικότερη την συνδρομητική τηλεόραση δεδομένου ότι στο 2ο κύμα της πανδημίας, ο αθλητισμός συνεχίζεται κανονικά διεθνώς έστω και σε άδεια γήπεδα με πολλές απουσίες φορέων του ιού και με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Ακολουθεί μία χαρτογράφηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της τρέχουσας σεζόν.


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελληνικές διοργανώσεις:

NOVA: Μετά από δύο χρόνια, η Nova επέστρεψε ουσιαστικά στην κεντρική διαχείριση για το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα και των 14 ομάδων του πρωταθλήματος μετά τις τελευταίες της συμφωνίες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Έτσι θα μεταδώσει αποκλειστικά όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια και play off).

COSMOTE TV: Για μία ακόμη χρονιά η Cosmote TV θα μεταδώσει αποκλειστικά τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι και τον τελικό καθώς ανανέωσε τη συμφωνία της με την ΕΠΟ πριν από λίγες μέρες.

Διεθνείς διοργανώσεις:

COSMOTE TV: Το δυνατό χαρτί της Cosmote TV θα είναι και φέτος οι δύο διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa League (κληρώσεις, play off, όμιλοι, νοκ άουτ, τελικός) με τη συμμετοχή 3 ελληνικών ομάδων. Επίσης από την Cosmote TV μεταδίδονται και φέτος το Αγγλικό πρωτάθλημα (Premier League), το Ισπανικό πρωτάθλημα (La Liga), το Γερμανικό πρωτάθλημα (Bundesliga), το πρωτάθλημα Πορτογαλίας και η 2η κατηγορία της Γερμανίας (Bundesliga ΙΙ), καθώς και (update)το Ρωσικό πρωτάθλημα. Η Cosmote TV έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και για το UEFA Nations League αλλά και για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ελλάδος, οι αγώνες της οποίας όμως θα μεταδίδονται παράλληλα και από ελεύθερο κανάλι (Open).

NOVA: Η Nova μεταδίδει τους αγώνες του Ιταλικού πρωταθλήματος (Serie A), του Γαλλικού πρωταθλήματος (Ligue 1), του Ολλανδικού πρωταθλήματος, του Βελγικού πρωταθλήματος, του MLS στις ΗΠΑ, της 2ης κατηγορίας της Αγγλίας (Championship) , της 2ης κατηγορίας της Γαλλίας (Ligue 2), αλλά και του κυπέλλου Γερμανίας.

ΑΝΤ1: Ο ΑΝΤ1 έχει εξασφαλίσει τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα του EURO που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021 μετά την αναβολή του λόγω κορωνοϊού. Είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Υπάρχει ενδεχόμενο να πουλήσει κάποιους αγώνες σε άλλο κανάλι, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

OPEN: Το OPEN θα μεταδίδει τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στο UEFA Nations League και στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, οι οποίοι θα παράλληλα μεταδίδονται και από την Cosmote TV.

ΜΠΑΣΚΕΤ:

NOVA: Η NOVA έχει και φέτος τα δικαιώματα της Ευρωλίγκα με τη συμμετοχή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Θα μεταδώσει όλους τους αγώνες της διοργάνωσης (κανονική περίοδος, play off, final 4),  ενώ έχει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Eurocup.

COSMOTE TV: Δυνατό χαρτί της Cosmote TV για μία ακόμη χρονιά το NBA που θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

ΕΡΤ: Η ΕΡΤ μεταδίδει φέτος αποκλειστικά τους αγώνες όλων των ομάδων του πρωταθλήματος της Α1 (Basket League), αλλά και τους αγώνες του FIBA Champions League.


ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ:

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμα η Super League 2 (Β εθνική), με την ΕΡΤ να είναι το φαβορί για τα δικαιώματα των αγώνων, ωστόσο εν μέσω πανδημίας παραμένει αμφίβολο αν θα ξεκινήσει η νέα σεζόν που έχει αναβληθεί απανωτές φορές. Σε εκκρεμότητα προς το παρόν και τα δικαιώματα για τους αγώνες του Κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup) που αποκτούν ενδιαφέρον κάθε χρόνο όταν μπαίνουν στην κούρσα οι ομάδες της Premier Legue (μετά τις γιορτές). Οι αγώνες πέρυσι είχαν μεταδοθεί από το Mega.


Σχόλια