Η ομολογία μίας αναπάντητης επιστολής



Ο Κυριάκος  Θωμαΐδης έδωσε χθες στη δημοσιότητα μέσα από το blog του (dikisports) μία επιστολή του αντιπροέδρου ΙΔΕΑΔ (ένα σωματείο που ασχολείται με το αθλητικό δίκαιο, μην φανταστείτε τίποτα σημαντικό) και δικηγόρου Γ. Παναγόπουλου, ο οποίος την απέστειλε ως φίλαθλος του ΠΑΟΚ προς τον Ιβάν Σαββίδη τον Απρίλιο.
Ο Κυριάκος Θωμαΐδης την ανήρτησε στο blog του σε 26 μίνι άρθρα (μήπως λάβει κανένα view παραπάνω) με τίτλο "Η δικαίωση μίας αναπάντητης επιστολής".

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Παναγόπουλος παραθέτει συμβουλές στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ μήπως και σταματήσει ο ΠΑΟΚ να τρώει τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη και οργανωθεί ως σοβαρή ΠΑΕ (όταν εστάλη η επιστολή δεν είχε καν ανακύψει το θέμα με τα ληγμένα δελτία υγείας να φανταστείτε).

Βεβαίως οι συμβουλές αποτελούν ένα μείγμα αοριστολογιών και γενικολογιών, όπως π.χ. να μην είναι περιχαρακωμένος ο Ιβάν από αυλικούς, να ενισχύσει το νομικό τμήμα της ΠΑΕ, να αποκτήσει οργανωμένα γραφεία στην Αθήνα για να είναι πιο κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να έχει πιο επιθετική στρατηγική σε υποθέσεις όπως η πολϋιδιοκτησία (δεν έφτανε φαίνεται η απειλή του ΠΑΟΚ ότι θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο).

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το 18ο link στο blog Θωμαΐδη με απόσπασμα από την προς Σαββίδην επιστολής (σελ. 32 της επιστολής) που αναφέρεται στην πολϋιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθη λέγοντας τα εξής:


"Η υπόθεση μέχρι στιγμής χάθηκε, όχι εξαιτίας ανικανότητας ή παραλειψεων αλλά καθαρά από πλήρη έλλειψη νομικής στρατηγικής κι επικοινωνίας.
Επίσης θεωρώ οτι το νομικό τημ του ΠΑΟΚ παρουσιασθηκε στην ΕΕΑ σαν πρόβατο επί σφαγή, όχι τόσο γιατί το... εκτελεστικό αποσπασμα ήταν ήδη στημένο από ψηλά αλλά κυρίως γιατί προδοθηκε από τους πεμπτοφαλαγγιτες του παρασκηνιου που έδρασαν εκ των έσω της Τούμπας, της Μικράς Ασίας 2 και των εταιριών της Κύπρου, παραβιαζοντας νομικές και οικονομικές κερκοπορτες! "


Ο κ. Παναγόπουλος λοιπόν αναγνωρίζει ευθέως ότι η υπόθεση για τον ΠΑΟΚ χάθηκε όχι γιατί είχε στηθεί η ιστορία αλλά γιατί διέρρευσαν κρίσιμα στοιχεία για τις offshore του Σαββίδη και την εμπλοκή τους με Ξάνθη, τα οποία στοιχειοθέτησαν την υπόθεση. Αλλιώς αν τα στοιχεία αυτά δεν αποδείκνυαν εμπλοκή του ΠΑΟΚ για ποιο λόγο να μιλήσει κανείς για πεμπτοφαλαγγίτες και κερκόπορτες;



ΥΓ: Ο εν λόγω φίλαθλος του ΠΑΟΚ που συμβουλεύει με επιστολές τον Σαββίδη και μάλιστα του ζητάει να είναι πιο προσεκτικός για να μην διαρρέουν οι αποδείξεις ενοχής της ΠΑΕ από πεμπτοφαλαγγίτες, πόσο αξιόπιστος είναι όταν κάνει καταγγελία ότι... άκουσε ότι ένα μέλος της ΕΕΑ ζήτησε να δωροδοκηθεί;

Σχόλια