Το νέο αφήγημα της εξυγίανσης

Τις τελευταίες μέρες απολαύσαμε το νέο αφήγημα της προπαγάνδας της εξυγίανσης:

Ισχυρίζονται ότι αφού ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη αγόρασε τις μετοχές από τον Πανόπουλο, αυτό σημαίνει ο Πανόπουλος ήταν ιδιοκτήτης και άρα ότι δεν ήταν ο Σαββίδης κρυφός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Επίσης ισχυρίζονται ότι αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών, αναγνώρισε ότι ο Σαββίδης δεν είχε σχέση με την Ξάνθη.


Έστω ότι ο Α θέλει να αγοράσει μία καφετέρια αλλά είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν επιτρέπεται. Βάζει την καφετέρια στο όνομα του ηλικιωμένου γνωστού του, Β.
Αν αποφασίσει ο Α να πουλήσει την καφετέρια, τότε τις υπογραφές θα τις βάλει ο Β. Αυτό σημαίνει ότι η καφετέρια ανήκε στον ηλικιωμένο;

Αν η ΕΕΑ δεν ενέκρινε τη μεταβίβαση, θα ξεσπούσαν και θα αναρωτιόταν: "Ωραία πώς θα θεραπευθεί η πολυϊδιοκτήσία αφού δεν επιτρέπει η ΕΕΑ να πουληθεί η ΠΑΕ;"

Άλλωστε η ΕΕΑ δεν ανέφερε ότι οι μετοχές της Ξάνθης ήταν στο όνομα του Σαββίδη. Δεν είναι τόσο χαζός ο Ιβάν. Η ΕΕΑ ανέφερε ότι ο Σαββίδης είχε τον ουσιαστικό έλεγχο και την κυριαρχική επιρροή.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν φίλαθλοι που πιστεύουν το νέο αφήγημα, απευθύνουμε έκκληση στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να αναθεωρήσει την απόφαση της για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων για να μην δούμε αντίστοιχα φαινόμενα και στο μέλλον.

Σχόλια