Το συγκλονιστικό χρονικό του ευρωπαϊκού Βατερλώ του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βίωσε φέτος το μεγαλύτερο βατερλό όλης της ιστορίας του.

Ο λόγος φυσικά για το φιάσκο της υπόθεσης «ευρωπαϊκός τίτλος» στο βόλεϊ ανδρών που μετατράπηκε σε κυριολεκτική ψύχωση καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και τελικά όχι απλώς απέτυχε με τραγικό τρόπο, αλλά είδε τον αιώνιο μισητό αντίπαλό του να κατακτά ψύχραιμα την ευρωπαϊκή κορυφή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Βρισκόμαστε στο τέλος της περασμένης σεζόν και η διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπό την προεδρία Μαλακατέ, θέτει ως στόχο την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου στο βόλεϊ ανδρών.

Ανοίγουμε μία παρένθεση για να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην ιστορία του ευρωπαϊκό τίτλο, όχι μόνο στο βόλεϊ, αλλά σε κανένα ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που το έχει πετύχει πλέον 14 φορές!

Συνεπώς, ο κ. Μαλακατές γνώριζε ότι αν πετύχει κάτι τέτοιο θα γραφτεί στην ιστορία του Παναθηναϊκού με χρυσά γράμματα. Δεν είναι και λίγο να νιώσει για πρώτη φορά ο οργανισμός του τριφυλλιού αυτό που έχει βιώσει 14 φορές ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός...

Το λόγο πήρε το SDNA που άρχισε να επαναλαμβάνει διαρκώς τα περί ευρωπαϊκού τίτλου, θέτοντας το στόχο στην ατζέντα.

Δεν αναφερόμαστε τυχαία στο site αυτό. Οι σχέσεις του με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι στενές κάτι που αποδεικνύεται από το ότι είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων του ερασιτέχνη πέρυσι, αλλά και επειδή στηρίζει ξεκάθαρα τη διπλή ανάπλαση που είναι ο μεγάλος στόχος της διοίκησης Μαλακατέ.

Θυμίζουμε ότι στη Γ.Σ. του Παναθηναϊκού για τη διπλή ανάπλαση, μέλη του σωματείου καυτηρίασαν τις σχέσεις του ερασιτέχνη με το site αυτό.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΕΡΝΑΝΤΕΖ

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία σημαντική μεταγραφική ενίσχυση αποκτώντας τον Κουβανό Φερνάντο Ερνάντεζ. Η αποκλειστικότητα της πληροφορίας φυσικά στο SDNA και στην ατζέντα μπαίνει ξανά ο όρος "Ευρωπαϊκό".

Ο ΑΥΤΟ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Η επόμενη ενέργεια της διοίκησης του Παναθηναϊκού ήταν να προχωρήσει σε αυτο-υποβιβασμό του τμήματος βόλεϊ από το Champions League (όπου έπρεπε να συμμετάσχει ως πρωταθλητής) στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση που είναι το Challenge cup!

Αυτό έγινε ξεκάθαρα κατά την κρίση μας, επειδή στο Τσάμπιονς λιγκ το επίπεδο δυσκολίας είναι πολύ μεγάλο και δεν υπήρχαν ρεαλιστικές πιθανότητες διάκρισης.

Ανοίγουμε ξανά μια παρένθεση για να θυμίσουμε ότι όταν ο Ολυμπιακός είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν για γηπεδικούς λόγους, η ίδια ιστοσελίδα τον κατηγορούσε, κάνοντας λόγο για ανήθικες και παλιομοδίτικες πρακτικές!


Δείτε πως επιτέθηκαν στον Ολυμπιακό για την επιλογή του να μην αγωνιστεί το 2019 στο Champions League για γηπεδικούς λόγους:

Και αντίστοιχα δείτε τα... χαδάκια στον Παναθηναϊκό όταν επικαλέστηκε το ίδιο ακριβώς επιχείρημα για να μην αγωνιστεί φέτος στο Champions League:

Όπως βλέπετε, οι ύβρεις μαζεύονταν και η Νέμεσις της Τσικνοπέμπτης είχε αρχίσει να ετοιμάζεται...

