Πρόβλεψη του blog για την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας


Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, το blog θα ρισκάρει να προβλέψει την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας:

Η εκτίμησή μας είναι ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα απαλλαχθούν και μάλιστα ομόφωνα για τους ακόλουθους λόγους:

1) Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν στην πλειοψηφία τους ευνοϊκές για Μαρινάκη-Ολυμπιακό και όσες ήταν εναντίον τους περιλάμβαναν γενικές εκτιμήσεις και όχι συγκεκριμένα στοιχεία.

2) Δεν προσκομίστηκαν άλλα στοιχεία, όπως χρηματικές ροές, ύποπτα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κτλ.

3) Η ερευνήτρια στην αγόρευσή της ήταν αμήχανη, παραδέχτηκε ότι άλλαξαν κάποιες καταθέσεις, επέμεινε μεν στο πόρισμά της, τονίζοντας ωστόσο ότι η τελική κρίση ανήκει στα μέλη του δικαστικού τμήματος. Δεν δευτερολόγησε, έχοντας διακοσμητικό ρόλο, σε μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ακροαματικές διαδικασίες στην ιστορία των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

4) Τα πειθαρχικά όργανα της UEFA και στη συνέχεια το CAS έχουν απαλλάξει τον Ολυμπιακό για την ίδια υπόθεση και μάλιστα όταν ακόμα ο ποινικός φάκελος εναντίον του κ. Μαρινάκη ήταν βαρύτερος και περιλάμβανε 5 κακουργήματα έναντι ενός για το οποίο κατηγορείται σήμερα.

5) Το ποινικό δικαστήριο είναι σε εξέλιξη. Συνεπώς, αν αποφασιστεί ο υποβιβασμός Ολυμπιακου και Ατρομήτου και ακολουθήσει ενδεχομένως αθώωση στο ποινικό δικαστήριο, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. 2 ομάδες θα έχουν καταδικαστεί πειθαρχικά ενώ θα έχουν αθωωθεί ποινικά! Οι αγωγές θα μπορούν κυριολεκτικά να γονατίσουν την ΕΠΟ οικονομικά και οπωσδήποτε η κοινωνική συνοχή θα απειληθεί, δεδομένου ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ο υποβιβασμός δεν μπορεί να αναιρεθεί! Το πιο λογικό θα ήταν σε περίπτωση καταδικής του κ. Μαρινάκη από την ποινική δικαιοσύνη να ξεκινήσει έρευνα από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.

6) Στην περυσινή εκδίκαση του ΟΦΗ-Αιγινιακός, η επιτροπή δεοντολογίας είχε κάνει δεκτή την εισήγηση της κ. Σπανού και είχε αποφασίσει τον υποβιβασμό των δύο ομάδων. Στη συνέχεια όμως η επιτροπή εφέσεων έκανε δεκτή την έφεση των ομάδων και τις απάλλαξε δημιουργώντας νομολογία.

Σχόλια