Γιατί ο Μαρινάκης πρέπει να είναι αμείλικτος με Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο

 


Όπως έγινε γνωστό, τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και ο Μπρούνο συμμετείχαν σε παράνομο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου της Λεωφόρου Συγγρού. Όλα αυτά, ενώ σε όλη την ελληνική επικράτεια έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας με συγκεκριμένες εξαιρέσεις και γενικό, καθολικό lockdown για την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19.

Το πάρτι κατήγγειλε πολίτης στην Άμεση Δράση η οποία παρενέβη. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν άτομα υψηλής εισοδηματικής τάξης, όπως για παράδειγμα οι τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο γιος γνωστού πρώην εκδότη. Συνεπώς το πρόστιμο των 300 ευρώ για την παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και το πρόστιμο των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας (σύνολο 600 ευρώ στον καθένα), δεν θα τους προβληματίσει ιδιαίτερα. Ενδεικτικά, το μηνιάτικο του Σεμέδο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ (συμβόλαιο 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Ουσιαστικό πρόβλημα με το νόμο, θα έχει μόνο η 24χρονη διοργανώτρια του πάρτι, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και συνελήφθη για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να της ασκηθεί ποινική δίωξη και να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Την υπεράσπιση της 24χρονης ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Ωστόσο, οι 3 παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα ξεμπερδέψουν με ένα εύκολο 600άρι ο καθένας, καθώς θα αντιμετωπίσουν πειθαρχική διαδικασία από την ΠΑΕ. Ήδη λοιπόν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι τους κάλεσε σε απολογία και προανήγγειλε ότι θα τους επιβληθεί το ανώτερο προβλεπόμενο πειθαρχικό πρόστιμο, το οποίο θα αποδοθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΠΑΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ

Δεν είναι μόνο ότι οι επικοινωνιακοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού βρήκαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν και να στοχοποιήσουν την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Το θέμα είναι σοβαρότερο.

Όπως είναι γνωστό από τους φετινούς κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, αν μία ομάδα αντιμετωπίζει κρούσματα κορωνοϊού, οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Europa League δεν αναβάλλονται! Η ΟΥΕΦΑ δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μη δηλωμένους στην ευρωπαϊκή τους λίστα ποδοσφαιριστές, ακόμα και παίκτες από την ακαδημία, διαφορετικά ο αγώνας χάνεται στα χαρτιά.

Στόχος της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, είναι οι αγώνες να γίνονται και το καλεντάρι να προχωράει απρόσκοπτα για να μην εμφανιστούν φαινόμενα μαζικών αναβολών αγώνων όπως στην Ευρωλίγκα ή όπως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στη Super League. Οι αναβολές οδηγούν σε αναξιοπιστία, κουράζουν το φίλαθλο κοινό και οδηγούν ενδεχομένως σε απώλειες εσόδων στα τηλεοπτικά και η ΟΥΕΦΑ δεν το θέλει αυτό.

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε τα εντυπωσιακά πριμ νικών και πρόκρισης: 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε νίκη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και 3 εκατομμύρια ευρώ για πρόκριση στους "16"!

Το μήνυμα ήταν σαφές: Μείνετε σπίτι σας και μην μολυνθείτε, για να παίξετε, για να διεκδικήσετε νίκες και πρόκριση και εκτός από τα χρυσά συμβόλαιά σας, θα πάρετε και ένα γερό μερίδιο από την χρυσή πίτα της ΟΥΕΦΑ! Στόχος του Β. Μαρινάκη να αποφευχθούν φαινόμενα, όπως του Άγιαξ που έδωσε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με 11 απουσίες. Η απώλεια του Καμαρά ενδεχομένως να στοίχισε ακριβά στην Πορτογαλία.

Το τελευταίο που θέλουν να ακούσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού όταν φτάσουν οι παραμονές του κρίσιμου αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι είναι: "Σοκ στον Ολυμπιακό με Χ κρούσματα 2 μέρες πριν τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι"

Ήδη ο κίνδυνος είναι μεγάλος γιατί πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού ενσωματώνονται στις εθνικές τους ομάδες για τις επόμενες 2 εβδομάδες. Ωστόσο, η ανευθυνότητα κάποιων αυξάνει κι άλλο τον κίνδυνο.

Σχόλια