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, Ο ΜΑΛΑΚΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ SDNA

Μέσα σε όλα εμφανίστηκε και ο Γιάννης Αλαφούζος στηρίζοντας οικονομικά τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό με το SDNA να αναδεικνύει το θέμα τη διοίκηση Μαλακατέ να τον ευχαριστεί. Κοινή συνισταμένη; Και ο Αλαφούζος είναι υπέρ της διπλής ανάπλασης.

Η σεζόν ξεκινάει και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Σπάρτακ Μινάβα για τη φάση των «64» της διοργάνωσης. Ο εντός έδρας αγώνας γίνεται στο ΟΑΚΑ. Έτσι καταρρέει το παραμύθι της αδυναμίας να βρεθεί γήπεδο προδιαγραφών Τσάμπιονς λιγκ και αποδεικνύεται περίτρανα ποιος ήταν ο λόγος του αυτο-υποβιβασμού.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός θα αποκλείσει στους «32» την Τσεχική Οντολένα Βόντα, στους «16» την Νορβηγική Μπέργκεν και στα προημιτελικά την Ολλανδική Οράνιον Ντοντιτσέιμ.

Έτσι θα φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου βρήκε απέναντί του τον Ολυμπιακό που απέκλεισε στους «32» την Σλοβακική Κομάρνο, στους «16» την Βουλγαρική Μπουργκάς και στα προημιτελικά την Ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου.

Η Αθλητική διαπλοκή είχε προβλέψει το ενδεχόμενο του Ελληνικού εμφυλίου από πέρυσι τον Μάιο:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ TROLLS ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ

Στον Παναθηναϊκό στέκονται τυχεροί, καθώς η ρεβάνς του ημιτελικού ορίζεται στην έδρα τους. Όλοι γνωρίζουν ότι αν περάσουν τον Ολυμπιακό, θα έχουν εύκολη αποστολή στον τελικό απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φόρτε Μπαστάρδο και τα όνειρα του ευρωπαϊκού τίτλου γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Οι σχολιαστές και τα trolls του Παναθηναϊκού προκαλούν διαρκώς:

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Παρά την απουσία Φερνάντο Ερνάντεζ, ο Παναθηναϊκός θα νικήσει με 1-3 στο Ρέντη τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό και πλέον γίνεται μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα trolls προκαλούν περισσότερο. Κοινή συνισταμένη ότι ο Ολυμπιακός τιμωρείται από τη μοίρα για το πανό με το οποίο είχαν πικάρει οι οπαδοί του το τριφύλλι για το σερί νικών 50-0 στον ερασιτέχνη.


Όλοι θεωρούν πλέον τον Παναθηναϊκό ακλόνητο φαβορί:

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

Η μέρα της ρεβάνς φτάνει. Πριν τον αγώνα, ορισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιδιώκουν να εισβάλλουν χωρίς εισιτήριο στον Άγιο Θωμά. Ο στόχος τους, προφανής: Να είναι υπεράριθμοι στο γήπεδο και να δημιουργήσουν συνθήκες κόλασης και τρομοκρατίας.

Σύντομα, τα πράγματα ξεφεύγουν και επέρχεται σύγκρουση με την Αστυνομία. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφασίζει ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς κόσμο και αποφασίζεται η αναβολή του για την επομένη, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο όπου είχε χρησιμοποιηθεί δακρυγόνο.

Στην Ευρώπη δεν παίζουν. Ούτε κάνουν χατήρια, όπως στην ψωροκώσταινα. Ο παρατηρητής της CEV ήταν ξεκάθαρος. Ο αγώνας θα γίνει χωρίς κόσμο.

Η ΜΑΥΡΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η Τσικνοπέμπτη φτάνει. Την ώρα που στελέχη του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ετοιμάζουν τις ψησταριές στα σπίτια τους, ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία μέσα στο γήπεδό τους, παρόντος του προέδρου του Μιχάλη Κουντούρη.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μόλις 2 σετ για να προκριθεί στον τελικό και ο μεγάλος σταρ της ομάδας, ο Ερνάντεζ είναι διαθέσιμος.

Το τριφύλλι παίρνει το πρώτο σετ και όλοι δείχνουν να ηρεμούν. Χρειάζονται ένα σετ ακόμα για να περάσουν στον τελικό. Στο δεύτερο σετ, ο Παναθηναϊκός φτάνει σε set point. Σερβίρει ο μεγάλος τους αστέρας Ερνάντεζ. Αν πάρουν τον πόντο, παίρνουν την πρόκριση στον τελικό και, σχεδόν σίγουρα, το ευρωπαϊκό τρόπαιο.


Το μεγάλο αστέρι του Παναθηναϊκού τη στιγμή που έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Η ψυχή του νικητή δεν του το επέτρεψε.

Ο πόντος χάνεται. Ο Ολυμπιακός θα πάρει μάλιστα και το σετ (1-1). Σαν να μην έφτανε αυτό, θα πάρει και το επόμενο σετ (1-2) και το μεθεπόμενο (1-3), ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ημιτελικού. Ο αγώνας πηγαίνει σε χρυσό σετ. Ο Ολυμπιακός θα νικήσει και εκεί. 1-4. Οι Ερυθρόλευκοι είναι στον τελικό. Οι πρωταθλητές του αυτο-υποβιβασμού από το Champions League, όχι! Το όνειρο της διοίκησης Μαλακατέ, του κόσμου του Παναθηναϊκού και του SDNA καταρρέει...



ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ; ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣ!

Τι συμβαίνει όμως και κάθε φορά που τα βάζουν με τον Ολυμπιακό καταλήγουν στο τέλος να τρώνε το καπέλο τους όπως ο Τζον Ρόμπαξ;

Στο θέμα του Ευρωπαϊκού, ο Παναθηναϊκός οργανισμός λειτούργησε πεινασμένα, θυμίζοντας κάποιον wannabe νεόπλουτο. Απέναντί του ο Ολυμπιακός θυμίζοντας χορτάτο αριστοκράτη. Λογικό, καθώς μόνο ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Καμία άλλη Ελληνική ομάδα. Και συνολικά σε όλα τα αθλήματα, του ερασιτέχνη 14 ευρω-κούπες! Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μηδέν. Πώς να μην είναι πεινασμένοι;

Παράλληλα, είδαμε την ύβρη. Όχι επειδή η διοίκησή τους έθεσε το στόχο του ευρωπαϊκού. Αυτό είναι θεμιτό. Ύβρις ήταν οι προκλήσεις, τα σχόλια, οι ειρωνείες και η αμετροεπεια. Ακόμα και τα περί κάρμα του Ολυμπιακού για το πανό με το 50-0, ήταν παραμύθια. Όλοι γνωρίζουν ότι το 50-0 ήταν το κάρμα προς τον Παναθηναϊκό για τα μπλουζάκια του «Τσο και Λο» το 2009.

Όλη τη χρονιά προκαλούσαν, φώναζαν και μιλούσαν ακατάπαυστα για ευρωπαϊκό και τελικά ο σιωπηλός Ολυμπιακός, με μια κίνηση, τους έριξε στο καναβάτσο τη στιγμή που έπρεπε και σήκωσε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του τμήματος.

Αν τα δει κάποιος με μία ουδέτερη οπτική, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προκάλεσαν, έφαγαν ξύλο από την αστυνομία, υποχρεώθηκαν να αδειάσουν το γήπεδο και εν τέλει η ομάδα τους από "πρόκριση point", βρέθηκε να χάνει μέσα στο σπίτι της τον μεγάλο στόχο τον οποίο μάλιστα κέρδισε ο μισητός αντίπαλος, αφού πρώτα τον στέρησε από τους ίδιους.

Μπορούσε να φανταστεί κάποιος χειρότερο σενάριο;

Σχόλια